Da li se Muslin ogrešio o Kataija?

Autor: Boban Filipović
nedelja 22.05.2016.
11:08
Izvor: Sportske.net

Novi selektor Srbije nije uvrstio Aleksandra Kataija na spisak kandidata za provere sa Kiprom, Izraelom i Rusijom iako ofanzivni vezista Crvene zvezde iza sebe ima fenomenalnu sezonu.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Ma koliko srpska liga važila za slabo takmičenje po 'evropskim standardima', postići 21 gol u sezoni, u prvenstvu u kom ogromna većina klubova razmišlja presvahodno da odbrani svoj gol, nije mala stvar. Naročito kada se radi o veznom igraču.

Aleksandar Katai je najbolji strelac Superlige za sezonu 2015/16 u kojoj se Zvezda prošetala do titule, a nekako najjači ton njenoj igri dao je upravo ovaj kreativni vezista.

Grof Božović mu je pronašao pravu poziciju, a on uzvratio ne samo golovima, već i sjajnim potezima - od asistencija, preko driblinga, poziva saigrača na dupli pas, na 'trougliće', izvlačenja na bok, pa ulaženja u sredinu, te sve do ne libljenja da se raspali po lopti iz daljine.

Stoga, odluka Slavoljuba Muslina da Kataija ne uvrsti na svoj spisak i te kako čudi.

Tako npr. smatra i doajen srpskog fudbala, Milan Živadinović.

"Meni bi Katai morao da bude u reprezentaciji!"
izjavio je Bard gostujući nedavno u emisiji kabinetskog tipa KCN Sport kod Dejana Anđusa.

Živa je svoj stav bazirao na tome da reprezentaciji nedostaje kreacija, što je, ako se prisetimo koliko je igra 'Orlova' bila kilava u poslednjih nekoliko godina, apsolutno tačno.

Primera radi, Dušan Tadić je vraćen u reprezentaciju nakon nesuglasica sa bivšim slektorom Ćurčićem, ali njegov doprinos igri naconalnog tima je uglavnom bio mizeran. Glavni razlog za to je najverovatnije što uza se nema nekog hitronogog saigrača kao što je Sadio Mane u Sautemptonu i gde njegove lopte u dubinu, u prazno, neretko budu 'pola gola'. Sličan slučaj je i sa izvikanim Ljajićem, koji gotovo i da se ne kreće bez lopte pritom je "večiti bundžija", pa otud i ne čudi što je uz takav prostup bio epizodista kod Manćinija u Interu i iza sebe ima prilično neubedljivu sezonu. Filip Đuričić se zbog konstantnog seljenja iz kluba u klub, ne pronalazeći sebe, "izgubio u prevodu".

Sve u svemu, sa Kataijem u timu igra repezentacije bi imala potencijal da dobije jednu novu notu, čini se preko potrebnu, ali selektor Slavoljub Muslin bar za sada ne deli takvo mišljenje ili još uvek to nije uvideo.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Karoserija
Sunday, 22.05.2016
17:10

Baš mi je drago što je Katai najbolji strelac, a ne Vieira :D

avatar
indija durot
Sunday, 22.05.2016
13:46

Jesam zvezdas al Katai mora da se dokaze u evropi,da li sa Zvezdom ili nekim drugim timom svejedno..Videcemo kako ce da plese u kvalifikacijama kad naidje na mnogo ozbiljnije cuvare.Ja verujem u njega ali vece nade polazem u Plavsica,igraca koji pravi razliku

avatar
Fair Play
Sunday, 22.05.2016
16:42

Dobro slažem se da naša liga nije merilo. Takođe delimo mišljenje da Plavšić ima veliki potencijal. Ipak ima nešto što me oduševljava a Katai poseduje. Hladnokrvnost, odlična tehnika, snaga, dobar udarac i levom i desnom. Vizija nije na nivou kao i brzina. Da sumiram, zaslužio je poziv čisto da uporedi i proveri kako se uklapa u ceo sistem. Ne zove se uvek samo najbolje što se ima.. Ali isto tako mislim da ništa nije tragično i da će biti i drugih prilika.

avatar
Surovi
Sunday, 22.05.2016
12:10

Ako ce igrac kvaliteta Katai da igra za reprezentaciju bolje da je ugasimo.

avatar
Don Silvio
Sunday, 22.05.2016
13:11

Nek je pozvan zeleni mihajlovic sa dvije dobre utakmice u sezoni i suspendovani zivkovic koji 6 mjeseci nije video utakmice. Oni jesu mladi i imaju potencijal al nemaju konstantnos. A ovaj drugi uopste neigra. Dok nam god u reprezentaciji igraju igraci koji u klubovima griju klupu nece nama biti uspjeha.

avatar
Surovi
Monday, 23.05.2016
15:38

I njih dvojica spadaju u gore pomenutu kategoriju.

avatar
Стефан Б.
Sunday, 22.05.2016
12:02

Naravno da jeste. Katai je definitivno zaslužio poziv.

avatar
Siniša Milja Maksimović
Sunday, 22.05.2016
11:37

sta vi poredite ljajica i kataija ljaja je za klasu ispred njega

avatar
Baxter Stockman
Sunday, 22.05.2016
11:34

Dajte dosta vise sa ovim... U Olimpijakosu je pokazao svoj kvalitet. U nasoj ligi 90% fudbalera ne zna ni da plimpa do 100. I tu se ne pokazuje kvalitet.

avatar
Sunday, 22.05.2016
11:24

Izraelom, ne Novim Zelandom:-D I ne ide tim redom, Rusija je treca:-D

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Sunday, 22.05.2016
11:23

Ogresio, pa decko je samo za ove nase pasnjake....

avatar
Sport Bili
Sunday, 22.05.2016
11:21

Budimo ozbiljni malo.....

avatar
Milan Nastic
Sunday, 22.05.2016
11:12

ma i muslin se glupira ako je neko zasluzio poziv onda je to katai .... neda se ogresio nego nece ga oprati ni dunav ni sava .....