Da li je Zvezda stavila tačku na prelazni rok?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.08.2014.
11:46
Izvor: Sportske.net

Do kraja letnjeg prelaznog roka ostalo je još deset dana pa šampion Srbije ima dovoljno vremena da angažuje ili proda nekog igrača ali se čini da su se na "Marakani" pomirili sa činjeničnim stanjem i odlučili da stave tačku na "letnju pijacu".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda angažovao je tokom letnjeg prelaznog roka devetoricu novih igrača koji, zbog dugovanja koja crveno-beli imaju prema bivšim članovima, još uvek nisu registrovani.

Kako prelazni letnji prelazni rok traje još deset dana Zvezda ima dovoljno vremena da angažuje još nekog igrača ili da proda nekog od članova Lalatovićevog tima.

Izvesnije je, međutim, da na "Marakani" do kraja avgusta neće biti promocija, a teško da će bilo ko napustiti klub uprkos činjenici da su postojala interesovanja za Darka Lazovića, Nejca Pečnika, Luku Jovića i Đorđa Rakića.

Darko Lazović je tokom leta bio na meti Olimpijakosa i Standarda iz Liježa ali Zvezda nije želela da prihvati ponudu koju je belgijski prvoligaš poslao smatrajući da Čačanin vredi više.

Za Nejca Pečnika Kaljari se raspitivao pre nego što se Slovenac vratio u Zvezdu a od tog trenutka interesovanje kluba sa Sardinije potpuno se "ohladilo". Slična je situacija i sa Đorđem Rakićem koji je dobrim igrama na turneji po Belgiji zainteresovao Genk ali je interesovanje za iskusnog napadača splaslo.

Luka Jović bi jedini odmah mogao da bude unovčen jer je Atletiko Madrid spreman da plati više od 2 miliona evra za mladog napadača ali u Zvezdi ne žele da prodaju svog "vunderkinda" ispod cene.

Što se tiče dovođenja novih igrača, ni tu situacija nije preterano drugačija jer su se na "Marakani" pomirli sa činjenicom da ne mogu da plate obeštećenje za Radeta Krunića i Aleksandra Čavrića, baš kao što to nisu bili u stanju da učine u slučaju Obenga Regana koji je pojačao Čukarički.

Deseto i poslednje pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku mogao bi da bude Senegalac Mamadu Mbođ koji se nalazi na probi i koji je u potpunosti zadovoljio ukuse Nenada Lalatovića i prvog operativca kluba Zvezdana Terzića.

Problem je, međutim, taj što bi angažovanjem mladog štopera bio zatvoren prostor za napredak mladih igrača kakvi su Darko Lazić i Vukašin Jovanović.

Sve u svemu, čini se da je za Crvenu zvezdu letnji prelazni rok završen i da do kraja meseca možemo da očekujemo eventualno jedan odlazak, ne računajući Milijašev transfer u Manisu koji je već bio obelodanjen pre više od nedelju dana.

Sa postojećim kadrom Nenad Lalatović ima zadatak da odbrani titulu u JSL a klub će do kraja meseca uraditi sve da novopridošli igrači budu registrovani a konkurencija u timu povećana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke