Da li je ovo tim koji će braniti Srbiju protiv Albanije?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 01.10.2015.
13:15
Izvor: Sportske.net

Meč se približava, ne možemo mnogo da dobijemo, ali možemo da izgubimo gotovo sve. Treba igrati i na terenu pronaći odgovore. Da li sa ovim igračima?

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Mnogo problema za Radovana Ćurčića pred kraj kvalifikacija, i mečeve sa Albanijom i Portugalom.

Za mnoge je duel u Elbasanu više od igre, iako Srbija nema nikakve šanse da se plasira na završni turnir. Sa druge strane, čak i ljudi iz saveza smatraju da je ovo nacionalno pitanje, a izgleda da ga tako doživljava većina javnosti.

Tim će biti oslabljen, standardnim štoperima Nastasiću i Maksimoviću pridružili su se mladi lavovi Marković i Kostić koji je bio odličan u prošlom meču sa Jermenima.

Ali, alibija nema, Ćurčić će probati da sastavi najjači mogući tim dok sa strepnjom čeka poslednje kolo u nacionalnim ligama za vikend.

Spisak će objaviti u nedelju, "Sport" piše da će neki igrači koji su pozivani na prošle akcije, poput Petrovića otpasti, jer "Raća" ne igra za kijevski Dinamo. Sa druge strane mesta će biti uz Živkovića i za Sergeja Milinković-Savića koji dobija šansu u novom klubu.

Ćurčić neće puno kombinovati, sigurni su Stojković na golu, Ivanović i Kolarov, kao i Matić. Problem su štoperi, verovatno bi Ivanović mogao u sredinu sa Tošićem dok će u tom slučaju levo igrati najverovatnije Tomović.

U veznom redu će poziv dobiti Fejsa, Gudelj, Milinković-Savić, Tadić, Tošić, Živković, verovatno Brašanac i Luka Milivojević, pa će svakako Ćurčić imati rešenja.

U napadu je najmanje dilema, Mitrović i Ljajić su sigurni, verovatno i Škuletić koji nije standardan u Lokomotivi, ali dobija šansu, kao i oporavljeni Filip Đorđević iz Lacija.

Prema svemu viđeno, Ljajić koji će igrati za vikend od prvog minuta, bi trebalo da počne sa Mitrovićem, ofanzivni bokovi su rezervisani za Tošića ili Živkovića, i Tadića, će Ćurčić verovatno ukazati poverenje sledećoj postavi, ako svi budu zdravi.

Stojković,
Tomović, Ivanović, Tošić, Kolarov,
Fejsa (Brašanac), Matić,
Tadić, Ljajić, Tošić (Živković)
Mitrović.

Podsetimo, igra se 8. u Elbasanu, a za situaciju u kojoj se nalazi Srbija možemo da upotebimo onu antičku, "Sa štitom ili na njemu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Thursday, 01.10.2015
20:18

Tomovic i Fejsa ovde ne pripadaju. Pejcinovic da se zove i bane da se preseli na desnog beka. Maksimovic umesto Fejse, Grujic umesto Brasanca. Nema tu kalkulacije, pojedini zlatni orlici igraju odlicno i treba ih odmah kaliti u A timu. Prosto ko pasulj!! Kval za rusiju su iza ugla, dajte se pameti. Slusajte mene i sve ce biti ok.. za aljbance i portugalce treba zvati: A. Zivkovic, Z. Tosic, Ljajic, Mitrovic, Tadic, Skuletic, Matic, Grujic, S.M.S, Maksimovic, Gudelj, Kolarov, Obradovic, Ivanovic, Pejcinovic, Gajic, S. Rajkovic, P. Rajkovic, Stojkovic. nTako nesto posto povreda bas ima dosta.

avatar
Baxter Stockman
Thursday, 01.10.2015
23:41

Citao sam dok nisi napisao Grujic... LAko je u namestenoj ligi gaziti... Brasanac je za njega Matic.

avatar
Igornopolis
Sunday, 04.10.2015
23:14

Momci, ove zlatne otlice treba ubacivati kako god koji odskoci. Ne kazem ja da Gtujic i Maksa budu starteri, nikako ali treba te momke zvati i dati im do znanja da se na njih racuna za rusiju. Fejsa, Raca i ti momci su svoje odrafili za reprezentaciju. Svaka im cast ali vreme je za promenu. Grujic je odigrao fantasticno zadnjih 5-6 utakmica za zvezdu. Treba da uzi uz Matica. Manite su glupih klubaskih pristranosti. Gledajte igrace kroz kvalitet i sta bi mogli doprinjeti reprezentaciji. (Kad vec pricamo o reprezentaciji). Pozdrav.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 02.10.2015
00:48

Ja sam citao dok nije napisao Maksimovic umesto Fejse, a ne SMS i Matic u vezi, cak i Gudelj

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Thursday, 01.10.2015
16:54

Ne ,ne Dusko tosic

avatar
MAN_UTD«»CZV
Thursday, 01.10.2015
16:36

Marko Grujic je zasluzio poziv u a repku vise nego mnogi sto ce biti pozvani. Realno

avatar
krle
Thursday, 01.10.2015
16:16

pfc partizan i, i problem rešen..

avatar
krle
Thursday, 01.10.2015
16:14

Ma dajte ceo sastav pfc partizan i,l Albanija pada..

avatar
Scholes
Thursday, 01.10.2015
14:41

Koji bre Brasanac... Pa ako taj zaigra za reprezentaciju onda smo videli sve... Pola ovih sto vec igra ne zasluzuje mesto .

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 01.10.2015
14:37

Nije važno kakva sila nas napada, već koliku svetinju branimo! Igrajte za čast protiv nečasnih.

avatar
Markocc
Thursday, 01.10.2015
14:35

Trebalo bi vezni red da bude Matic, Nemanja Maksimovic, Sergej Milinkovic Savic. Po meni Fejsa, Brasanac, Milivojevic nemaju sta da traze u reprezentaciji.

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
14:12

P.S. Pejcinovica ili Vilotica, mozda cak i bolje ovog drugog jer je desnjak...

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
14:10

Nemanja Maksimovic mora da bude pozvan i da sto pre za nas odigra dve-tri puta makar i na prijateljskim mecevima, moramo sto pre Nikolu Djurdjica da pozovemo, kao stoper moze da bude pozvan i Pejcinovic u narednom periodu (naravno, ako bude bilo utakmica:)), a voleo bih bar jednom da vidim da za nas zaigra i Radovic koji do sada jos nije cak ni debitovao?! Kacar isto da se vrati ukoliko je to moguce, ali otom-potom.

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
14:02

Izgleda nece zvati Fejsu, onda ovako:-D Stojkovic, Rajkovic, Dmitrovic, Ivanovic, Tomovic, Kolarov, Obradovic, Spajic, Kosanovic, Dusko Tosic, Stefan Mitrovic, Zoran Tosic, Basta, Zivkovic, Sulejmani, Tadic, Gudelj, Matic, Brasanac, Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Ljajic, Djurdjic, Aleksandar Mitrovic, Skuletic, a sastav bi bio ovaj: Stojkovic, Ivanovic, Tomovic, Spajic, Kolarov- Zivkovic/Tosic, Gudelj, Matic, Tadic/Sulejmani- Ljajic- Mitrovic. Klupa: Rajkovic, Dusko Tosic (i stoper i bek), Brasanac ili Milivojevic, Milinkovic-Savic, Zoran Tosic, Sulejmani/Tadic, Djurdjic (u napadu i poluspic i centarfor, a uvek moze dobro i ofanzivnog veznog) - ZIVELA SRBIJA!

