Ćurković: ''Beograd kosmopolitski grad, Platini pošten momak''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.01.2016.
15:50
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Prvi čovek Partizana dao je opširan intervju za zagrebački ''Večernji list'', gde se osvrnuo i na svoj dolazak u Partizan, a govorio je i o životu u Beogradu, odnosu sa navijačima, ali i mogućnosti da eventualno nasledi Mišela Platinija na čelu UEFA.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle ostavke Partizanovog rukovodstva krajem jeseni, na čelo kluba je kao predsednik novoformirane Radne grupe došao Ivan Ćurković, kao čovek od ogromnog iskustva koji bi u ovom teškom periodu trebalo da pomogne Partizanu da konačno izađe iz krize.

Povratak Partizanove legende na čelo kluba koji je svojevremeno već uspešno vodio očigledno je izazvao pažnju i u Hrvatskoj, pa su novinari ''Večernjeg lista'' objavili opširan intervju sa Ćurkovićem.

Između ostalog, Ćurković je govorio i o svom poreklu i naglasio da za sve ove decenije provedene u Beogradu nije imao nikakvih problema kao Hrvat i katolik.

''Ja sam Hercegovac, Hrvat, katolik, ali odrastao sam u Jugoslaviji, u multietničkom Mostaru gde ni za jednog od saigrača nisam znao koje je nacionalnosti. Ovde u Beogradu imao sam lep život, srećan sam i nemam nikakvih problema''
, istakao je Ćurković.

Karijeru je počeo u mostarskom Veležu, a onda su se za njegove usluge zainteresovali i zagrebački Dinamo, ali i Partizan.

''Partizan je bio uverljiviji i doneo sam dobru odluku. Odomaćio sam se u Beogradu, jer sam tu od 1964. To je kosmopolitski grad, u kojem se dobro osećam. Međutim, bar jednom godišnje odlazim u Mostar, tamo imam kuću, porodicu pokojnog brata i još neke rođake. Često sam i u Zagrebu, gde takođe imam rodbinu'', izjavio je Ćurković.

Jedan od retkih problema imao je sa navijačima crno-belih tokom svog prethodnog mandata u Partizanu, ali kako kaže, na to ''ne daje ni pet para''.

''Transparent da sam ustaša nosila je jedna manja grupa navijača Partizana. Bili su nezadovoljni što im nismo plaćali za navijanje'', objasnio je Ćurković.

Istovremeno sa njegovim povratkom u Partizan, pojavila se i informacija da bi baš on mogao da nasledi Mišela Platinija na čelu UEFA.

On ne krije da mu je drago što se njegovo ime pominje u toj priči i otkriva da bi sve oko njegove kandidature trebalo da bude poznato do sredine februara, uz opasku da je procedura komplikovana.

Naravno, novinare je interesovalo i njegovo mišljenje o Platiniju, s obzirom da je poznato da su dugogodišnji prijatelji.

''Apsolutno verujem da je Platini pošten momak. Novac koji se spominje imao je legalan put. Platini ga je uzeo, ali i prijavio''
, izjavio je Ćurković za ''Večernji list''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke