Ćurčić zna okosnicu tima, Bane jedva čeka susret sa ''ikonom Čelsija''!

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.11.2015.
20:14
Izvor: Beta

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je večeras u Ostravi da će fudbalska reprezentacija u prijateljskoj utakmici protiv Češke pokušati da izvuče korist i uvidi svoje kvalitete i nedostatke

BETA/BETAPHOTO/STARSPORT/Pedja Milosavljevic /DR
BETA/BETAPHOTO/STARSPORT/Pedja Milosavljevic /DR

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije će sutra od 20.30 u Ostravi odigrati prijateljsku utakmicu protiv Češke.

"Ovakve utakmice mogu da budu od koristi, kako za nacionalni tim, tako i za same igrače. Bilo je već ranije slučajeva da su posle dobrih partija naši igrači dobijali veće minutaže u svojim klubovima i uspostavljali kontinuitet u igrama. Pokušaćemo da se izmerimo protiv njih i da tako vidimo gde su naše greške, a gde naši kvaliteteti", rekao je Ćurčić, a prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Na prvom mestu, Česi imaju snažan kolektiv i dobrom igrom u prethodnim kvalifikacijama su pokazali da su zasluženo na Evropskom prvenstvu. O negativnim stvarima u igri Češke ne želim da pričam, to ostavljam za utakmicu. Međutim, oni su trkački veoma sposobna ekipa i, pre svega, prekide su doveli do savršenstva", rekao je Ćurčić.

Selektor je dodao da će protiv Češke početi polako da uigrava tim za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Nazire se već okosnica i 11 igrača u našem prvom timu sa kojima želimo da što više igramo u istom sastavu. Naravno, ako vidimo da neke stvari ne idu, doći će do promena", rekao je Ćurčić.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović, koji se povredio na utakmici sa Albanijom i od tada nije igrao, kazao je da će u utakmici protiv Češke pokušati da povrati formu.

"Nisam u dobroj formi u ovom trenutku, ona nije na vrhunskom nivou, s obzirom na to da nisam nastupao u proteklih mesec dana. Potrebne su dve­, tri utakmice da se vratim na vrhunski nivo, a nadam se da je povreda prošlost i da ću biti spreman za naredne izazove", rekao je Ivanović.

On je istakao da se raduje susretu s bivšim saigračem, golmanom Češke i Arsenala Petrom Čehom.

"Najviše sam voleo da igram sa njim. Za mene je on stub i ikona kluba u kome smo igrali zajedno. Čeh je po mom mišljenju najbolji golman s kojim sam sarađivao. Njegovom zaslugom smo došli do polovine trofeja u Čelsiju", rekao je Ivanović.

Utakmica protiv Češke će selekciji Srbije biti poslednja u 2015. godini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda 91
Friday, 13.11.2015
02:36

Bez MILINKOVICA i MAKSIMOVICA u startnoj postavi necu da gledam reprezentaciju!

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Thursday, 12.11.2015
21:48

Okosnica tima moze da bude grupa od 7-8 igraca, mozda i 9, a ovaj vec zna svih 11 za naredne kvalifikacije kako god to zvao:-) Curcicu, vreme je i zasluzio si da odes odmah posle sutrasnje utakmice jer si slab i bez kicme, a previse njih fali da bi mogao da pricas o kosturu!