Ćurčić: "Ovo nije podmlađivanje, ovo je najbolje što imamo"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.03.2016.
13:07
Izvor: Sportske.net, Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je pred reprezentacijom delikatan zadatak i da se za predstojeće prijateljske utakmice odlučio za trenutno najbolji sastav.

BETA/AP Photo/Darko Vojinovic
BETA/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Selektor Radovan Ćurčić danas je saopštio spisak putnika u Poznanj i Talin na mečeve sa Poljskom i Estonijom, a njega možete videti OVDE.

Istakao je na konferenciji za novinare da je ovo sastav koji će najbolje predstavljati u ovom trenutku.

"Imamo delikatan zadatak, ali verujem da možemo da napravimo dva dobra rezultata i da kroz ove dve utakmice vratimo veru u nacionalni tim. Bili smo ubedjeni da smo je vratili, ali nas je prethodna utakmica poremetila. Neki rizici treba da se preuzmu. Imamo ambijent koji se ne prezentuje dobro kada dođu utakmice, ne pokažemo to što imamo. Rezultatima moramo da stvaramo ambijent i niko nam neće pomoći", rekao je Ćurčić novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će 23. marta igrati protiv Poljske u Poznanju, dok će se šest dana kasnije sastati sa Estonijom u Talinu.

Na Ćurčićevom spisku su petorica debitanata, a prema njegovim rečima, ne radi se o podmlađivanju tima, već su pozvani oni koji su trenutno najbolji. Da podsetimo, u timu nema Dušana Tadića, Radosava Petrovića i Petra Škuletića, kao ni povređenih Ljubomira Fejse i Sergeja Milinković-Savića.

"Ovo ne bih nazvao podmlađivanjem, ovi igrači su sasvim zasluženo u dresu reprezentacije, zreli su da nose igru Srbije. Nijednog trenutka se nećemo tražiti izgovor u podmlađivanju. Za reprezentaciju treba da igraju najbolji, bez obzira na godine. Ovo je najbolji izbor, bilo je lakih i teških odluka, a u ovom trenutku je ovo najbolje što Srbija ima", kazao je selektor.

Prema njegovim rečima, Srbija se nije odrekla nijednog igrača, već se na ovaj spisak odlučio zbog stanja pojedinih igrača i procena.

On je između ostalih pozvao i Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, koji su suspendovani za početak kvalifikacija.

Kako je rekao, njih dvojica će imati određenu minutažu u predstojeće dve prijateljske utakmice i dodao da očekuje da će oni mnogo pomoći u kvalifikacijama kada im istekne kazna.

Ćurčić je rekao da su utakmice protiv Poljske i Estonije "samo na papiru" prijateljske i da postoji veliki rezultatski imperativ jer za Srbiju "već počinju" kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Kada smo birali rivale, tražili smo da budu po meri. Te dve utakmice će biti prava provera i odlična slika za ono što treba da uradimo u maju i junu da bismo što spremniji bili na početku kvalifikacija", rekao je Ćurčić.

On je naveo da pored rezultata mora da se vodi računa i o integrisanju mladih igrača.

"Tu dolazimo u disbalans u ciljevima, izmedju rezultata i uvođenja igrača. Ima mnogo promena, što smo najavili posle utakmice sa Češkom. Na spisku igrači koji su produkt sistematskog rada, ali su oni skrenuli pažnju na sebe u seniorskom fudbalu i ovo je odlična prilika da energijom opravdaju ukazano poverenje. Nadam se da sam doneo dobre odluke", kazao je Ćurčić.

Takođe, Ćurčić je naveo da će se Marko Grujić prikljčiti ekipi u sredu i da će biti spreman za susret sa Estonijom, a zbog obaveza u svom klubu Crvenoj zvezdi.

Trener golmana Aleksandar Kocić napustio je nacionalni tim, a stručnom štabu reprezentacije priključen je Srdjan Maksimović iz Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fair Play
Friday, 18.03.2016
18:27

Preko 7M selektora u drzavi i normalno da ce svako naci zamerku. Svi znaju i ko treba da igra i kakva taktika nam odgovara i sta nas muci a svi sede kod kuce i vrte teletekst po ceo dan i nista ne rade! Pustite coveka da radi kako zna i ume! Ako igraju lose doci ce neko drugi i kraj price. Kao da smo Brazil i nemamo drugih muka, sve nam ide po loju samo nam fudbal kaska pa pokusavamo da ispravljamo krive drine. Dodji na stadion kad igra reprezentacija da bodris svoju zemlju a ne da zvizdis gostima. Dodji da pozdravis najbolje sto imamo ma kako to bilo a ne da lecis komplekse. Ipak je to samo sport!

avatar
NJRBOB
Saturday, 19.03.2016
14:24

Prijatelju, dosao bi ja da gledam svoju Srbiju ako sto zivim u inostranstvu, ALI... Kao prvo ti verovatno jos uvek nisi shvatio da Curcic ne radi kako on zeli i sastavlja ekipu kako on misli, vec da to neko drugi cini... Kao drugo i da nisam u pravu sa prvo navedenim argumentom, on stvarno i nije neki strucnjak, jer imamo mnogo boljih trenera od njega! Kao trece ovo nije najbolje sto imamo. Prihvatio ti to ili ne! Zoran Tosic nema sta da trazi u timu! Kolarov odavno nije zasluzio poziv (Antonov je najbolje sto imamo). Slobodan Rajkovic nikad nije bio klasa vec prosek! A sto se tice sredine terena, Milivojevica gotivim, Brasanac nije los(ne zna da nabije gol a sam pred golom), ali druze Zdjelar i Radoja su zasluzili poziv! Djuricic nije zasluzio poziv! On nije dugo igrao i tek je poceo nastupati. Odmah u repku je smesno! SMS se povredio... Pritom ako je zasluzio S.Rajkovic poziv, zasto nije mladi Vukasin Jovanovic? Ipak je to samo sport? Da je sport, nebi bili tu gde smo, jer mi znamo igrati fudbal... ali za fudbal su potrebni pravi igraci, a ne sastav koji sastavlja neko treci!

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
16:28

Bobar, mislim da mu nije prvi put da tako napise, a to za Kataija je toliko smesno da mozda cak nije ni vredno posebnog komentara:-) Znaci, svi koji su nabrojani su bolji od njega. Naravno, to ne znaci da je on los.

avatar
Amar Zornic
Friday, 18.03.2016
14:59

Evo 5 god mi nikog nmzmo da dobijemo pod izgovorom da stalno isprobavamo nove igrace a sve jedni te isti i tako u krug

avatar
Zoran Vukic
Friday, 18.03.2016
14:52

to Curcicu BUNKER pa nove pobede idemooooooooooo

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
14:48
avatar
Lord of Nottingham
Friday, 18.03.2016
14:39

To ti najbolje sto imamo?nPa djesu ti Ivanic, Tadic, Katai?

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 18.03.2016
15:09
avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
17:35

Sta po tebi igra Katai? Covek je krilni napadac, odnosno vise nesto izmedju krilnog veziste i krilnog napadaca, a moze da igra i ofanzivnog vezistu. Sve sto ja pisem je uvek tacno Poz

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Friday, 18.03.2016
15:20

Djesu? Razumem to dje, ali djesu? Preterujes malo sa Kataijem, imamo mi mnogo boljih igraca od njega na toj poziciji, a najbolji su tu Zivkovic, Kostic i Sulejmani, a onda i Tosic i Radovic, mozda cak i Darko Lazovic:) Sto ne bi trazio da pozove Darka, zar ti Katai vise znaci? Ovako ce neko da pomisli da hoces da prodate igrace preko reprezentacije, a gresis i za Brasanca, poziv ne trebaju da dobiju ni on, ni Milivojevic, a sigurno ne obojica...