Ćurčić: "Napadački u Kopenhagenu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.05.2015.
14:52
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Nakon objavljivanja spiska za predstojeće duele sa Azerbejdžanom i Danskom selektor "Orlova" Radovan Ćurčić objasnio je šta bi trebalo da bude ključ uspeha na gostovanju u Kopenhagenu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor "A" reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić u subotu je saopštio spisak igrača na koje računa za predstojeće duele sa Azerbejdžanom i Danskom koje će "Orlovi" odigrati 7. i 13. juna.

Reprezentativni spisak nije trpeo veće promene u odnosu na prethodni a manje korekcije načinjene su usled problema sa povredama igrača i ispadanja iz takmičarskog ritma golmana Milana Lukača.

"Zbog povrede ne možemo da računamo na Dušana Tadića i Duška Tošića, dok su se Đorđević i Sulejmani tek oporavili od povrede. U državni tim se vratio Ljubomir Fejsa. Golman Lukač ne brani u svom klubu Partizanu, pa smo pozvali njegovog klupskog druga Živka Živkovića" objasnio je selektor Ćurčić.

Komentarišući raspoložive snage pred odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo selektor je podsetio da već neko vreme Srbija ima problem sa time što deo reprezentativaca igra standardno u svojim klubovima a drugi deo nema dovoljnu minutažu.

"Mi pred svako okupljanje imamo isti problem - pola fudbalera standarno igra za svoje klubove, dok druga polovina povremeno nastupa. Navikli smo se na to. Trenutno je takva situacija da većina igra za svoje klubove" objasnio je Ćurčić.

Jedno od novinarskih pitanja ticalo se psihološke barijere koju reprezentativci imaju kada dolaze na okupljanje nacionalnog tima.

"Taj problem sam uočio još pred utakmicu sa Portugalijom. Kroz treninge smo taj problem stabilizovali i sada je vera u svoje mogućnosti porasla. Nadam se da će se to videti već na utakmici protiv Azerbejdžana, a naročito protiv Danske" istakao je selektor.

Selektor se potom okrenuo duelu sa Danskom i istakao da će Srbija morati da igra napadački kako bi došla do željenog rezultata.

"Nama je neophodna pobeda protiv Danske. Veliku pažnju moramo posvetiti napadu i naći način kako da ugrozimo gol Danske. Treba da se bavimo organizacijom i pripremom napada, ali je odbrana ključ svakog uspeha. Dakle, ne možemo zanemariti ni zadatke u odbrani, iako će naša orijentacija biti napad" kazao je Ćurčić.

Komentarišući predstojeću utakmicu u Kopenhagenu selektor je ukazao na to da mu je prethodna utakmica koju su Danci dobili mnogo pomogla u pripremi duela koji predstoji.

"Videli smo naš problem protiv Danske u Beogradu. Danci su sjajno igrali na gostovanju. Iz te utakmice smo najviše izvukli i saznanja će nam koristiti pred revanš u Kopenhagenu. Mislim da Srbija može mnogo bolje da igra u gostima, nego u Beogradu" zaključio je selektor "Orlova".

Prvu narednu utakmicu Srbija igra 7. juna u Sankt Peltenu, dok je kvalifikacioni meč za odlazak na EURO 2016. protiv Danaca zakazan za 13. jun u Kopenhagenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Saturday, 30.05.2015
19:56

Ne mogu vise da ih gledam. Za tim kidaju, igraju 110% svojih mogucnosti, a kad dodju za reprezentaciju, dodje mi da placem kako lose igraju. Da li ne smeju ili nece, ne zelim da zalazim u tu temu....ali da mi se ne gleda takva reprezentacija, stoji. Kakav tim imamo, mozemo da nosimo u zubima i vece reprezentacije, a mi se zezamo sa nekim osrednjim. Pa Zelenortska ostrva su nas preskocila na listi, zar vas nije sramota?!

avatar
Patrick Bateman
Saturday, 30.05.2015
15:59

Da ne izadje ova vest na Sportske., ja ne bih ni znao kad igramo sa Danskom :D

avatar
Branislav
Saturday, 30.05.2015
19:57

Toliko su i zasluzili da ih pratimo.