Da li je ovo najbolji opis 153. derbija: ''Hop-cup, rikverc, ručna!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.03.2017.
09:32
Izvor: Sportske.net, blic.rs

On je, kao i obično, ''bez dlake na jeziku''. Ovoga puta derbi je uporedio i sa - baletom!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Akteri proteklog derbija ostali su nam dužni posle onoga što su prikazali. Nije bilo nekih prilika, poteza o kojima bi se kao nekad, danima govorilo posle okršaja ''večitih rivala'', pa su sudijske odluke izble u prvi plan.

Razočaran viđenim je i legendarni fudbaler, kasnije i sportski direktor Partizana Nenad Bjeković, koji je u svom stilu prokomentarisao dešavanja na terenu stadiona ''Rajko Mitić''.

''Ni prethodni derbi nije bio slavan, ali šta smo to svi mi gledali u subotu - još mi nije jasno. Hop-cup, rikverc, ručna. I balet je zanimljiviji. Jedino ambijent zaslužuje visoku ocenu, bio je odličan, kakav i treba da bude. Ali, igrači onolikoj publici nisu dali ni zrno očekivanog, štaviše. Žalosno je to'', poručio je Bjeković, a prenosi ''Blic''.

Posebno oštar i kritičan bio je prema učinku velikog broja stranaca koji su nastupili u obe ekipe.

''To je ozbiljan problem i to ponavljam godinama. Da budemo jasni, apsolutno sam za igrače iz inostranstva, ali za one koji donose razliku i što je najvažnije, koje klub može dobro da proda. Ove što igraju u Zvezdi i Partizanu zna samo rodbina'', izjavio je Bjeković.

Ipak, smatra da je Partizan bio bliži pobedi, iako je do izjednačenja stigao tek u 87. minutu, jer po njegovom mišljenju imaju kvalitetniji sastav, bez obzira što Zvezda i dalje ima šest bodova više na tabeli.

''Crveno-beli su u poslednja dva derbija jednom pogledali ka golu Partizana, a ima šest bodova više na tabeli. Tu nešto nije u redu. Verujem i u to da će crno-beli ove sezone ostati bez titule samo ako ne budu želeli da je osvoje'', jasan je Bjeković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 06.03.2017
16:16

Kakve sad veze ima ko je bio bolji u derbiju sa trkom za titulu prvaka. Znaci ako je Partizan bio bolji treba da mu se dodeli titula. 37 kola ima a derbi je samo utakmica u nizu i nista vise kad se bude gledala konacna tabela.

avatar
Reus
Monday, 06.03.2017
15:51

Bjejovicu,znali ste vi da imate i 18 bodova vise i da budete prvi,pa da budete doslovce pregazeni u derbiju.

avatar
paok
Monday, 06.03.2017
14:47

Ajde Bjekovicu mani se vise, penzioner si sada i uzivaj u tome. Koji su to stranci bili u Partizanu kada si ti bio glavni a da su bili tako dobri. Da nije mozda onaj Bugarski Bebeto i Pjer Boja. Ko je za njih ikada cuo sem tebe.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 06.03.2017
11:26

Derbi je bio predosadan, jedino se ne moze osporiti neka borbenost na obje strane, vidjelo se da je zelja tu i to je ok. Medjutim, ako neko veze tri pasa treci ili je bio katastrofalan ili je slijedio klizeci od protivnika. Sjeckanje igre, bez ijedne prave akcije... Naravno, moram priznati da je nas gol neregularan, ali meni se cini da je remi krajnje posten rezultat. Partizan, ruku na srce, osim na samom pocetku nije nista pokazao, na kraju sam bio toliko smiren i ubijedjen da dobijamo kad je dosao gol bukvalno ni iz cega. Sve u svemu, jako lose. Razlog su bas prevelike tenzije, bukvalno kao da nekom zivot zavisi od utakmice i u takvom ambijentu niko nema ambiciju da se pokaze, samo da se izvuce ziva galva kako-tako. Ako hocemo bolji fudbal - moramo smanjiti tenzije.

avatar
paok
Monday, 06.03.2017
14:45

Slazem se sa tobom da je bilo dosadno. E sad Partizan je imao zicer Ostijica i Djurdjevica u drugom poluvremenu, dobar sut Leonarda u prvom i gol na kraju utakmice. Vi ako se dobro secam sem suta Ruiza niste imali nista. Po meni je Partizan trebao dobiti ali gotovo je sad. Nemoj misliti da podcenjejem Zvezdu jer ni ovi moji nisu bili puno bolji. Pozz

avatar
paok
Monday, 06.03.2017
19:26

Delovalo je jer je igra bila losa. A sto se tice seckanja to je vec do sudije. Po meni je bezveze prekidao igru za svaki kontakt, u redu za one jace ali nisu bas svi bili takvi. Bili ste bolje zadnjih pola sata prvog poluvremena, a sve pre toga i posle toga nista. To je sad moje misljenje.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 06.03.2017
16:41

Stoji to za te prilike sto si nabrojao, ali meni je bas djelovalo da nemate nikakvu ideju u napadu. Igra jeste bila losa, ali mi smo imali vodjstvo, vi ste jurili rezultat. Ne znam, meni se cinilo da ste prilicno bezopasni. Mi i pored par perioda relativno dobre igre nismo skoro ni napravili pravu priliku. Najvise me nerviralo sjeckanje igre i mnostvo agresivnih klizecih startnova...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 06.03.2017
10:49

Dobro, Bjeko, cemu ovakve izjave? Everton i Leonardo su vanserijski igraci za nasu ligu, a to i ti dobro znas. Nemoj samo ti o strancima koje smo imali u Partizanu, treba li mi da pricamo mozda o tvojim pulenima Safetu Jahicu, Nikolasu Asprogenisu, Asenu Nikolovu, Aci Stojkovu pa i Pjeru Boji, o svim onim dosadnim Derbijima dok si ti vedrio i oblacio, o cetiri 0:0 zaredom na JNA (jeste da smo na dva od ta cetiri meca bili osteceni za pobedu, ali mecevi kao mecevi su bili smor), o (pre)dugom periodu posta na Marakani, o bojkotu...

avatar
Reus
Monday, 06.03.2017
18:35

I dalje imate post kod nas,niste dobili cini mi se od 2011.

avatar
crveno beli
Tuesday, 07.03.2017
19:28

Najveci vas problem je u tome sto u svemu vidite neku zaveru i pravite neke teorije kako se namesta,kako vas kradu itd.Iznosis ovde neke kafanske price u koje niko nece poverovati.Ko jos moze da poveruje u pricu da je derbi namesten za mir u drzavi.Izvini sto cu ovako reci ali to je nesto najnebuloznije sto sam cuo.Samo zato sto je doslo iz 2 u 1 ti govoris o namestanju,to i jeste najveci problem sto kod nas ne sme da se dogodi nesto tako.nSlazem se da je 145. derbi bio katastrofalan ali to ne menja cinjenicu da ste taj mec izgubili,kao sto je i prosli na JNA bio katastrofalan samo sa drugim ishodom.Takodje treba reci da ste jedva izvukli zivu glavu u 151. derbiju pa bi vam to bio jos jedan poraz na nasem stadionu al eto izvukoste se.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 07.03.2017
09:11

Namesteno 2012, prvi i poslednji prelaz na Derbiju za mir u drzavi, 2013. smejurija od autogola u nikad gorem Derbiju ili jednom od najgorih, 2014. nije ni bilo igrano kod vas, pokradeni 2015. na obe utakmice s tim da je samo u prvom mecu to bas uticalo na ishod, pokradeni sada. Vi nesto pricate, a kod nas ne mozete ni bod da uzmete vec godinama Hahaha Naravno, na posten nacin, a ne preko glodjavog...