Da li su ove Đukićeve reči najbolji opis Leonarda?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.07.2017.
23:23
Izvor: Sportske.net

Miroslav Đukić je bio veoma zadovoljan nakon utakmice protiv Budućnosti, evo i njegovih utisaka sa konferencije za novinare.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ekipa Partizana je danas uspela da dobrom igrom u drugom poluvremenu savlada ekipu Budućnosti rezultatom 2:0, a na konferenciji za novinare Miroslav Đukić je izgledao veoma zadovoljan.

"Kao što smo pretpostavljali, bila je teška utakmica, Budućnost je jedna organizovana ekipa, tvrda, nekomotna, imaju brzu kontru. Dominirali smo, ali smo imali problema u prvom delu igre, falio je pas, ideja. U drugom poluvremenu smo ulaskom Lea poboljšali igru, dao je živosti, ekipa je bila bolja i posle penala utakmica se otvorila, kao i protivnik, mi smo uspeli da stvorimo veliki broj šansi koje nismo iskoristili.

Igrali smo čvrsto, tvrdo, protivniku nismo dali prostor da se odmori i to je rezultiralo pobedom od 2:0. Idemo u Podgoricu gde se ništa ne zna, čeka nas otvorena utakmica",
rekao je Miroslav Đukić.

Trener Partizana je rekao da ide na pobedu i u drugom meču u Podgorici, da ova ekipa uvek mora da ide na gol više.

"MI smo Partizan, moramo da idemo po pobedu. Nismo ekipa koja će se zatvoriti i čekati kontru. Igraćemo isto i u Podgorici, držaćemo loptu, pravićemo igru. Neće biti lako, Budućnost će biti otvorenija, biće više prostora za nas", istakao je on.

Nakon toga je rekao da je veliki optimista jer tek očekuje da ova ekipa raste.

"Ja sam optimista jer imam dobru ekipu u svojim rukama. Rašćemo iz utakmice u utakmicu, verovaćemo u sebe još više. Imamo dobru ekipu i ne želim da stavljam kočnicu na to, želim da napadnemo Ligu šampiona. Mi smo deo Evrope, pripadamo tamo i u fudbalu i u životu", rekao je trener Partizan.

NA pitanje da li je zabrinut zbog nečega, rekao je da nema razloga za brigu, uverio je navijače Partizana da ova ekipa može mnogo.

"Zabrinuo bih se više kada ne bih pravio šanse. Brine me prvo poluvreme kada izgledamo uplašeni. Možda je to i normalno, počinju kvalifikacije, strah ulazi u te mlade momke. Prva utakmica mnogo znači za Partizan, živimo od Evrope i veliki je pritisak na mladim igračima. Ekipa nije izgubila strpljenje. Vi ste favorit na svim nivoima, najteže je igrati te pobeđene utakmice, tada se stvori veliki pritisak. Nismo pravili greške, nismo išli grlom u jagode. Zadržali smo nulu nazad, što je jako bitna stvar. Igrali smo timski, ekipno, što je sjajno", rekao je Đukić.

Leonardo je bio igrač koji je večeras doneo prevagu, a to je istakao i trener Partizana.

"Leonardo je vanserijski igrač, svesni smo da je sa nama, svaki dan je sve bolje pripremljen. To je momak koji voli fudbal, može da ima probleme, ali na terenu vidite dete koje voli fudbal i koje daje sve na terenu. Sreća Partizana je da ima takvog igrača, on nam donosi plus, prevagu", rekao je Miroslav Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ako cemo realno
Wednesday, 12.07.2017
00:19

Lik je dao gol pod kolenicom, ja ne znam sta je tu vanserijski sem vanserijske srece, Djurdjevic ima kvalitet, ali i bezobrazluk i sebicnost, Everton je vanserijski igrac i meni mnogo bolji od Leonarda, pored Evertona muva ne prolazi, svaka cast kako igra lik zasluzuje zreliju ligu da igra. Tawamba me razocarao maximalno jer Partizan je zasluzio bar 4 gola razlike da pobedi jer ovi Podgoricani su osrednja ekipa i Partizan ce ih lako proci, vidi se razlika kvaliteta... Jankovic je opasan igrac, ali ne moze da dodje do izrazaja jer igraci Partizana na nisu citali njegove korake gde povuce 3 igraca za sobom i niko se ne ubaci u prostor da ih proigra i onda Jankovic bespotrebno izgubi loptu jer ne moze da naredja 5 igraca. Mihajlovic neprimetan... Odbranu Partizana ne mozes ni komentarisati kad ljudi nisu imali posla, jedino je Cirkovic bio nesiguran, ali to je i ocekivano zbog nedostatka utakmica... Ne kazem da sam u pravu, ali ovo je moje vidjenje danasnje utakmice.

avatar
Ludi Milojko93
Wednesday, 12.07.2017
01:46

druze samo ti mogu reci da si gledao utakmicu, nebi pisao to za leonarda on kad je usao u igru to nije vise bio isti Partizan dobili smo na brzini, na agresivnosti, na kreativnosti a ma na svemu covek je sam stvorio vise sansi protiv ovih crno goraca nego cela ekipa u prvom poluvremenu, a za ostalo se mozemo sloziti, ali za nase uslove covek je uz evertona zlato na ovim nasim livadama

avatar
Ako cemo realno
Wednesday, 12.07.2017
22:42

Partizan je i u prvom poluvremenu imao bar 3 lepe sanse, Tawamba je bio los, a i imali su snage crnogorci samo da se brane jedno poluvreme, onda su naglo pali. Za mene je Everton igraci, Leonardno okej ali nista specijalno kao sto od njega prave, meni je Jankovic iskreno kompletniji igrac, ali je nazalost neshvacen... Po ovoj igri od juce dosta ste jaci od njih po kvalitetu, ali to jos nije gotovo igra se i revans, lepa je prednost, ali citao sam da si jako grubi kad igraju kuci, ali mislim da Partizan ovo prolazi bez problema...

avatar
djoleo
Wednesday, 12.07.2017
06:26

Ti se razumeš u fudbal kao magarac u kantar!!!

avatar
Dado35
Tuesday, 11.07.2017
23:59

Leonardo je doktor fudbala💪💪💪ovi iz rupe to znaju najbolje

avatar
Tuesday, 11.07.2017
23:53

Svima je jasno koliku razliku Leonardo pravi u Partizanovu korist osim jednog dela navijača Partizana koji naseda na pisanja o Leonardu i podržava protivničke navijače u želji da Leonardo ode iz Partizana. Kao što sam vam i rekao da će Leonardo je večeras i bio maksimalno angažovan, motivisan i fokusiran jer je to Leonardo, a neki drugi igrač sa kojim ste ga upoređivali.

avatar
Kladionicar
Wednesday, 12.07.2017
09:05

Pa naravno da mi zelimo da Leonardo ode i vi ste isto to zeleli za Kataija prosle sezone. Bez njega ste 50% slabiji, to se jasno videlo u prvom poluvremenu.

avatar
Thursday, 13.07.2017
19:00

Nije tačno, ja sam nekoliko puta napisao da vam želim da vam ostanu svi iz generacije lažnih rekordera da ih odučimo od fudbala.

avatar
Sasa1969
Tuesday, 11.07.2017
23:50

On je vec otisao, bas me interesuje sta ces nakon toga da pricas, kad ne budes imao igraca koji donosi prevagu, a on to definitivno jeste..

avatar
Tuesday, 11.07.2017
23:50

Pred 3.kolo kvalifikacija za LŠ brinu me sledeće stvari: 1. Ćirković koji nema kvalitet, a igra, a potrebno je što pre uvesti Miletića u tim; 2. poigravanje veznih igrača u zoni ispred odbrane što će svaka jača ekipa kazniti, tu pre svega mislim na Kosovića; 3. čvrstina na sredini terena u odbrani u pojedinim delovima utakmice, tu opet mislim na Kosovića; 4. pravimo višak poteza kada treba uposliti saigrača koji utrčavanjem stvara prednost u odnosu na protivnika jer umesto proigravanja odlažemo loptu u širinu, tu mislim na Kosovića i Jankovića; 5. realizacija koja se najviše odnosi na Tavambu. Da ne bude zabune, Kosović je imao i veoma dobre poteze u napadu, a Tavamba odlično odigrao samo su mu golovi nedostojali.

avatar
Andrea_Pirlo
Wednesday, 12.07.2017
11:24

Cirkovic nema kvalitet? Taj isti Cirkovic je u dzep stavio Harija Kejna u le. Decko nema utakmica u nogama prosle sezone i mozda zato deluje malo nesigurno uplaseno, ali svakako ga treba kaliti u ovakvim utakmice jer je moje misljenje da moze biti vrhunski stoper. Levi bek nam nema kvalitet, previse je imao izgubljenih lopti. I ne svidja mi se nacin napadanja uopste, jer jedino idemo dubinskom loptom po krilu kad se tavamba izvuce, sto protiv jacih ekipa nece proci uopste. Totalno smo bez ideje, kao da je Jevtovic bio na sredini..

avatar
Thursday, 13.07.2017
19:04

Ćirković je bez utakmica zato što je tako zaslužio zbog partija od preprošle sezone koje bi ponovio i sada samo da igra u onom istom timu, a ne u ovom jačem. Nisam siguran da je Miletić imao više pogrešnih pasova od Ćirkovića iako je bio zatvoren od strane Mihajlovića, a Ćirković celu utakmicu bez pritiska. Ideju smo dobili ulaskom Leonarda, razdrmao je ceo vezni red, Kosović je podelio dve lopte za gol kao rukom. Nije realno očekivati da se u prvoj utakmici leti po terenu, a pogotovo ne kada je 30+ stepeni bilo.

avatar
MOE28
Tuesday, 11.07.2017
23:39

Djurdjevic je previse sebican napadac za nas tim. Doci ce jaca ekipa koja nam nece dozvoliti veci posed lopte i mozda samo jednu stopostotnu sansu u kojoj ce Djurdjevic I Leo izaci pred golmana a svi dobro znaju da ce Djurdjevic, ako je u posedu, sutirati na gol iz bilo koje pozicije. Ne volim takve igrace i ne bih imao nista protiv da dovedu kvalitetnog napadaca a njega puste. Ili da forsiraju malog Jovanovica.

avatar
Burazer
Wednesday, 12.07.2017
00:24

Ako imaju neku ponudu za Djurdjevica, odmah neka ga prodaju. Prosla sezona mu je bila sva pod srecnom zvezdom, nece se ponoviti. a za te pare dovesti Sumu, a Tavamba neka igra pivota.

avatar
Wednesday, 12.07.2017
07:24

Da može Partizan bi doveo umesto svakog od ovih boljeg igrača kao što normalno i svaki klub želi za sebe. Ma da, treba nam neko ko će da se do sutra dobacuje u šesnaestercu sa saigračima dok ne izgube loptu-imali smo takve, a ne valja nam napadač koji ima skoro gol po utakmici. Đurđević nije paker i nema pregled igre kao vezni igrači, on da to ima lobovao bi istrčalog golmana, a ne bi otišao u lošiji položaj za šut. Đurđević Leonarda nije ni video, u trenutku šuta Leonardo je bio van šesnaesterca, lako je sa tribina videti ali sa terena to izgleda mnogo drugačije. Navijači mu vikali druga, druga, da ali u kom smeru, kojom jačinom pasa kad nije imao predstavu gde mu saigrač utrčava. Đurđević je išao prema golu i bio na samo 6m od gola, a Leonardo 10-ak m iza, šta mislite na šta se igrač u punom sprintu koncentriše, na gol ili na ono što se dešava iza njega.