Da li je premiranje dozvoljeno u Superligi?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.05.2017.
18:13
Izvor: Sportske.net

Još jedna od tema koje su ovih dana pokrenute prilikom prepucavanja "večitih" tiče se i premiranja rivala. Da li su crno-beli prekršili pravila ukoliko je premiranja uopšte bilo.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Dva dana nakon što je Voždovac savladao Crvenu zvezdu i omogućio Partizanu da izbije na čelo tabele pojavila se priča o tome kako su crno-beli premirali "Zmajeve".

Novinar Dejan Anđus je gostujući u jednoj od emisija na N1 televiziji kazao kako ima saznanja da je Partizan premirao Voždovac i Mladost iz Lučana u nadi da će ta dva kluba "saplesti" Zvezdu.

Nakon što je Zvezdin sportski direktor u ostavci osuo paljbu po Voždovcu stigao je odgovor "Zmajeva" koji ste mogli da pročitate OVDE!

Ukratko, u Voždovcu tvrde da Partizan nije premirao igrače tog kluba, premda ova dva kluba ne bi snosila nikakve posledice sve i da je bilo premiranja.

Premiranje rivala je normalna pojava u velikom delu evropskih fudbalskih liga i naš šampionat nije izuzetak. Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica govorio je za "Blic" na tu temu.

"Sve je jasno kao dan, premiranje je dozvoljeno svuda u svetu, pa i kod nas. Ono je čak i dobro za fudbal, jer motiviše igrača da da maksimum. Šta je tu onda sporno? Što daje maksimum?" rekao je Poledica.

Ono što su u Zvezdi zamerili jeste činjenica da Voždovac već u subotu igra protiv Partizana, pa je navodno premiranje dovelo regularnost te utakmice u pitanje.

"U redu, možda u ovom slučaju deluje da nije moralno, ali to FSS mora pravilnikom da reguliše. Partizan ne može ovde da bude kriv. U svetu je sve to javno, postoje fakture, plaća se porez, a igrači na kraju podele novac, i to je to" zaključio je Poledica.

Superligaš iz naselja Braće Jerković je demantovao glasine i navode Crvene zvezde, a čak i da je bilo premiranja "Zmajevi" nemaju razloga da se bilo kome pravdaju jer pravilnik nije prekršen.

Crvena zvezda je, dakle, komotno mogla da ponudi novac Voždovcu i premira "Zmajeve" za subotnji duel sa Partizanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Breaking Bad
Friday, 12.05.2017
21:51

Dejan Anđus je školski primjer kompleksaša, samo kad vidim šta priča o najvećem klubu svijeta vidim kakva je neznalica.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 12.05.2017
19:46

Neka mi neko objasni kako će u subotu Voždovac igrati protiv partizana, protiv kluba od koga je u prošlom kolu dobio debele premije. To su bile premije da ginu protiv Zvezde i da se sklanjaju protiv partizana. To Poledica naziva poštenjem. Sram da ga bude.

avatar
xman
Friday, 12.05.2017
20:21

pa neka ih Zvezda premira za sledecu utakmicu, sigurno ima vise para od Partizana

avatar
Friday, 12.05.2017
20:37

znaci ko god da svoj maksimum protiv Zvezde vi nemate sta da trazite ...

avatar
Emperador(2018)
Friday, 12.05.2017
18:58

Samo kukajte . Ni namestenu titulu ne mogu da osvoje.

avatar
Friday, 12.05.2017
18:19

Ako je po pravili mogu sam oda cute. Pravila su pisana da odgovaraju nekima, a nekima ne. Moze i Zvezda da plati druge timove da dobiju Partizan. A o tim motivima je glupo i pisati, kad znamo da je sve ovo moguce odraditi i preko crne linije, kao i posredno. Tako da ovo oko premiranja je cista glupost. Zvezdi niko nije kriv sto su izgubili derbi, ili su igraci i tu dobili premije?