Da li mirno spavaš, BATE? Zvezda daje evrogolove!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.09.2017.
13:51
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Posle Kange, Radonjića... juče su maestralne golove postigli i Rikardinjo i Donald. Znaju li Belorusi od koga im u četvrtak preti najveća opasnost?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde će dugo pamtiti ovo leto 2017, kada su crveno-beli posle decenije posta uspeli da se plasiraju u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. I ne samo to, ovo leto kada je Zvezda u pitanju obeležili su i fenomenalni golovi Kange, Radonjića, a juče i Rikardinja i Donalda.

Ako tome dodamo i sjajnu formu Boaćija, pa i Aleksandra Pešića, jasno je da će Belorusi do četvrtka imati mnogo razloga za brigu.

Posle meča u Ivanjici, Zvezdini strelci ne kriju zadovoljstvo, a Donaldu je, osim svog gola iz ''slobodnjaka'' ui Zvezdine pobede, drago i što je Rikardinjo konačno probio led prelepim golom.

''Gledaoci su mogli da vide dva vrlo lepa gola. Pozicija kod slobodnog udarca je bila odlična, dobro sam se snašao. Često volim i na treninzima da šutiram iz slične udaljenosti, drago mi je da je ova lopta ušla i obezbedila nam miran nastavak utakmice.

Veoma sam srećan i zbog Rikardinja, odigrao je odlično juče. U poslednje vreme nije imao veliku minutažu, ali juče je pokazao svoj kvalitet. Odradio je veliki deo posla protiv Javora i svi smo zadovoljni zbog toga, njegova dobra igra mnogo znači celoj ekipi'', objašnjava Donald za klupski sajt.

Kada je u pitanju meč sa Belorusima, Donald nema nikakvu dilemu, Zvezda ide na novu pobedu.

''Atmosfera u ekipi je zaista odlična, svi smo spremni za ono što nas čeka. Imamo jasan cilj, želimo da pobedimo svakog protivnika, uopšte ne razmišljamo o njegovom imenu.Fokusirani smo samo na svoju igru. Znamo da nam protiv BATE-a na terenu sigurno neće biti lako, ali igramo na Marakani, pred svojim navijačima, a tu je sve moguće'', istakao je Donald.

A Brazilcu Rikardinjo je pao veliki teret sa leđa juče u Ivanjici, kada je u 15. minutu postigao gol o kome će se dugo pričati. Teško je očekivati da će mu to pomoći da već protiv BATE Borisova zaigra ponovo u prvoj postavi, ali je korak napred vidljiv i jasan.

''Mnogo mi znači pogodak, zaista je lep, ali ja mogu mnogo više od ovoga. Razgovarao sam i sa trenerom, zaista imam ogromnu podršku od njega i on mi je takođe rekao da od mene tek očekuje dobre partije i golove.

Korak po korak stičem sve više samopouzdanja i to se vidi na terenu. Saigrači u svlačionici mi takođe mnogo pomažu, a siguran sam da će posle ove utakmice sve biti mnogo lakše'', izjavio je Rikardinjo i naglasio da je golčinu posvetio svojoj porodici, posebno supruzi i ćerki koje su uvek uz njega.

''Moram da istaknem da mi je u ovom trenutku najbitnije da je moja ekipa osvojila tri boda i da smo nastavili pobedom put ka tituli u domaćem šampionatu'', zaključio je Rikardinjo.
-----

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Monday, 11.09.2017
17:47

Malo ga preteraste sa naslovom,gledao sam utakmicu,dva prelepa gola jesu i to je negde bilo sve sto smo uradili na tekmi,ali koji je Javor reper za poredjenje sa evropskim takmicenjima.

avatar
gosfkcz
Sunday, 10.09.2017
17:45

Ko da gol iz sesnaesterca suga.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 10.09.2017
15:45

Zvezda opet evropskim sjajem sija raduju se srpska dijaspora i Srbija.

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 10.09.2017
14:12

Dovoljno je videti kakav otpor su pružili igrači Javora kod prvog zvezdinog gola kao i kod većine zvezdinih šuteva tokom utakmice kao i gde je golman bio kada je Donald šutirao - na sredini gola, iza živog zida. Da li da očekujemo to i od BATE-a?

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 10.09.2017
14:16

Dovoljno je sto u derbiju partizan nije dva puta presao centar, aprotiv ostalih reseta. Nisam rekao da protiv drugih namesta, ne nisam.

avatar
svojnasvome
Sunday, 10.09.2017
23:04

Prijatelju niste u 4 derbija imali vise od 5 suteva u gol a mi smo tu davali golove. Ako ste tako mocni trebali ste ga dati a nama samo nek sviraju ono sta jeste a to je penal nad tawambom jer sa njim bi opet poduvali...znaci 5 poslednjih derbija 3 dobili a na dva direktno sudija odlucio da bude remi (gol iz gol auta kod 1 1 i nesviran penal kod 0 0)

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 10.09.2017
14:51

Dovoljno je što Partizanu dva penala nisu svirana u derbiju pa da zvezda izvuče 0:0.

avatar
La bestia negra
Sunday, 10.09.2017
14:18

Javor se sklanjao kao i Prag i Krasnodar tako ce i Bate,Terza Interpol jaci od Uefe.Bitno da se Videoton nije sklanjao sa sve Grobarima u ekipi.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 10.09.2017
13:56

Evropska Zvezda evrogolove daje i trolere dovodi u ocaje..

avatar
iskusna vezara
Sunday, 10.09.2017
13:52

spavas li mirno borisovu bate?