Da li je Rajko pogrešio?

Autor: Darko Mitrović
subota 29.08.2015.
11:15
Izvor: Sportske.net, informer

Više nema dileme da Predrag Rajković karijeru nastavlja u Izraelu, u ekipi Makabija iz Tel Aviva, ali već se pojavljuju skeptični komentari po pitanju izbora njegovog novog kluba.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

S obzirom na sve što je do sada ostvario u karijeri, pogotovo u našim mlađim reprezentativnim selekcijama, sa kojima je osvojio i evropsku i svetsku titulu, za srpski fudbal u celini, a ne samo za Zvezdu, važno je kako će se dalje razvijati karijera najboljeg mladog golmana sveta.

On je ovih dana napravio značajan korak, iz Crvene zvezde je prešao u Makabi iz Tel Aviva, iako je bilo interesovanja i iz jačih, zapadnoevropskih liga, poput Bundeslige.

Zbog toga se već pojavljuju komentari da je Rajković možda pogrešio u izboru i bojazan da li će se njegova karijera razvijati na onaj način kako se to očekivalo, imajući u vidu veliki potencijal sada već bivšeg Zvezdinog kapitena.

Jedan od onih koji je već izrazio tu sumnju je i član Zvezdine legendarne generacije iz 1991. godine Stevan Dika Stojanović.

On je u izjavi za ''Informer'' konstatovao da bi za Rajkovića bilo mnogo važnije da konstantno igra u jakoj ligi, nego jednu jesen u Ligi šampiona.

''Ne znam koliko će Rajković moći da napreduje u Izraelu. Tačno je da Makabi igra Ligu šampiona, ali mislim da on ima kvalitet da brani u nekom od klubova iz najjačih evropskih liga'', izjavio je Stojanović.

Ipak, čini se da je Rajkoviću u ovim trenucima mnogo potrebnija podrška, kako bi se odmah ustalio u startnoj postavi Makabija i dobio priliku da svoje kvalitete pokaže i u Ligi šampiona.

U tom slučaju, neće dugo čekati ni na nova interesovanja bogatijih evropskih klubova za mladog srpskog golmana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
theiberian
Sunday, 30.08.2015
00:13

Sto pogresio? Solidna plata, prelep grad - doduse malo preskup za nas obicne smrtnike, liga je solidna, igra se LS, primanja na vreme, decko je jako mlad, ima vremena za napredak - sigurno mesto u postavi, domaci trener, dosta domacih igraca..nBolje nego negde da sedi na klupi, ili u nekoj zabiti na severu Engleske da poludi od dosade i da se bori za mesto u timu gde ne znam da je nas ijedan mladi igrac uspeo

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 29.08.2015
16:03

Bolja je liga od nase, igra LS. Najbolje bi bilo neka Belgija, Nemacka, Portugal ili italija (ali da dobije garancije da ce igrati) ali daleko od toga da je ovo los potez.

avatar
Делија_момак
Saturday, 29.08.2015
14:43

Није погрешио. Играће у Лиги шампиона, стећи ће велико искуство и за једно 2 године, моћи ће да бира и лигу и клуб.

avatar
D.Green4 Black&White
Saturday, 29.08.2015
13:21

Ma gde nije pogresio... Jel zna da Drincic igra u toj ligi :D :D hahaha

avatar
Leyton Orient
Saturday, 29.08.2015
13:16

Bolje da je otiso u Augzburg em sto bi igrao bundes ligu koja ne moze da se meri za izraelskom gde bi dobio iskustvo igranja protiv jednih od top timova evrope ( Bayern , Dortmund , Schalke itd ... ) em sto bi igrao Ligu Evrope gde bi dobio iskustvo igranja u evropi ... za mladog golmana najbolja opcija em sto bi vrv bio 1 golman tamo ... al njegov zivot njegova stvar ... nek radi sa njim sta oce

avatar
FRATRIA
Saturday, 29.08.2015
12:37

Odlican izbor, bar ce biti standardan u timu i igrace ligu sampiona. Da je presao u neki jaci klub cekao bih sansu sa klupe i ko zna da li bi je docekao. Mlad je i treba da ide stepenik po stepenik, ne da preskace kao mnogi talenti koji su propali po pozajmicama i slicno.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Saturday, 29.08.2015
12:35

Bice dobro Rajko napredovaces ti I preci u jaci klub

avatar
Maximovic
Saturday, 29.08.2015
12:32

Lupate gluposti sa ovakvim tekstovima u bilo kom ozbiljnijem klubu on nebi bio u startnoj postavi. Bolje je I ovako makar ima priliku da se dokaze u evropi. Ako bude na lepom nivou brzo ce on da menja klub za neki malo bolji de ce opet dao bog biti starter. Iako sam grobar mrziv ova pametovanja poznatih samo da bi se pojavili u novinama. Srecno rajko u daljoj karijeri.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 29.08.2015
13:15

Ne radi se o klubu, nego o ligi... Npr Augzburg je bio mnogo bolji izbor, isto bi bio standardan, ali bi igrao daleko jacu ligu, gde bi uvek bio na radaru. Ovako je daleko od ociju ozbiljnih klubova, a ja iskreno mislim da on moze da brani u klubovima kao sto su Everton, Totenhem, Roma i tako dalje. Ruku na srce mislim da nikad nece biti nivo najvecih, ali da je za veliki klub, jeste!

avatar
Maximovic
Friday, 04.09.2015
14:55

Nisi upravu svi ozbijni klubovi imaju odlicne skaute i znaju koga trebaju da posmatraju. To sto se kod nas kupuju igraci preko DVD neznaci da to rade i ostali klubovi. Jedina stvar je kad si u boljem klubu je i veca cena prodaje.

avatar
Don Silvio
Sunday, 30.08.2015
15:57

Njemu je najvaznije da brani konstanto i sigurno ce napredovati. Izraelska ligaje sigurno bolja od JSL uz to igrace i LS, ako se tu pokaze dobro promenice klub vec naredno leto. Mozda nece postati jedan od najboljih golmana na svetu, al sigurno ce bit jedan od najboljih nasih golmana u zadnjih 30tak godina. Mada ima on potencijal da bude medju najboljih golmana kad budena vrhuncu

avatar
Gall
Saturday, 29.08.2015
12:28

Mislim da je Dika u pravu, bolja varijanta je bio Augzburg,Bundes liga jaka,glupo uopste pomisliti da se uporedjuje sa Izraelskom,drugo igraju u LE i imaju sansu da prodju grupu a Makabi u grupi sa Celsijem ,Portom i Dinamom iz Kijeva bice topovsko meso.....

avatar
Don Silvio
Sunday, 30.08.2015
15:58

mislim da u toj grupi mogu zavrsiti kao treci i nastaviti put u LE

avatar
Gall
Sunday, 30.08.2015
17:28

Prva dva idu dalje,a to su po meni Bilbao i ovi Nemci, AZ nije nista bolji od nas, mi cemo se sa njima klati za trece mesto

avatar
Ashburton Grove
Saturday, 29.08.2015
12:15

Ne, ovo je u svakom slučaju korak napred...

avatar
Shone
Saturday, 29.08.2015
11:29
avatar
SasaMladenovic1
Saturday, 29.08.2015
11:23

Po meni,velika greska..

avatar
Amar Zo
Saturday, 29.08.2015
11:23

Iako smo svi razocarani , teska srca priznajem da je napravio najbolji potez za svoju karijeru jer ce tamo biti redovan sto je najbitnije a igrace u LS gde ce ga brzo primetiti neko od Euro velikana. Srecno Rajko i hvala ti na svemu

avatar
Ako cemo realno
Saturday, 29.08.2015
11:20

Normalno da je pogresio, da je otisao u Ausburg igrao bi LE, a u Bundes ligi bi mu svaka druga tekma bila kao LS posto je to jaka liga, kakav crni Makabi..

avatar
Saturday, 29.08.2015
11:19

Sve je bolje nego da je prešao u Galatasaraj. Prelazak u Makabi mu je plus jer je Srbin trener i dobiće šansu i u LŠ, a kakav je kvalitet vrlo lako može da zablista na nekoj od utakmica LŠ i prokrči put do najvećih klubova u Evropi.

avatar
Don Silvio
Sunday, 30.08.2015
16:01

Moje misljenje je da uz njegove dobre odbrane makabi moze do trebe pozicije i onda da nastave put u LE a tamo je sve moguce za jos korak dva. Ako bude dobro branio u LS i ostvari se moja pretpostavka pa nastave u LE vrlo moguce je da vec naredno leto promeni sredinu. Tipa Porto ili Milan posto su im golmanai vec u solidnim 30tim godinama. Pogotovo ako Miha ostane u milanu

avatar
gosfkcz
Saturday, 29.08.2015
11:19

Ma najbolje bi bilo da je otisao u jacu ligu i da u zavisnosti od okolnosti sedi na klupi. Pustite momka na miru,svi ste vi pametni kada je tudji zivot u pitanju.

avatar
pjer
Saturday, 29.08.2015
11:19

rajko pogresio ?