Ćurčić na potezu - Ko će u 'penziju', ko u nove pobede?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.08.2015.
17:11
Izvor: Sportske.net

Momenat kada druge reprezentacije ulaze u završne borbe za plasman na Evropsko prvenstvo Srbija će iskoristiti za formiranje tima. "Orlovi" imaju godinu dana da se spreme za kvalifikacije za Mundijal a selektor Ćurčić na potezu je već u četvrtak.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Početkom septembra reprezentaciju Srbije očekuju dve takmičarske utakmice koje posle presude Međunarodnog suda za sportsku arbitražu neće imati značaj u smislu borbe za bodove i plasman na tabeli kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko porvenstvo.

Srbija je ostala bez šansi da se plasira na kontinentalnu smotru pa selektor Radovan Ćurčić može da počne sa formiranjem ekipe koja će izneti teret narednih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Stručnom štabu reprezentacije Srbije vreme počinje da curi od 27. avgusta kada će Radovan Ćurčić saopštiti spisak igrača na koje računa za duele sa Jermenijom i Francuskom koji su na programu 4. i 7. septembra.

Pomenutim duelima u Novom Sadu i Bordou za "Orlove" počinje uigravanje za naredni kvalifikacioni ciklus koji počinje naredne jeseni.

Do tada će Srbija pored takmičarskih mečeva u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo imati još koju proveru kao sparing partner onih zemalja koje obezbede mesto na kontinentalnoj smotri u Francuskoj što znači da vremena za odugovlačenje nema.

Radovan Ćurčić moraće da pokaže da je kadar da oformi reprezentaciju koja će pobeđivati u kontinuitetu i koja je spremna da povoljan žreb za sastav kvalifikacionih grupa za odlazak na Mundijal pretoči u rezultat.

"Ne bežim ja od toga da u vatru ubacim i nekog "orlića" sa Novog Zelanda. Ali, mogu da računam samo na one koji igraju i koji su u top-formi" poručio je početkom avgusta Radovan Ćurčić.

Ako se bude držao svog obećanja selektor će na naredni spisak uvrstiti imena Predraga Rajkovića, Andrije Živkovića, Sergeja Milinkovića-Savića, ali i Darka Brašanca koji pruža fantastične partije u dresu Partizana.

Nije naše da licitiramo imenima i glumimo selektora, u četvrtak ćemo videti kome će se Radovan Ćurčić zahvaliti na do sada urađenom u nacionalnom timu a ko će dobiti priliku da ponese breme "A" reprezentativca.

Jasno je samo da smo odavno propustili sve vozove i da nije umesno reći kako na naredno veliko takmičenje moramo da se plasiramo. Pred selektorom je godina u kojoj će morati da oformi tim kadar da se bori za plasman na Svetsko prvenstvo.

Da li će u tome uspeti, vreme će biti najbolji svedok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan26
Wednesday, 26.08.2015
09:26

Ti si Curcicu dokaz da u Srbiji trener ne mora da ima rezultate da bi bio selektor drzavnog tima, vec marioneta raznoraznih menadzera i mufljuza!!!

avatar
mile80
Wednesday, 26.08.2015
05:10

Sastav-Rajkovic,Ivanovic,Kolarov,Nastasic,Maksimovic,Matic,Brasanac,Kostic,Zivkovic,Tadic,Mitrovic.

avatar
mile80
Wednesday, 26.08.2015
05:03

Golman-Rajkovic,bekovi-Ivanovic,Kolarov,stoperi-Maksimovic,Nastasic,zadnji vezni-Matic,Brasanac,krila-Zivkovic,Kostic,spic-Mitrovic,Tadic

avatar
Zvezda 91
Tuesday, 25.08.2015
21:28

Hahahhahha....pa nasa reprezentacija jos postoji? To treba zakonom zabraniti.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 25.08.2015
20:25

S obzirom da nemamo sansi za plasman na euro, trebamo ubrzano izabrati novu upravu FSS i imenovati novog selektora na duze staze, tako da moze iskoristiti preostale kvalifikacije za uigravanje i proveru igraca da spremno doceka kvalifikacije za svetsko. Medjutim Tole ce odugovlaciti sa odlaskom i na kraju ce smeniti selektora pred sam start kvalifikacija za svetsko i opet promasaj...

avatar
NJRBOB
Tuesday, 25.08.2015
19:29

Nema nista dokle god igramo kukvicki fudbal Sa curcicem ;) tole napolje a paunovic za selektora...

avatar
smallvile
Tuesday, 25.08.2015
18:17

ko da je bilo starih pobeda

avatar
xman
Tuesday, 25.08.2015
17:27

Kolarov,Fejsa,Bisevac,Ljajic..definitivno njih ne treba vise pozivati..a od orlica svakako Rajko,Zile,Sergej pa i Maksimovic(nisam ga pratio,nzm u kakvoj je formi)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 25.08.2015
18:28

Zasto Ljajica? Ne razumem bas ni zasto ti Bisevac smeta, a zasto Fejsu?

avatar
xman
Tuesday, 25.08.2015
19:25

Ljajica zato sto se vidi da za reprezentaciju igra samo zato sto bi u slucaju da ga pozove neko iz PL morao da ima nastupe zbog dozvole..Fejsu,zato sto bi do kraja kvalifikacija trebalo probati tandem matic maksimovic u veznom redu..Bisevac je dosta star,mozda za klupu,ali na klupi obicno sjede mladi igraci,tako da ne vidim zasto bi ga pozival..probati sa Babicem ili Veljkovicem..izvini nisam mogao krace...

avatar
ruud gullit
Tuesday, 25.08.2015
17:26

Da bi poceli da pravimo tim prvo nam treba ozbiljan predsednik saveza i novo rukovodstvo pa novi selektor i strucni stab. Prvo ide armirani beton u temelje, pa tek onda zidanje, pa onda krov. A mi na kucu bez temelja, ozidamo nesto onako tu i tamo i odma predjemo na krov. Zato se reprezentacija rusi iznova i iznova.

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 25.08.2015
17:21

Golmani...Rajkovic, Zivkovic, Jovanovic... odbrana...Basta, Gajic, Antonov, Obradovic, Maksimovic, Nastasic, Veljkovic, Babic... sredina... Matic, Gudelj, Bresanac, Maksimovic, Zivkovic, Lazovic, Ivanic, Gacinovic, Tadic, Milinkovic Savic... Saponjic, Jovic, Mitrovic, Djordjevic....

avatar
Uroš M.
Tuesday, 25.08.2015
18:34

Decko ti si vise od polovine orlica nabrojao...

avatar
Stojko Moj
Tuesday, 25.08.2015
23:49

Где ти је Костић, где ти је Ђурђић, где ти је Пејчиновић? Који Лазовић, када ни један није спреман, зато што један (Дарко) не игра никако константно а други (Данко) пада на сваки додир и ламентира НОН-СТОП са судијама!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 25.08.2015
22:31

Pa čekaj, šta fali ? Jesu li Orlići ili Orlovi šampioni sveta ?