Ćurčić potvrdio - ''Orlovi'' bez petorice igrača!

Autor: Beta Beta
nedelja 16.11.2014.
18:11
Izvor: Beta

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je danas da je način kojim je ekipa izgubila od Danske sa 1:3 "neprihvatljiv", da će situacija biti analizirana, ali da mora da se ide napred.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ćurčić je danas u Staroj Pazovi predstavljen kao vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije i tu funkciju obavljaće naredna tri dana, do završetka prijateljske utakmice sa Grčkom, u utorak.

Srbija je u petak u Beogradu izgubila od Danske sa 1:3, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a nakon toga selektor Dik Advokat podneo je ostavku.

"Razgovarao sam sa igračima, a suština je da je ono što se desilo protiv Danske prosto neprihvatljivo od FSS, medija, javnosti. Jedna stvar je izgubiti utakmicu, što nije sporno, već način na koji smo izgubili. To je za profesionalce nedopustivo", rekao je Ćurčić, preneo je portal Mondo.

"Neke prethodne utakmice su nagovestile ovakav epilog. Protiv Danaca je sve kulminiralo. Veći deo priče bio je usmeren na to šta dalje uraditi. Napravićemo presek, ne možemo da idemo nazad, moramo da idemo napred", dodao je on.

Petorica srpskih reprezentativaca se zbog povreda vratila u svoje klubove i neće igrati protiv Grčke, a u medijima se spekulisalo da su odbili da igraju, što je negirao potpredsednik FSS zadužen za rad A tima Savo Milošević.

Ćurčić je rekao da neće pozvati zamene.

"Aleksandar Kolarov se vratio u klub zbog povrede, Matija Nastasić takođe. Dušan Tadić zbog povrede kolena, a Zdravko Kuzmanović ima problem sa primicačem. Neće putovati ni Biševac, kod njega je nezgodna situacija i on se vratio u Francusku. To je pet igrača koji neće putovati sa nama. Nisam odlučio da pozivam nove igrače", rekao je Ćurčić.

Ćurčić je drugi put vršilac dužnost selektora, nakon što je menjao i Sinišu Mihajlovića.

"Advokat i Mihajlović su vrhunski treneri, koji su imali dobar plan. Izostao je rezultat. On nekada dođe, a nekada ne. Fudbal je specifična igra", rekao je Ćurčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Kosta Kostic
Monday, 17.11.2014
02:15

zamolio bih vas da pre svega uklonite ovu reklamu za vip mobile kako bih bio u mogucnosti da citam komentare jer ih mi ne pisemo zato sto nam je dosadno vec pokusavamo da svako iznese svoje misljenje i stav i cemu onda sav taj trud ako niko ne moze da procita moj komentar u celini kao sto sam i ja sprecen da uradim isto. pozdrav

avatar
SrdjanMaksa
Tuesday, 18.11.2014
11:19

Slozicu se sa tobom da reklame uglavnom bivaju iritantne i u mnogo slucajeva (posebno na netu) prave problem korisniku da uradi ono sto je naumio. Ali, te reklame omugucuju nesmetan rad portala bas kao i bilo kog medija. Zato uvek nekako progutam to i postujem i tog sponzora jer mi je omogucio ulaganjem sredstava da pratim medij koji mi se dopada.

avatar
Aleksandar El Matador
Monday, 17.11.2014
01:59

Protiv Grčke sledeći sastav: Stojković - Tomović - Ivanović - S. Mitrović - D. Tošić - Matić - Petrović - Marković- Jojić - Z. Tošić - A. Mitrović. Danko Lazović treba da bude tu zbog iskustva ali da ulazi sa klupe a trebalo bi ojačati vezni red sa Andrijom Živkovićem, Filipom Kostićem, Aleksandrom Kovačevićem i Darkom Brašancem kad se bude oporavio kao i Nemanja Radoja, Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Čavrić i Mijat Gaćinović da budu pozvani u A Reprezentaciju.

avatar
disqus_HNYAiSUaQd
Monday, 17.11.2014
12:32

Umjesto Stojkovića obavezno staviti malog Rajkovića . Treba da napravimo sebi golmana , a on je veliki potencijal , ako treba i "istrpiti" ga . Lazovića zvati ali Darka , Danku se zahvaliti .

avatar
Branislav
Sunday, 16.11.2014
23:52

Ma nemoj ti zvati nove igrace... Nemoj ti zvati Subotica, Bastu, Spajica, Nastasica, Sulejmanija, Kostica... Najbolje da okupimo starkelje poput Lazovica, Spalevica, L. Popovica, Miroslavljevica, itd.... Dok drugi strahuju od naseg tima mi sami sebe urnisemo i srozavamo kvalitet tima...dolazimo do granice prosecnog poput Albanije, Turkmenistana, Arzebejdzana,...

avatar
Nenad Mitrovic
Monday, 17.11.2014
08:35

Nastasic je povredjen, Basta povredjen, Sulejmani je dobar, ali je sklon povredama, verovatno je i sada povredjen, Mihajlovic ga je zvao uvek kada je bio zdrav, ali bas je sklon povredama. A Subotic nece da dodje

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 17.11.2014
17:52

Subotic nece da igra dok je Tole na celu FSS, Basta je bio povredjen mesec dana i ne verujem da bi ga iko zvao nakon sto ga je Advokat vratio, Spajica i Nastasica bi trebalo upariti (mozda i da se zaboravi na Subotica, dres Srbije je svetinja), a ni ja ne razumem zasto nisu pozvani Sulejmani, Radoja, Radovic, Kostic, Djurdjic pa i Pejcinovic, ali i Ljajic bi morao da bude neko na koga ce se opet racunati:-D

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Monday, 17.11.2014
17:50

Nastasic je lakse povredjen, Basta je izasao iz povrede, a Subotic nece da igra sve dok je ovo rukovodstvo na celu Saveza. Sve je to relativno, Neso:-D

avatar
Dejan Trajković Dex
Sunday, 16.11.2014
21:44
avatar
tehnicko
Sunday, 16.11.2014
20:58

Nas je Cure jaci od Murinja! :D Ostavite njega za trenera,on nece trpiti ove starletane u ekipi!

avatar
сочинитељ
Sunday, 16.11.2014
19:39

оставите овог човека да води репрезентацију,нека уведе његов "италијански" стил који је неговао у јавору,сви претходници су били убеђени да смо "европски бразилци" па су тако покушавали и да играју...нека покуша,горе од овог не може

avatar
Sunday, 16.11.2014
19:35

I ti si potrcko kao i ostali! Zasto ne trazis da potpises ugovor ili odbijes da uopste vodis reprezentaciju. Nema oni sta da odbijaju da igraju treba da ih otjerate jer ne zasluzuju dres Srbije!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 17.11.2014
16:29

On vodi u21 reprezentaciju i to sa uspehom, zašto bi sad preuzeo A tim i rizikovao da ništa ne uradi (mada sam siguran da i onako neećemo ništa uraditi, ali ću ipak podržavati ovaj tim dok god imamo teoretske šanse da prođemo dalje)

avatar
Wednesday, 26.11.2014
00:12

Eto vidi zasto! Ja vise ne podrzavam nijednu reprezentaciju sto se tice fudbala! Za mene su zavrsili. Nema nadanja, nema razocarenja!