Ćurčić: "Čeka nas težak posao, u fudbalu nema garancija"

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.12.2014.
16:12
Izvor: Beta

Selektor Srbije ističe da je već zasukao rukave, da vredno radi posao za koji je svestan da je težak.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da Fudbalski savez Srbije čini sve da fudbaleri koji su potrebni zaigraju za reprezentaciju i da će učiniti sve kako bi ekipa došla do rezultata.

"Fudbalski savez Srbije će učiniti sve da igrači koji su potrebni budu sa nama. Razgovori sa igračima napreduju dosta dobro. Polako im dajemo informacije šta želimo od njih", rekao je Ćurčić novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, najbitnije je da svi igrači budu zdravi na sledećem okupljanju u martu.

"Kvalitet igrača nije sporan. Kada nema rezultata zna se da nešto nedostaje, a to je u ovom trenutku očigledno tim. Ali, mnogo okolnosti utiče na to da reprezentacija odigra dobro i nadam se da ćemo imati sreće kada je u pitanju stanje igrača", kazao je Ćurčić.

On je istakao da će sa svojim stručnim štabom insistirati na kolektivu, jer reprezentacija "samo tako može do rezultata".

Srbija posle četiri kola ima samo bod u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Čeka nas težak posao, u fudbalu nema garancija, ali mogu da obećam da ću učiniti sve da dodje do rezultata", kazao je Ćurčić.

Naredni protivnik Srbije biće Portugal, a selektor je rekao da ta utakmica može da odredi smernice kada je put reprezentacije u pitanju.

"Ali, ne mislim da je ta utakmica biti ili ne biti. U opticaju je 15 bodova i druge ekipe igraju utakmice. Pokušaćemo da damo sve od sebe, kada pošteno radite posao veća je verovatnoća da će doći rezultat"
, kazao je selektor, kome je danas uručeno priznanje FSS za najboljeg trenera u 2014. godini.

Utakmica izmedju Portugala i Srbije igraće se narednog marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke