Ćurčić izabrao - Oni su aduti Srbije za Albaniju i Portugal!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.10.2015.
13:24
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Kako se i najavljivalo, selektor našeg nacionalnog tima Radovan Ćurčić danas je objavio spisak igrača na koje računa za mečeve sa Albanijom i Portugalom na kraju kvalifikacija za EP.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ni ovoga puta nije moglo bez kadrovskih problema, pošto selektor nije mogao da računa na povređene Filipa Kostića, Lazara Markovića, Matiju Nastasića, Nikolu Maksimovića.

Nema ni trećeg golmana Željka Brkića, koji se preselio na klupu u italijanskom Karpiju, a umesto njega, prvi put je u ''A'' selekciju pozvan golman španskog Alkorkona Marko Dmitrović.

Novo ime je i Sergej Milinković Savić, još jedan iz generacije ''zlatnih Orlića'', a posle duge pauze na spisku je i Miralem Sulejmani iz Jang Bojsa.

Dakle, ovo je izbor Radovana Ćurčića za mečeve sa Albanijom (8. oktobra u Elbasanu) i Portugalom (11. oktobar u Beogradu).

Golmani
: Vladimir Stojković (Makabi, Haifa), Predrag Rajković (Makabi, Tel Aviv), Marko Dmitrović (Alkorkon)

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelzi), Nenad Tomović (Fiorentina), Marko Petković (C. zvezda), Stefan Mitrović (Gent), Uroš Spajić (Tuluz), Duško Tošić (Bešiktaš), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Anderleht)

Vezni red: Nemanja Matić (Čelzi), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Gudelj (Ajaks), Adem Ljajić (Inter), Sergej Milinković Savić (Lacio), Darko Brašanac (Partizan), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Andrija Živković (Partizan), Dušan Tadić (Sauthemton)

Napadači: Miralem Sulejmani (Jang Bojs), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Petar Škuletić (Lokomotiva, Moskva).

Okupljanje 'Orlova'' je sutra u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Kratkotrajne pripreme obaviće se u bazi državnog tima, a na put u Albaniju ide se 7. oktobra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

99 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
22:40
avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 04.10.2015
18:48

Zadnji put cu reci... golmani Rajkovic, Dmitrovic Jovanovic... desni bekovi Gajic, Petkovic, levi Kolarov, Mladenovic, stoperi Bulatovic, Spajic, (Maksimovic i Nastasic kada se oporave), a kao zamene Veljkovic i Babic, zadnji vezni Matic, Gudelj, Maksimovic, Brasanac, krila Zivkovic, (Kostic kada se oporavi), Tosic, Tadic, Ljajic i napadaci Jovic, Saponnjic i Mitrovic... jos kao zamene ako dodje do povreda Zivko Zivkovic, Kosanovic, Antonov, Milinkovic - Savic, Plavsic, Ivanic, Ozegovic...

avatar
baldekeita
Sunday, 04.10.2015
22:25

Ti ga bas preterujes,aj sto lupetas sa Jovicem i Saponjicem koji ni u vecitima nisu standardni i nekim poluigracima-Bulatovic,Petkovic...i stoperima sa SP koji igraju lige B timova nego jos izostavljas Radoju koji razbija u Primeri!Sklonio si npr. Ivanovica,a ostavio si Kolarova koji nije u poslednja dva cela ciklusa kv. pretracao vise od 10 km!Razumem da si razocaran rezultatima i zelis promene,ali na sta ovo lici?Plavsic i Ozegovic sa po dva dobra meca,ne mozes biti toliko neozbiljan!?

avatar
baldekeita
Monday, 05.10.2015
10:02

Veruj mi da imam veliku bazu podataka sto se tice nasih igraca i to si mogao i da vidis iz mojih komentara.Iako poznajem dobro i svetski fudbal 90% komentara mi je na domacem jer je nas i ja ga volim kakav god da je.Nigde ja nisam rekao da Bane nije ocajan vec samo da ne moze on da leti pre Kolarova koji dres reprezentacije nije oznojio jos od 2011 i meca u Sloveniji.Uopste me ne zanima kako on igra u Engleskoj,moze imati gol i asistenciju na svakom mecu,on sa onakvim odnos ne zasluzuje da igra za Srbiju.Nigde nisam pomenuo Ivanica,zivim u NS i bas mi je u Mirkovoj generaciji igrala gomila drugara tako da sam ga gledao jos od kadeta i obozavam njegov stil igre.Ozegovic ono sto je uradio u Torinu tesko da ce ikad da ponovi,sve mu je uslo,posle toga je dosta pao.Evo vec 4 kola u SL protiv slabijih ekipa ne moze dati gol.Realno on je uvek bio iza Djurdjevica i Mitrovica po potencijalu u toj generaciji,ali ako bude imao kontinuitet golova nemam nista protiv da dobije sansu.Da se ja pitam Jovic i Saponjic bi u vecitima igrali vise,ali je neozbiljno decu stavljati u spic A tima.Za koje ostale da se raspitam?Jovanovic odlicno brani i nisam nista rekao vezano za njega kao 3. opciju.Nemoj mi samo reci da si pratio Babica u B timu Sociedada ili Veljkovica u mladom timu Spursa.Da pratis barem malo ne bi sigurno izostavio Radoju,ali sta uopste da raspravljam sa nekim ko ima pozitivno misljenje o Kolarovu u reprezentaciji?

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 04.10.2015
23:52

Ti i ne znas ni pola ovih igraca koje sam nabrojao jer niti pratis nas fudbal niti znas gde sve igraju nasi fudbaleri i ko i koliko moze da pruzi, pa taj Bane, je ocaj od igraca od kraja prosle sezone i pitanje je dana kada ce preci na klupu Celzija, u reprezentaciji ni dve kvalitetne utakmice nije odigrao, dok je Kolarov standardan i od starijih igraca jedino i nesto pruza u ovoj reprezentaciji, Ivanic i Ozegovic su podcenjeni igraci samo zato sto ne igraju za bg blizance pa ajde da ih pljujemo, a Jovic i Saponjic su buducnost ne neaseg vec svetskog fudbala i samo slepci od nasih trenera to ne vide i upropascuju te bisere drzeci ih na klupu, dok za ostale prvo se raspitaj gde i kako igraju pa onda komentarisi...

avatar
NeWave86
Sunday, 04.10.2015
18:04

Ja ne znam sta je problem kod svih vas po pitanju Brasanca...Partizan nije imao takvog igraca jos od Duljaja i to je igrac kakav mora postojati u svakom timu.nNije neki velemajstor...ali za svoju visinu igra sjajno galvom,ima ga svuda po terenu,nije neka vucibatina...svaki start ostar,ne bezi od duela...jako koristan igrac...e sad problem je sto ocigledno svi vi ocekujete od njega da daje golove i pravi neke ultra mocne finte i driblinge.nDobar sastav...Djurdjic fali i Maksimovici.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 04.10.2015
19:50

Uz to treba dodati da igra standardno u klubu koji ima 6 bodova u LE.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
21:44

Ako vec pricamo o igracima iz te generacije, Brasanac je vise kao Trobok, eventualno Nenad Brnovic:-) Nikola Maksimovic je tesko povredjen, njega nikako nije mogao da zove. Fale i Basta i Radoja.

avatar
Srba Stamenkovic
Sunday, 04.10.2015
17:17

Rajkovic,Stojkovic,Stefanovic,Basta,Ivanovic/Rukavina,Spajic,Pejcinovic,Vilotic,Tomovic,Kolarov,Mladenovic,Matic,Milinkovic-Savic,Maksimovic,Radoja,Kacar,Sulejmani,Tadic,Ljajic/Jankovic,Zivkovic,Mitrovic,Djurdjic,Pesic/Radovic.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
17:49

Da, narocito protiv Mihtarijana:-D Opet ti se ne vidi sve, pisi drugacije...

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 04.10.2015
16:36

Nastavlja se partizanizacija srpske reprezentacije sto vodi u propast srpski fudbal, a to ne vide samo slepci.

avatar
baldekeita
Sunday, 04.10.2015
22:30

Ne znam koga si ocekivao kad niste izbacili igraca vec citavu deceniju tj. od kada si se ti rodio?Fali od Zvezdasa jedino Basta umesto Petkovica,ali realno vama Terzicevcima ovo vise odgovara,zar ne?

avatar
Srbija voli Zvezdu
Monday, 05.10.2015
11:42

Ti si vec precrtan.

avatar
majki
Sunday, 04.10.2015
16:10

Pa Brasanac je ocajan zato sto je iz Partizana, da je kojim slucajem iz nekog drugog kluba svi bi trazili da bude glavni igrac repke!

avatar
Моца Јовић
Sunday, 04.10.2015
15:08

Prosto neverovatno. Nema Maksimovica, Ivanica... Golman Atalante Radunovic je veoma talentovan, sigurno bolji od Dmitrovica, golman Jovanovic iz Radnickog je najbolji u nasoj ligi u ovom momentu, Borjan koliko znam redovno brani u Ludogorecu, mada nisam siguran. Fejsa je smesan, i Ivanic i Maksimovic zasluzuju poziv pre njega ili Brasanca. Ne sporim ja da je za nasu ligu Brasanac odlican, ali je cinjenica da su Ivanic i Maksimovic bolji i po statistici i po utisku. Dokle vise sa Zoranom Tosicem, muka me hvata kad ga vidim. Obradovic i Petkovic? Smejurija stvarno, vidi se da Curcic nije sam sastavljao tim. Vodi neke svoje iz mlade reprezentacije, a nema dovoljno iz omladinske. Pejcinovic je standardan u Lokomotivi iz Moskve, a on zove stopere iz Genta, Tuluza i Besiktasa. Ne potcenjujem ja te klubove, ali stvarno...

avatar
PLAYBOY
Sunday, 04.10.2015
16:23
avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
16:41

I niko da primeti da opet nije zvao Djurdjica, jako mi je zao tog decka...

avatar
Markocc
Sunday, 04.10.2015
15:06

Gdje su Nemanja Maksimovic, Mladenovic, Basta, Kacar. Opet su tu Fejsa, Brasanac, Milivojevic, Petkovic kojima nije mjesto u reprezentaciji. Ajd u odbrani nam fale povrijedjeni, pa nekako mogu i da progutam ovog S.Mitrovica i Karleusu. Pozitivno je sto je tu S.M. Savic, a nema Petrovica.

avatar
dejansimonovic
Sunday, 04.10.2015
15:05

Basta igra redovno i dobro, a on zove Tomovica i Petkovica. Maksa glavni igrac Astane, a on zove Fejsu koji je svaku utakmicu pocinje sa klupe. Radoja, jedan od najboljih igraca Selte koja igra nikad bolje, je morao da bude na spisku. Djordjevic se oporavio i dao par golova za Lacio, a nema ni njega.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
16:38

Sve si lepo napisao, ali za Filipa nisi u pravu, on je sam napustio A tim.

avatar
Моца Јовић
Sunday, 04.10.2015
16:39

Slazem se sa svime, pogotovo za Radoju i Maksimovica, ali Djordjevic je valjda reko da nece da igra za reprezentaciju.

avatar
3x3
Sunday, 04.10.2015
15:00

Sad kad smo vec ispali, umesto da grune neku ultra ofanzivnu postavu i napadne svim snagama da vidi da li imamo ekipu za tako nesto, on opet kukavicki ce da igra sa 2 zadnja vezna i ne znam ni ja sta jos... Ne trebaju nam ovakvi treneri koji nemaju m...

avatar
PLAYBOY
Sunday, 04.10.2015
16:24
avatar
Бранислав Вуковић
Sunday, 04.10.2015
14:30

Ivanovic ne zasluzuje da igra za reprezentaciju!!! Ocajan je,,,,!!! Ostalo OK!!!

avatar
stanko1164
Sunday, 04.10.2015
14:25

Ivanovic nije u formi, Mitrovic S nema kvalitet, Marko Dmitrović igra u sekundi ... Petkovica, Fejsu i Brasanca da ne komentarisem... Nadam se da selektor zna sta radi

avatar
bobar84c
Sunday, 04.10.2015
14:22

Curcicu nemas pojma. Idi kuci ne mogu da te gledam. Tebe i kompaniju u savezu na celu sa toletom.10 godina nas nema na velikim takmicenjima zbog ovih diletanata.

avatar
D7
Sunday, 04.10.2015
14:07

Kakav bre Brasanac? Mali Maksimovic je izmislio fudbal za njega. A verovatno bi ga stavio Curcic na spisak da ga on sastavlja.

avatar
goran1973
Sunday, 04.10.2015
14:07

Dusko Tosic???Svasta...

avatar
Robert Lewandowski 9
Sunday, 04.10.2015
13:55

Samo da rajkovic brani

avatar
Sunday, 04.10.2015
13:55

Gde je Maksimovic?!

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 04.10.2015
13:47

Sto nisu zvali onog Mladenovica iz BATEa?!

avatar
Chivas
Sunday, 04.10.2015
13:47

Brasanac je motor Partizana ... Sjajan igrac u poslednjih par utakmica je malo u padu forme ali na poslednjoj reprezentativnoj utakmici je sjajno odigrao i opravdano je dobio poziv ...

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
13:46

Cak je i Mladenovic mogao isto: Brkic- Dmitrovic, Petkovic- Basta, Maksimovic- Vilotic ili D. Tosic, Kosanovic- Pejcinovic, Obradovic-nF. Mladenovic, Fejsa- Radoja, Petrovic- S. Milinkovic-Savic, Kostic- Sulejmani, Markovic- Djurdjic. Bruka ko nam je selektor, ej, bre!!!

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Sunday, 04.10.2015
13:43

Petkovic? Navijam za Zvezdu ali decko je nakon povrede u losoj formi i na svakoj utakmici napravi bar jednu katastrofalnu gresku a mislim da ne bi ni u Zvezdi igrao toliko cesto da mu alternativa nije Cvetkovic...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 04.10.2015
19:52

Neće ni igrati Petković, tako da i nije loš potez, verovatno je više zbog samopouzdanja pozvan.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 06.10.2015
08:55

Slazem se da moze i navijam za to ali onda se zove u reprezentaciju kada se vrati u formu, al ajde...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 05.10.2015
19:38

U pravu si, ali Petković opet može da bude onaj stari, ali definitivno mislim da u ovom trenutku nije za repku.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 05.10.2015
01:08

Pa necemo valjda zvati u reprezentaciju da bi se neko osecao bolje, poziv u reprezentaciju treba da se zasluzi makar ni ne video teren...

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
13:40

Izmene u odnosu na poslednji nas spisak igraca pozvanih za Francuze: Brkic- Dmitrovic, Petkovic- Basta, Maksimovic- D. Tosic ili Vilotic, Kosanovic- Pejcinovic, Fejsa-Radoja, Petrovic-Milinkovic-Savic, Kostic- Sulejmani, Markovic- Djurdjic. Ovako je trebao da uradi, a ne da se bruka!

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
13:37

Sramotan spisak, Curcicu! Gde je Basta, zasto Stefan Mitrovic pre Pejcinovica, zasto Fejsa, gde su ti Radoja, Maksimovic i Djurdjic?!

avatar
Моца Јовић
Sunday, 04.10.2015
16:41

Promasio posao covek.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
16:50

Slazem se da nece biti mesta za njega kad oni pocnu da igraju, ali reagovao sam na to sto je napisao da je Brasanac ocajan u nasoj ligi...

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
16:48

Ma, odlepio sam, nista mi ne pricaj...

avatar
Marco Popovich
Sunday, 04.10.2015
13:32

nek nam bog u pomoci...

avatar
ruud gullit
Sunday, 04.10.2015
13:31

Ne verujem koliko je losa ekipa. Odbrana posebno. Za selektora da ne pricam. Nije ni cudo sto smo osvojili samo tih par bodova.

avatar
Kladionicar BAN 40
Sunday, 04.10.2015
13:28

Kako je moguce da Petkovic ponovo dobija poziv? Decko je ocajan u ovoj nasoj ligi. Isto vazi i za Brasanca.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
13:35

Zasto isto vazi, izvini?!

avatar
Моца Јовић
Sunday, 04.10.2015
16:43

Samim tim sto si napisao da je trebao da zove Radoju i Maksimovica se dolazi do zakljucka da za Brasanca ne bi bilo mesta, ne zato sto je los nego zato sto imamo bolje. Meni je neverovatno da ni Ivanic ne dobija poziv.

avatar
Kladionicar BAN 40
Sunday, 04.10.2015
16:25

Zato sto je decko teski prosek, apsolutno isti kao i Petkovic.

avatar
Sunday, 04.10.2015
13:36

A kako bi ti da ih prodas ako ne budu igrali za reprezentaciju?