Dan kada je otišao Džaja...

Autor: Boris Jovanović
petak 20.06.2014.
08:46
Izvor: Sportske.net

Bitka je završena, legendarni fudbaler, direktor i predsednik otišao je sa "Marakane". Kada se analiziraju poslednje dve godine, sve ovo mu nije trebalo...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

"Nisam bio ovde da vraćam tuđe dugove, već da prekinem dominaciju Partizana", rekao je juče Dragan Džajić i obećao da će tek govoriti o onome što se dešavalo.

Njegova struja je izgubila frakcijski rat u Crvenoj zvezdi, od početka je bilo jasno da uprava nije jedinstvena, i jučerašnja abdikacija predsednika i genseka Zečevića predstavlja praktično ishod sukoba.

To zbog čega je Džajić bio na "Marakani" ostavljamo vama da sudite, jedan deo javnosti tvrdi da je titula jedino što je važno, ali postoje i mišljenja da ona ne znači ništa, pogotovo u svetlu onoga što se dogodilo posle. Danas, Zvezda ima titulu, zvezdicu kraj imena, ali nema Evrope, nema ni tima, praktično se kreće, ne iz nule, već "debelog" minusa.

Klub je u još goroj situaciji nego što je bio pre pet godina, kada se činilo da će se Zvezda ugasiti, sa još većim dugovima i kamenom od poverilaca oko vrata.

No, da se vratimo legendarnom Džaji.

Njegova vizija se razlikovala od većine drugih u upravi, posle onog sukoba sa Čovićem stvari su ispeglane, ali su otvarani frontovi jedan za drugim. Potpredsednici, imaju potpuno drugačije planove, stalno je dolazilo do trvenja u sportskom sektoru, počev od situacije sa Zoranom Stojadinovićem, ali i kasnije kada je sportski direktor napustio Zvezdu.

Svako je vukao na svoju stranu, uostalom igrači su progovorili na kraju, kada se sve završilo, a praktično sve kritike na račun sada već bivšeg genseka Zečevića bile su kritike na račun Dragana Džajića.

Ostao je praktično na vetrometini, pa je odlazak iznuđeno rešenje, dokaz da se na neke stvari ne treba vraćati, sve i da imate najbolju nameru.

Stiče se utisak da je Dragan Džajić bio potrebniji Zvezdi ovog poslednjeg puta, nego Zvezda njemu i da je pogrešio, bez obzira na titulu.

Jasno, reći će da se Zvezda ne odbija, ali ipak, ovo je ljubav, ako se gledaju poslednje dve godine, sa tužnim krajem...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke