Ćurčić: "Igrači (pre)brzo odlaze u 'A' tim"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 31.08.2014.
17:37
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izrazio je žaljenje što mladi igrači prerano prelaze u "A" selekciju ali je u isto vreme priznao da mu je drago jer je to pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Uoči odlučujućih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje u prvoj nedelji septembra očekuju mladu reprezentaciju Srbije, selektor Radovan Ćurčić izneo je svoja očekivanja.

"Pred nama su važne utakmice. Italija je ozbiljan rival, koji želi pre nas i Belgije da izbori plasman u baraž. Srbija je, međutim, pokazala da zna da se nosi sa najjačima, što nam uliva nadu u dobar ishod meča sa 'Azurima' u Peskari" rekao je Ćurčić za sajt FSS.

Velike problem pred duele sa Italijom i Severnom Irskom selektoru mlade reprezentacije napravile su povrede i suspenzije igrača ali i činjenica da je veliki broj fudbalera koji starosnim dobom pripadaju mladoj selekciji moraju da se odazovu pozivu selektora seniorske reprezentacije.

"Ova generacija mladih fudbalera ima kvalitet da nastavi tradiciju starijih kolega. To pokazuje položaj Srbije na table u našoj grupi. Trenutno delimo prvo mesto sa Belgijom, ali imamo i utakmicu manje. Naš globalni problem je što nam igrači brzo odlaze u 'A' tim, pa smo stalno prinuđeni da 'pravimo' novu selekciju" objašanjava Ćurčić.

Uprkos tome, Ćurčić ističe da mu je drago zbog mladih momaka koji svojim kvalitetom zaslužuju da igraju na najvišem nivou a time dobija i Srbija.

"Momci imaju kvalitet čim prelaze u "A" tim. Nama je drago zbog njih, ali i srpskog fudbala. Pokazatelj toga je i to što nastupaju u jakim evropskim klubovima. Ponosni smo što imamo takve fudbalere. Naš problem je što ne možemo uvek da računamo na njih, jer su često neophodni 'A' selekciji" zaključio je Ćurčić.

Mlada reprezentacija Srbije odlućujuće utakmice u kvalifikacijama za EP u Češkoj igra 5. i 9. septembra protiv Italije i Severne Irske.

Srbija se trenutno nalazi na liderskoj poziciji u grupi a za plasman u baraž neophodno je da ostane tu gde jeste ili da bude među četiri drugoplasirane selekcije iz deset kvalifikacionih grupa sa najboljim učinkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke