Da li je Lalatović rešenje za Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.06.2014.
10:55
Izvor: Sportske.net

Aktuelni trener kruševačkog Napretka i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Lalatović ovih dana, bar u medijima, figurira kao glavni kandidat da na klupi šampiona Srbije nasledi Slavišu Stojanovića, koji je u subotu i definitivno napustio Marakanu.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

To je na neki način potvrdio i novi generalni sekretar Crvene zvezde, dr Zvezdan Terzić, ali koji takođe priznaje i da na Marakani još uvek razmišljaju da li da već ovog leta ukažu priliku talentovanom stručnjaku, ili da angažuju nekog ''iskusnog trenerskog vuka''.

A rešenje ove dileme moglo bi da se potraži u razlozima koje je sada već bivši trener Slaviša Stojanović naveo kao presudne za odluku da se rastane sa Crvenom zvezdom, a to su veliki finansijski problemi, veliki psihološki pritisak, zbog čega mu je posle godinu dana rada na Marakani i narušeno zdravlje.

Bez obzira na to da li novo rukovodstvo Zvezde ima ''čarobni štapić'', ili ne, novi trener branioca titule u narednoj sezoni moraće da se suoči sa istom vrstom pritiska kao i Stojanović, pa možda i još većim, jer će morati da stvara i uigrava novi tim, a za to vreme navijači neće imati previše razumevanja - oni uvek očekuju od Zvezde samo trofeje, i pored svih problema koji potresaju naš najtrofejniji klub.

Zato je veliko pitanje da li u takvu ''vatru'' baciti Lalatovića, rizikovati da u toj vatri on vrlo brzo ''izgori'', iako želja mladog stručnjaka nije, niti će bitui sporna. On Zvezdin poziv neće odbiti, da li on došao ovog leta, ili nešto kasnije.

A ono što ide u prilog angažovanju Lalatovića jeste odliučan posao koji je napravio najpre jesenas sa Voždovcem, kada je, između ostalog, slavio i protiv Crvene zvezde, da bi u istom stilu nastavio u Kruševcu, gde je Napredak doveo u ''mirnu luku'', a pobedom nad Partizanom možda i presudno pomogao Zvezdi da dođe do toliko željene titule.

Nova uprava nema mnogo vremena za razmišljanje, početak priprema zakazan je za 27. jun, a do tada bi Zvezda trebalo da dobije novog trenera. Lalatović se čini kao najveći favorit za tu poziciju, ali ne bi bilo iznenađenje i ako na Marakanu stigne i neko zvučnije ime, kojim bi novo rukovodstvo u startu ''kupilo'' poverenje navijača, do čega im je svakako stalo.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke