Da li je Zvezda naučila iz Partizanovih grešaka?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.07.2017.
19:43
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su protiv Olimpijakosa želeli borbu prsa u prsa ali se nisu dobro proveli. Šta nam večerašnja postavka Vladana Milojevića govori?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Šampion Srbije nije se dobro proveo u duelu sa Olimpijakosom iako je želeo da nametne svoju igru i da iskoristi to što Olimpijakos nije imao takmičarske mečeve pre gostovanja u Humskoj.

U sličnoj poziciji večeras se nalazi i praška Sparta koja se u kvalifikacije za Ligu Evrope uključuje od trećeg kola, a protivnik će joj biti naša Crvena zvezda.

Situacija u Zvezdi je takva da se igrački kadar dosta razlikuje u odnosu na start kvalifikacija zbog čega još uvek ne može sa sigurnošću da se tvrdi koliko crveno-beli mogu u Evropi.

Večerašnji meč bi mogao da nam da određene smernice ali samo pod uslovom da Milojevićev tim pametno pristupi utakmici i u svakom momentu ima na umu da se igra i revanš.

Sparta kreće sa jednim klasičnim napadačem i dvojicom krilnih fudbalera koji bi trebalo da budu velika podrška Marku Janku.

Vladan Milojević ni večeras nije odstupio od onoga što forsira od dolaska na "Marakanu", niti od onoga što smo u Zvezdi gledali u vreme mandata Miodraga Božovića.

Milan Borjan jeste debitant ali ima mnogo iskustva u evropskim kvalifikacijama, njemu ne bi trebalo da bude problem to što večeras igra prvi put za Zvezdu.

Ono što možemo da zaključimo na osnovu startnih postava jeste da će dvojica defanzivnih veznih pokušati da naprave blok ispred zadnje linije, a očito je da Milojević više poverenja ima kada Le Talek igra štopera umesto Frimponga.

Jovičić se već na startu pokazao kao dobra investicija, a sa Milanom Rodićem Zvezda bi večeras mogla da ima više opcija po bokovima jer Filip Stojović za sada radi dobar posao.

Zvezdina krila će morati da se dokažu večeras. Rikardinjo se još privikava na novu sredinu, dok će Strahinja Milić imati zadatak da odmeni Slavoljuba Srnića koji je suspendovan a nalazi se u odličnoj formi.

Gelor Kanga iza Ričmonda Boaćija ne predstavlja novinu, to je osovina koja je postojala i u drugom delu prethodne sezone, a upravo bi ova dvojica mogla da naprave razliku večeras ukoliko odigraju na nivou.

Kao što rekosmo, Zvezda bi trebalo da izvuče pouke iz Partizanovih grešaka. Protivnik ima kvalitet da zapreti a neće biti dobro ukoliko kao Olimpijakos bude čekao greške srpskog vicešampiona jer u timu Sparte ima pojedinaca koji će umeti da ih kazne.

Poželimo sreći igračima Crvene zvezde! Večeras je tek prvo poluvreme, valja odigrati pametno i napraviti rezultat koji pitanje prolaska u narednu rundu ostavlja otvorenim. Sve preko toga je bonus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 27.07.2017
20:49

Nisu njihove greske nego su oni greska. Takodje nemas sta od vecitih gubitnika da naucis

avatar
Vesely
Thursday, 27.07.2017
20:45

Ajmo Zvezda! Pa na jesen da nas dva kluba predstavljaju u LE!

avatar
Dado35
Thursday, 27.07.2017
20:09

Ogroman je kvalitet na ekipama Partizan-olimpijakos nego ovaj veceras...smešno

avatar
Stalker
Thursday, 27.07.2017
19:56

Saznaćemo uskoro! Mada...