Ćurčić: "Potrebna sveža krv i drugačiji pristup obavezama"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.09.2015.
10:45
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor "A" reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izneo je svoja očekivanja pred završnicu kvalifikacionog ciklusa, a što je još važnije, govorio je o planovima vezanim za ono što "Orlove" očekuje u borbi za Mundijal u Rusiji.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Bez rezultatskog imperativa ali sa željom da se što pre stane na put degradiranju kulta reprezentacije i nizanju negativnih rezultata, seniorska selekcija ulazi u završnu fazu tekućeg kvalifikacionog ciklusa.

Srbija je izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo ali selektor Radovan Ćurčić ističe da ta činjenica ne sme da utiče na želju igrača da ostvare dobar rezultat u duelima sa Jermenijom i Francuskom.

"Želimo, pre svega, da na kraju kvalifikacija popravimo utisak i da istovremeno odredimo personalnu bazu za naredni period. To su dva naša primarna cilja u ovom trenutku" kazao je Ćurčić.

Govoreći o određivanju "personalne baze" selektor se nadovezao i objasnio na šta zapravo misli.

"To iziskuje proveru nekih mlađih fudbalera za koje smatramo da su budućnost srpskog fudbala. Red je da damo priliku nekim talentovanim momcima da iskažu svoj potencijal i u 'A' reprezentaciji, kao što su to učinili u omladinskoj i mladoj selekciji" istakao je selektor.

Na spisku igrača za duele sa Jermenijom i Francuskom nalaze se četvorica debitanata ali ima tu i dosta mladih igrača koji su upisali po jedan ili dva nastupa za "A" selekciju a predstavljaju zalog za budućnost.

"Svetski prvaci iz Novog Zelanda, prvaci Evrope iz Litvanije i učesnici Evropskog prvenstva u Češkoj zaslužuju da dobiju šansu i u 'A' timu. Nama je potrebna sveža krv i drugačiji pristup obavezama u reprezentaciji" ponovio je Ćurčić.

Šef stručnog štaba nacionalnog tima podseća da "Orlovi" već sada moraju da počnu da misle na predstojeći kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji koji počinje u jesen 2016. godine.

"Mi već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju nove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. U tom novom takmičenju mi treba da pokažemo stvarne vrednosti i iskažemo sav potencijal srpskog fudbala" zaključio je selektor.

Prvu narednu utakmicu "A" reprezentacija Srbije igra u petak protiv reprezentacije Jermenije u Novom Sadu. Taj meč će biti odigran bez prisustva gledalaca a duel sa Jermenima biće prilika da "Orlovi" poprave sramotan saldo od -2 boda koji imaju posle u grupi "I".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 02.09.2015
11:02

Selektore, pozovi Nemanju Maksimovica i neka ti to bude poslednji potez! Maksim udara po albanskoj diviziji:-D