Ćurčić: "Glavama već u utakmici sa Italijom"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.09.2014.
10:14
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Ekspedicija mlade reprezentacije Srbije otputovala je u Peskaru gde u petak igra prvu od dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama za EP u Češkoj Republici protiv selekcije Italije.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Predvođeni selektorom Radovanom Ćurčićem mladi fudbalski reprezentativci Srbije krenuli su u sredu uveče put Peskare gde ih u petak očekuje pretposlednja utakmica u devetoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije trenutno se nalazi na liderskoj poziciji u grupi sa 13 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Belgija sa utakmicom više, dok naš naredni rival zauzima treću poziciju u grupi sa bodom manje.

Mnogo je problema imao Radovan Ćurčić u sastavljanju tima za predstojeće mečeve ali je na kraju optimistično konstatovao da je uspeo da uigra linije tima što je bio prioritet u prethodna tri dana.

"Protekla tri dana smo iskoristili da uigramo linije tima. U reprezentaciji imamo dosta novih igrača, pa smo zbog toga najviše radili na tom segmenu. Danas ćemo u Peskari, na stadionu na kome ćemo igrati, imati još jedan trening, koji ćemo iskoristiti da ponovimo sve što smo radili u Beogradu" rekao je selektor Ćurčić.

Ono što selektora može da raduje, jeste da su reprezentativci u potpunosti spremni za ono što sledi što se moglo primetiti već na okupljanju.

"Primećujem da su svi igrači 'glavama' već u utakmici. To me raduje, jer će tako maksimalno spremni motivisanoući u meč, protiv rivala, kome samo pobeda odgovara" istakao je selektor.

Reprezentacija Srbije pobedom u Peskari prebrinula bi sve dileme oko plasmana u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo dok bi u slučaju neuspeha plasman "Orlića" zavisio od duela sa Severnom Irskom ali i od ostalih rezultata.

"Pobedom protiv Italije rešili bi sve dileme oko plasmana u baraž. Ako se to ne dogodi, nama odgovara i pobeda u Portdaunu protiv Irske. Tada bi naš plasman zavisio od drugih rezultata. Ali, mi se nalazimo u dobroj poziciji, tako da verujem da ćemo ispuniti naš cilj - plasman na finalni turnir u Češkoj" zaključio je Ćurčić.

U baraž takmičenje, koje je na programu oktobra, plasiraće se prvoplasirane ekipe iz svake od deset kvalifikacionih grupa, kao četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Pravo učešća u Češkoj steći će pobednici baraža - sedam reprezentacija, kao domaćin takmičenja.

Duel mladih reprezentacija Italije i Srbije igra se u petak sa početkom od 21 čas na stadionu "Adriatiko" u Peskari.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke