Ćurčić priželjkuje Dansku ili Portugaliju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.09.2014.
17:12
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Uoči sutrašnjeg žreba parova baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija, selektor Srbije Radovan Ćurčić izneo je svoja očekivanja i nadanja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Nakon što je Unija evropskih fudbalskih federacija u sredu odredila sastav šešira pred žreb parova baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija, selektor "Orlića" Radovan Ćurčić izneo je svoja očekivanja.

Mlada reprezentacija Srbije svrstana je u drugi, nepovlašćeni, šešir što znači da potencijalne rivale treba tražiti među selekcijama Španije, Engleske, Francuske, Nemačke, Portugalije i Danske.

Selektor naše mlade reprezentacije ocenio je da bi bilo poželjno da se izbegnu dueli sa Španijom i Nemačkom a povoljnim žrebom smatrao bi dvomeče sa selekcijama Danske ili Portugala.

"Među poželjnim selekcijama su Danska i Portugalija. To su ekipe sa kojima, čini mi se, Srbija može da se nosi. Želje su jedno, a realnost na žrebanju će biti nešto drugo. Videćemo kakve ćemo sreće biti na žrebanju" rekao je Ćurčić za zvanični sajt FSS.

Podsećamo da se reprezentacija Srbije plasirala u baraž za odlazak na EP kao četvrta najbolja drugoplasirana iz deset kvalifikacionih grupa što selektor vidi kao podvig, imajući u vidu konkurenciju i mnogobrojne pehove koji su zadesili "Orliće".

"Belgija je, recimo, u našu grupu došla iz trećeg šešira, a danas je smatraju za jednu od najboljih mladih reprezentacija u tom uzrastu u Evropi. Belgija nije uspela da dođe ni do baraža, a Srbija jeste. I to nešto govori" kazao je Ćurčić i dodao,

"Imali smo mnogo pehova u kvalifikacijama. To je sada iza nas i uzdignute glave gledamo prema sutrašnjem žrebu" poručio je selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije.

Žreb u Nionu biće obavljen u petak od 14 časova a treba dodati da je tokom današnjeg dana potvrđeno da bi Miloš Jojić trebalo da bude stavljen na raspolaganje mladoj reprezentaciji za mečeve baraža koji su na programu 10. i 14. oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke