Dan posle - Šta sada očekujemo od Muslinove Srbije?!

Autor: Milovan Longinov
petak 07.10.2016.
11:13
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Srbije konačno su zabeležili ubedljivu pobedu, pošto su sinoć u gostima savladali selekciju Moldavije rezultatom 3:0.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Kako to obično biva kod nas, posle jedne pobede od 3:0, makar to bilo i u Kišinjevu, apetiti u našoj javnosti - porastu, kao što posle i najmanjeg kiksa naši fudbaleri postanu - najgori.

Posle svake pobede, uvereni smo da možemo tako da nastavimo sa svim protivnicima, što je sa jedne strane dobro, brzo povratimo samopouzdanje, ali sa druge, često nam se to obijalo o glavu.

U ovom trenutku, stvari idu u našu korist, Austrija i Vels su posle remija izjednačeni na tabeli sa Srbijom sa četiri osvojena boda, a upravo će to biti naredna dva rivala ekipi Slavoljuba Muslina.

U nedelju, u goste nam dolazi selekcija Austrije i svakako da bi trijumfom u toj utakmici, fudbaleri Srbije pokazali da su na pravom putu i onda bi se u narednom meču u Kardifu, narednog meseca (11. novembra), borili za prvo mesto u grupi pred petomesečnu pauzu i duel sa Gruzijom, 24. marta.

Selektor Slavoljub Muslin je bio na meti kritičara zbog promene formacije, previše defanzivnih igrača u postavi, ali za sada, kao što smo već pisali, kritike treba ostaviti po strani.

Ne treba zaboraviti da je Muslin stvorio sada već poznati tandem Tadić - Kostić, a posebno treba istaći briljantne partije igrača Sautemptona.

Naime, Dušan Tadić je trenutno naš daleko najbolji igrač, što pokazuje svojim rolama na terenu, ali i statistika od učešća u devet od 10 postignutih golova pod vođstvom Muslina.

Tadić je Upisao je četiri gola i pet asistencija, a jedini pogodak koji je postignut bez njega bio je u protiv selekcije Izraela u Novom Sadu.

Zanimljivo je poređenje sa njegovim učinkom pre Muslinovog dolaska, pošto je do tada na 35 mečeva zabeležio šest golova i tri asistencije.

Branislav Ivanovic

Naredni naši rivali biće pravi test i već za mesec dana znaćemo da li ovaj tim može da se nada plasmanu na Mundijal 2018.

Takođe, ne treba zaboraviti ni naš pozitivni skor protiv Austrije i Velsa koji je ubedljivo na našoj strani. Sa Austrijancima smo se sastajali 19 puta, imamo 10 pobeda i pet poraza, a poslednji pre pola veka. Takođe, kada smo poslednji put bili sa njima u grupi, u kvalifikacijama za SP 2010, poslednji put smo se plasirali na veliko takmičenje.

Tada smo najpre pobedili u gostima sa 3:1, a potom i u Beogradu sa 1:0.

Što se tiče Velšana, nikada u istoriji nismo izgubili od ostrvske ekipe, imamo osam pobeda uz tri remija. Ipak, Velšani su do ove generacije ipak bili daleko iza kvalitetnih evropskih timova, dok su u ove kvalifikacije ušli posle eliminacije od Portugala u polufinalu EP.

Zanimljivo, Velšani su poslednji poraz u takmičarskom meču doživeli upravo od naše selekcije, u jesen 2013. kada je naš tim pod vođstvom Siniše Mihajlovića slavio sa 3:0, a prethodno smo ih demolirali u Novom Sadu sa 6:1.

Dakle, u ovom trenutku, potrebno je da pružimo podršku našoj ekipi, da u nedelju dobiju što veću podršku sa tribina i da sa pobedom nad Austrijom, idemo u važnu bitku u Vels za kraj 2016. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Navijac1
Saturday, 08.10.2016
06:31

Ocekujm dobru utakmicu,jer su obe ekipe u dosadasnjem toku kvalifikacija bile efikasne ! Mislim da su sanse 55 prema 45 za Srbiju jer je u pitanju domaci teren. Mislim da ce Muslin protiv Austrije poceti sa Kataiem u spicu jer Austrija nema bas toliko brz stoperski tandem ! Napred momci !

avatar
ruud gullit
Friday, 07.10.2016
16:18

Nista to ne valja. Ne pamtim da smo skoro imali losiji sastav. Golman i napadac igraju drugu ligu, ostali igraci osrednji u jos osrednjijim timovima, izbor igraca los... Kako moze S. Mitrovic pre N. Maksimovica, kako moze Rukavina pre Baste i Tomovica, gde je Lazar Markovic da udje makar sa klupe. Imamo svega par igraca reprezentativnog kalibra: Nastasic, Kolarov, Matic, Tadic, Ljajic i to je to. Mislim da nemamo sanse ni u ovako jadnoj grupi. Za pohvalu je jedino zalaganje, jer se vidi da se trude i da je Muslin cvrste ruke ali bojim se da to nece biti dovoljno.

avatar
acconi
Friday, 07.10.2016
16:54

Slažem se da kvalitet igrača nije na nivou onih od pre 10-20 godina,ali N.Maksimovic nije starter u Napoliju,L.Marković u Sportingu,na žalost igra trenutna forma,a ne klub u kome se igra...Nas ubija šabanski mentalitet u fudbalu godinama, nismo napaljeni , dolazak u reprezentaciju je odlična prilika da se overi neka "starleta" ...Tvrdim da možemo da budemo na nivou Švajcarske,Poljske,Islanda ,ali posle toliko neuspeha uvuče se i trema ,međusobno se prebacuje krivica sa jednog na drugog ,na trećeg i tako ukrug do novih kvalifikacija.

avatar
Friday, 07.10.2016
15:03

Pistee kao da podrzavate Muslina i da je sve super, a realno, pobedili smo Moldaviju cisto da vas podsetim pobedili smo i Jermeniju u porslim kvaliffikacijam i Albance u gostima. Pa smo opet imali jedne od najgorih kvalifikacija. Igramo lose, nemamo bas neku koncepciju, a ono sto smeta je to sto pokusavamo da igramo jako deffanzivno na kontre(nesto slicno atletiku bih rkao) ali nismo ni blizu tome, ALi ni blizu. Sve sto igramo lici na to, kao cvrsta odbrana daj posed protivniku, presing vrsi jedan ili dva igraca max, par kombinaciaj sto brze da se napravi sansa i svaki napad pokusati zavrstiti sutem, ali ucinak toda je los, jer u odbrani duva, krativnosti nema, a efikasnost losa. Znam da je mozda to neka taktika koja bi nam odgovarala, ali idalje smo daleko od realizacije iste. OK polako za to mogu da cekam, ako se prikazu jasni pomaci, ali ako nastavimo ovako tesko cemo u Rusiju, barem ne na Mondijal.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 08.10.2016
08:52

Nismo pobedili Jermeniju, stavise, jedva smo se spasili poraza tamo...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 08.10.2016
23:37

Najbolje sad da je nismo pobedili ni kod kuce:-D

avatar
Saturday, 08.10.2016
21:47

dobili smo je na domacem terenu.

avatar
Anderton
Friday, 07.10.2016
13:47

Kao što sam više puta rekao, ovo sa Kataijem liči na nešto, Gudelj i Milivojević ne mogu igrati zajedno, možda umesto Baneta staviti Kolarova..sinoć je bilo rutinski, Moldavija je uz Letoniju najslabija ex SSSR ekipa.

avatar
St.Eriksen
Friday, 07.10.2016
13:27

Očekivaću nešto kada pobedimo reprezentaciju u kojoj sam čuo za bar 10 igrača. Kakva Moldavija, ovih nema ni na FM.

avatar
Roči Salamanka
Friday, 07.10.2016
13:18

Posle svake pobede mi se dizemo u visine a kao sto pise posle prvog kiksa smo najgori.Treba ostati na zemlji i pobediti Austriju i Vels e tek onda mozemo nesto i ocekivati.Moldavija nije ravnopravan protivnik,utakmica je vise licila na prijateljsku nego na takmicarsku.Tek ono pravo sledi u tu se treba najvise pokazati...

avatar
Joey Barton
Friday, 07.10.2016
13:12

Da na poziciji Gudelja stavi Tadica, a Zokija Tosica na desno krilo. Jer mislim da bi tako dobili neophodnu kreativnost i pokretljivost na sredini terena, jer je Gudelj spor u odredjenim situacijama.

avatar
CZYNWA
Friday, 07.10.2016
15:28

Zokija treba prebaciti u obliznju kafanu, da iz nje gleda prenos preko TV-a, zajedno sa Mitrovicem i kapitenom !

avatar
LoleRava
Friday, 07.10.2016
17:08
avatar
LoleRava
Friday, 07.10.2016
17:08

Kakav crni Zoki Tosic,nemoj molim te!

avatar
Ml
Friday, 07.10.2016
13:10

Andrija Zivkovic je nas daleko najbolji igrac. Ljajica nema. Da li bi neko biio ljubazan da mi objasni KO je onaj Vukovic i STA onaj Pavlovic trazi u reprezentaciji ??

avatar
A-six NS
Friday, 07.10.2016
14:49

Nemamo neki izbor klasičnih špic igrača i osim Mitrovića nema koga da zove osim Pavlovića jer gleda da ima neku minutažu u klubu za koji nastupa a Jagoš Vuković meni i nije tako loš...

avatar
Ml
Saturday, 08.10.2016
11:02

I Tosic u sredini, treba da se branimo napadom, jer je to ono sto najvise vredi

avatar
Ml
Saturday, 08.10.2016
11:00

Tandem po bokovima, Andrija Zivkovic, Adem Ljajic mislim da je mozda i bolji od Tadic, Kostic. Tu je i Lazar Markovic, za sredinu imamo Grujica, Matica, Gudelja, napad Mitrovic, treba iskoristiti ono sto imamo i da na osnovu toga pravimo formaciju, vezni red po igracima nista losiji od Hrvatske ili Porugala

avatar
ProudKnight
Friday, 07.10.2016
13:04

Tadić je naš najbolji igrač u ovim kvalifikacijama, a možda i igrač koji je u najboljoj formi poslednjih nekoliko sezona, od svih reprezentativaca. Više šansi treba pružiti i Kataiju.

avatar
nekros77
Friday, 07.10.2016
12:52

Sa prvog mesta u grupi idemo na SP!

avatar
Compact87
Friday, 07.10.2016
12:50

Ne treba ocekivati nista. Sad cekamo Austriju, pa cemo nakon toga da dajemo prognoze. Mediji kao i uvek krecu u dizanje u nebesa. Samo polako .....

avatar
ercov
Friday, 07.10.2016
12:40

Pustimo se statistika i sta je bilo nekada jer svi nasi konkurenti u borbi za odlazak na SP su tri koraka napredovali dok smo mi tri koraka nazadovali.Mi smo vec dva boda u minusu posle remija sa Ircima i svaki rezultat osim pobede na domacem terenu protiv direktnih rivala je ravan sigurnom, zbogom SP.

avatar
Nikolaus
Friday, 07.10.2016
12:30

Jos nista,treba spustiti loptu,pa nismo tukli Nemce vec Moldavce.Tek posle utaknice sa Austrijom moze da se prica o sansama za plasman na SP.

avatar
Poznavalac
Friday, 07.10.2016
12:28

nisam optimista,ovo ne izgleda mnogo bolje nego ranijih godina..protiv moldavije sem rezultata koji je nezasluzeno visok nista drugo nije vredno pomena..jedna moldavija je imala veci posed lopte od nas..nadam se i ocekujem plasman ali sa ovakvom igrom bojim se dfa je to nerealno..a, i iskreno nemamo fudbalere za velike domete..nekada smo imali mijata,jokana,jugu,mihu,savu,djukica,vidica tj.ponajbolje igrace u evropi,a ko nam danas igra??igraci u osrednim timovima u svojim ligama i kakve rezultate da ocekujemo??

avatar
LoleRava
Friday, 07.10.2016
17:10

Pa to je ono,mi smo reprezentacija skromnih mogucnosti,ali svi izgleda zivimo u proslom vremenu.

avatar
Carina
Friday, 07.10.2016
12:01

Sta da ocekujemo posle pobede nad Moldavijom u gostima? Je l' ovo trebalo da bude spektakularno? Odlicno je sto smo pobedili, ali ovo je nista. Ja i dalje nisam siguran kako ce se ponasati, nemamo izgradjen kult, kao kod kosarkasa, odbojkasa, vaterpolista...Mi sa Stimcem, Simonovicem i Bircevicem u ekipi udjemo u finale OI, alo, to je zbog naboja, kad igraju za reprezentaciju izgore na terenu, dok takvi ne budu fudbaleri, nista od njih ne ocekujem. A i krajnje je vreme da se konacno kvalifikujemo na nesto.

avatar
Algebra
Friday, 07.10.2016
11:55

Ono sinoć do gola nije izgledalo ninašta i ako tako u tom ritmu budemo igrali protiv Austrije primićemo 2-3 komada u tih pola sata. Što se tiče sastava ono sinoć je korektno s' tim što Matić treba da zauzme mesto jednog od članova ''duo fantastiko'' (Milivojević-Gudelj), a drugog treba da menja Radoja, možda čak i Fejsa, pa miša mu taj čovek je ključni igrač Benfike, a Benfika je za taj Olimpijakos u kom igra Milivojević, ili Ajaks u kom igra gudelj, svemirski brod. Umesto Jagoša ubaciti Maksimovića koji već 2-3 utakmice igra u Napoliju, dakle - ima minute u daleko jačoj ligi od Turske, u daleko jačem, većem, organizovanijem... klubu. Katai nije za ovaj nivo fudbala (svaka čast za asistenciju, ali onde je Tadić presecanjem lopte i odličnim kretanjem odradio 99% posla), Pavlović se krije od lopte i naravno nije ni blizu ovom nivou fudbala, Stojiljković ne igra u Bragi, a Mitar ima neku ''lekciju'' od Beniteza zbog koje takoreći ni ne igra, što znači da je van forme. Sve u svemu on protiv Austrije mora da igra jer je jedini napadač koji makar zna da nam sačuva loptu i koji zbog snage pravi probleme protivničkoj odbrani. Kada se Ljajić bude oporavio pozvati ga i dati mu tu rolu lažne devetke (kao što je sinoć Katai bio), kako bi on svojim povlačenjem ga sredini ostavljao prostor Kostiću i Tadiću da budu najistureniji. Takođe Rukavinu mora neko da zameni jer njemu niti jedan jedini centaršut ne može da prođe, preciznije rečeno - svaki mu biva blokira, apsolutno svaki, možda bi tu Basta bio dobro rešenje jer, em je mlađi par meseci od Rukavine, em je standardan u klubu, em igra u sličnoj formaciji (kao to bek-krilo). Dakle po meni neki okvirni sastav bi nam bio Stojković-Ivanović, Maksimović, Nastasić - Kolarov, Basta - Marić, Radoja - Kostić, Tadić - Ljajić

avatar
Bato C.
Friday, 07.10.2016
11:37

Bolji rezultat nego igra. Tesko da cemo ovako moci protiv jacih reprezentacija. Nadam se boljoj uigranosti zadnje linije pre svega. Podrska reprezentaciji UVEK I SVUDA

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 07.10.2016
11:28

Cetvoro(ipo)mesecnu, ne petomesecnu.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 07.10.2016
11:23

Ne ocekujemo nista. Vec na startu smo kiksnuli. Da bi se islo dalje dozvoljena su ti 3, eventalno 4 remija. Ili dva remija i poraz, takve neke kombinacije. Mi vec imamo jedan, a treba da odigramo jos 4 tekme sa Velsom i Austrijom, i da idemo Irskoj u goste. A to je klasicna ekipa koja kuci guli kozu sa butina za pobedu...