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
13:40

Stojkovic- Ivanovic, Tomovic, Spajic, Kolarov- Zivkovic/Zoran Tosic, Gudelj, Matic, Tadic- Ljajic, Mitrovic. Rajkovic, Basta, Dusko Tosic, Brasanac/Milivojevic/Fejsa, Milinkovic-Savic, Sulejmani, Skuletic.

avatar
milosct
Thursday, 01.10.2015
14:50

Basta umesto Tomovica i Kacar umesto Gudelja i to je to...

avatar
milosct
Thursday, 01.10.2015
21:13

Ako Bane igra beka, onda mislim da su Maksimovic i Bisevac bolja resenja od Tomovica, uopste mi se ne svidja Tomovic kao igrac...

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
17:18

Onda bi morao Ivanovic na stopera, a ja sa tim ne mogu nikako da se slozim, prekasno mu je sad uci to da igra:-D Kacar umesto Gudelja u svakom slucaju, ali sad nam vec dolaze i ti mladji, lako cu preboleti Gojkovo neigranje ako izdominiraju klinci:-D

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
13:30

P.S. Po vama zagarantovano mesto sa Bambija, po meni bas i nije:-D:-D:-D

avatar
Thursday, 01.10.2015
13:29

Ako idu sa ovom ekipom da igraju bolje da ne idu nego da predaju i da se mec proglasi 3:0, manje cemo izgubiti! Tosic 1 i 2 treba da nauce prvo da dodaju loptu slabijim nogama pa tek onda da igraju za reprezentaciju!

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
13:28

Stojkovic, Rajkovic, Dmitrovic, Ivanovic, Tomovic, Kolarov, Obradovic, Spajic, Kosanovic, Dusko Tosic, Stefan Mitrovic, Zoran Tosic, Basta, Zivkovic, Sulejmani, Tadic, Gudelj, Fejsa, Matic, Brasanac, Milivojevic, Milinkovic-Savic, Ljajic, Aleksandar Mitrovic, Skuletic, a sastav bi bio: Stojkovic/Rajkovic- Ivanovic, Tomovic, Spajic, Kolarov- Zivkovic/Tosic, Gudelj/Brasanac/Milivojevic, Matic, Tadic/Sulejmani- Ljajic, Mitrovic.

avatar
Chella_ynwa
Thursday, 01.10.2015
13:26

Ako izvede ovakvu odbranu, i sa Fejsom u sredini, i treba da izgubimo. Strasno.

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
14:03

Odbrana je bas bljak, u pravu si, Bane mora desno, a Tomovic i Spajic ili Tomovic/Spajic i Dusko Tosic/Kosanovic stopere, Fejsu nece ni pozvati...

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
13:24

Ne bi onda Tomovic isao levo nego desno, je l' Kolarov siguran ili nije? :-D Tadic bi igrao levo, sigurno ne desno gde je zagarantovano mesto za ZT, a bilo bi odlicno i logicno kad bi Gudelj, Brasanac ili Milivojevic poceli pre Fejse.

avatar
Thierry Henry
Thursday, 01.10.2015
13:22

Život mi se smuči kad pročitam da je Fejsa pre Gudelja.

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
14:02

Izgleda nece uopste ni zvati Fejsu, a naravno da Gudelj mora pre njega...

avatar
РЕВОЛТ
Thursday, 01.10.2015
21:25

Iako sam uvek branio Petrovica, moram da se slozim da ne treba da ga zove i nemam nikakav problem da drugi igraju ukoliko se pokazu su bolji, meni je Srbija uvek ispred svega. Mora da zove Maksimovica da ne bismo i njega izgubili iako sam siguran da decko ne bi prihvatio da igra za neku drugu selekciju...

avatar
Igornopolis
Thursday, 01.10.2015
20:22

Kao sto rekoh pre, ovde zdrav um nalaze da za Fejsu, Racu, Tomovica ovde nema mesta. Zvati Pejcinovica da Bane moze na beka, Maksimovica S.M.S i Gajica i Grujica da se kale. Ljudi, kvalifikacije za svetsko nisu predaleko. Gudelj u startnoj sa Maticem.