Ćurčić: "Grupa je teška, ali smo zadovoljni"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.11.2014.
21:31
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić izneo je svoje utiske nakon današnjeg žreba grupa za Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije saznala je danas imena rivala sa kojima će se boriti za mesto u polufinalu Evropskog prvenstva koje se naredne godine održava u Češkoj Republici.

Žrebom u Pragu odlučeno je da Srbija bude deo grupe "A" u kojoj se još nalaze reprezentacije Nemačke, Danske i Češke Republike. Selektor Radovan Ćurčić konstatovao je da je grupa teška ali i da je zadovoljan žrebom.

"Nismo imali prevelike želje, ali smo zadovoljni ishodom žreba. Nama je bilo važno da budemo u prvoj grupi, jer će se sve utakmice igrati u Pragu. U Češkoj će biti osam najboljih reprezentacija Evrope, pa i nismo imali prevelikih želja. Grupa je teška, svaka utakmica će biti važna" rekao je Ćurčić.

Prvu utakmicu Srbija će igrati 17. juna protiv Nemačke. Tri dana kasnije protivnik našim nadama je domaćin Češka, a 23. juna predstoji susret sa Danskom.

"Prvenstvo počinjemo sa Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet. Pred nama je sedam, osam meseci priprema, koje želimo što bolje da iskoristimo" zaključio je Ćurčić.

Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija igra se narednog leta, od 17. do 30. juna, u Češkoj Republici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja PM 8
Friday, 07.11.2014
05:18

Grupa jeste teška ali teško da bi mogla da bude mnogo lakša, možda samo da je Italija uskočila umesto Nemačke međutim ne sviđa mi se raspored i to što odmah prvu utakmicu igramo protiv Nemačke. Mare me je pitao koliko reprezentacija sa EP U 21 ide na OI, ide 4 reprezentacija ali ukoliko je Engleska među njima onda ide i peta. Nije mi jasno zašto ali sam tako pročitao taj podatak. Nadam se da će se Srbija U21 kvalifikovati za OI 2O16.

avatar
PintoDaCosta
Friday, 07.11.2014
14:10

Bolje je sto prtoviv Nemaca igramo prvu nego trecu presudnu.. Znaju nasi da se opuste kad dobiju prvog slabog protivnika..

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 07.11.2014
17:36

U jednu ruku si u pravu ali sve zavisi od rezultata prve utakmice protiv Nemačke, videćemo, ja verujem u naše momke i verujem u plasman na OI.