Ćurčić: "Imam pravo na stav i nadu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.04.2015.
22:10
Izvor: Sportske.net

Tri nedelje nakon poraza koji je reprezentacija Srbije doživela na gostovanju selekciji Portugala Radovan Ćurčić ponovio je da kao selektor ima pravo da se nada čudu i da ne dozvoljava da mu se bilo ko meša u stavove koje zastupa.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije praktično se oprostila od mogućnosti da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine nakon poraza koji je doživela na gostovanju selekciji Portugala u okviru 5. kola grupe "I".

Na polovini kvalifikacionog ciklusa "Orlovi" imaju teoretske šanse da se domognu mesta koje vodi na EURO 2016. ili bar u baraž ali je premalo onih koji veruju u čudo. Među "nevernike" ne spada selektor Radovan Ćurčić koji duboko veruje u ono što govori.

"Oni koji me poznaju znaju da nikada ne tražim alibi, ali imam prava na stav, mišljenje koje se razlikuje od trenutne slike u javnosti, slike koju ja, naravno, poštujem" počinje priču selektor Srbije.

U razgovoru za "Novosti" Radovan Ćurčić je objasnio kako je poraz od Portugala predstavljen kao katastrofa što ne odgovara istini, iako je činjenica da su posle njega šanse za plasman na EURO 2016. svedene na teoriju.

"I pre Portugalije smo bili u nezavidnoj situaciji, ali rekao sam i ponoviću, dok postoji šansa, a ona postoji, za plasman na EP ja verujem u uspeh. To ne pričam da bih sebe hrabrio ili nekom davao lažnu nadu, ne! Jednostavno, verujem u svoj rad, verujem pre svega u igrače, njihovu posvećenost, kvalitet" ističe Ćurčić.

Na pet kola pre kraja kvalifikacija Srbija zauzima pretposlednju poziciju u grupi "I" sa samo jednim osvojenim bodom a do kraja takmičenja očekuju je gostovanja Danskoj i Albaniji, te dueli sa Jermenijom i Portugalom pred praznim tribinama.

"Teško jeste, ali moramo sami da isplivamo, igrači i ja, pomoć ne tražimo i ne očekujemo. Znamo da moramo mnogo toga sami da uradimo u teškim uslovima. Zato bi ogromna stvar za nas bila kada bi napravili dobar rezultat u Kopenhagenu. Naša pobeda bi puno stvari promenila, a ja sam siguran da će u našoj igri biti pomaka u odnosu na Lisabon" optimista je selektor.

Duel sa Danskom definitivno će dati konačnu sliku o tome da li Srbija ima pravo da se i dalje nada ili će sve šanse za plasman na EP biti ugašene u Kopenhagenu.

"Znam samo da jedna utakmica može mnogo toga da promeni kada je u putanju budućnost srpskog fudbala, budućnost koja sada ne izgleda svetlo, ali zato i jesmo ovde...Da vidimo da li smo pravi kada je najteže, a to je upravo utakmica u Kopenhagenu" zaključuje Ćurčić.

Gostovanje u Kopenhagenu zakazano je za 13. jun a ukoliko izabranici Radovana Ćurčića opravdaju njegova očekivanja mnogo toga će potom zavisiti od međusobnog duela Danske i Albanije, kao i utakmice Srbije i Jermenije u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke