Ćurčić skenira, Pešić i Škuletić kao "džokeri"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.02.2015.
13:15
Izvor: Sportske.net

Reprezentaciju Srbije očekuje meč odluke u Lisabonu, povrede i forma igrača sužavaju izbor Radovana Ćurčića koji pomno prati srpske internacionalce i formira spisak na kojem bi mogla da budu viđenja i neka iznenađenja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Stručni štab "A" reprezentacije Srbije uveliko radi na pripremi kvalifikacione utakmice sa Portugalom, a selektor Radovan Ćurčić pažljivo prati standardne i potencijalne reprezentativce kako bi krajem marta Ronaldu i družini suprotstavio najjači sastav.

"Orlovi" se nalaze u očajnom položaju kada je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj u pitanju pa duel u Lisabonu zaista predstavlja biti ili ne biti za izabranike Radovana Ćurčića.

Do pomenute utakmice ima nešto više od mesec dana što ne znači da se stručni štab naše reprezentacije nije latio posla.

"Sve gledamo, sve merimo, ima do marta još mnogo utakmica, vremena... Meni je samo važno da svi budu zdravi i spremni za naredno okupljanje" kaže Ćurčić.

Selektor "A" reprezentacije Srbije pratio je od početka godine nekoliko utakmica na kojima su igrali najbolji srpski igrači poput Branislava Ivanovića, Nemanje Matića, Aleksandra Mitrovića.

Za sredu je planiran put u Gelzenkirhen na susret osmine finala Lige šampiona između Šalkea i Real Madrida.

"Vidim da je Matija Nastasić napravio dobar izbor prelaskom u Šalke. Igra, uklopio se, hoću da ga pogledam uživo" poručuje selektor Ćurčić.

Veliki problem u sklapanju mozaika za duel sa Portugalom za selektora "Orlova" mogle bi da budu povrede Filipa Đorđevića i Milana Biševca, posebno ako se ima u vidu da na mestima štopera i napadača nema preterano kvalitetnih rešenja.

"Razgovaraćemo sa Subotićem, razgovor je lek za sve. Koliko je realno da se on vrati u reprezentaciju pokazaće vreme" ističe Ćurčić.

Što se tiče napadačkih opcija na skeneru su dva imena i nema sumnje da bi izbor napadača mogao da bude najveće iznenađenje kada je Ćurčićev spisak u pitanju.

"Aleksandar Pešić je ponovo dao gol za Tuluz, igra u veoma zahtevnoj ligi i sada samo treba videti kada je pravi trenutak za njega i reprezentaciju da se pojavi na spisku. Isto važi i za Petra Škuletića, sačekaćemo da ga vidimo u dresu Lokomotive" poručuje Ćurčić.

Reprezentacija Srbije trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji kvalifikacione grupe "I" sa samo jednim osvojenim bodom, a narednu utakmicu igra u Lisabonu protiv drugoplasiranog Portugala 29. marta tekuće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Tuesday, 17.02.2015
14:18

Uros Spajic, Nemanja Pejcinovic, Pavle Ninkov, Nemanja Radoja, Sergej Milinkovic-Savic, Slobodan Medojevic, Miroslav Radovic, Miralem Sulejmani, Adem Ljajic, Nikola Djurdjic!