"Ćurani" ošureni na "Marakani"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.08.2014.
22:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ispratili su tempo Vojvodine i Partizana i ubedljivom pobedom nad Jagodinom upisali još tri boda koji ih stavljaju na deobu prve pozicije na tabeli posle nekompletnog drugog kola.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije savladao je Jagodinu u utakmici koja je slovila za derbi drugog kola JSL ali koja to po prikazanom na terenu nije bila.

Crvena zvezda slavila je rezultatom 3:0 (1:0) pa posle dve odigrane utakmice ima maksimalnih šest bodova baš kao Partizan i Vojvodina.

Kompletan tok susreta pročitajte OVDE!

Crvena zvezda - Rajković, Petrović, Pavićević (od 74' Jovanović), Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević (od 86' Ristić), Pečnik, Lazović, Rakić (od 71' Jović)

Jagodina
- Perić, Filipović, Milinković, Mihajlović, Gašić, Savković, Arsenijević, Mitošević (od 77' Ivanović), Cvetković (od 86' Đurić), Martinović, Šušnjar (od 71' Lepović)

Prvo poluvreme pretposlednje utakmice 2. kola JSL igrane na našem najvećem stadionu proteklo je u znaku domaćeg sastava koji je uglavnom držao kontrolu nad igrom u svojim rukama i diktirao tempo.

Nenad Lalatović naredio je svojim izabranicima da vrše presing na polovini protivnika pa Jagodinic gotovo do 15. minuta nisu uspeli da povežu nekoliko tačnih pasova i prenesu loptu na protivnički deo terena.

Pored evrogola Nenada Milijaša koji je viđen u 37. minutu, Crvena zvezda stvorila je još nekoliko veoma izglednih prilika koje nisu realizovane samo zahvaljujući raspoloženom Periću koji je u više navrata uspevao da onemogući domaće da proslede loptu iza njegovih leđa.

Ono što nije pošlo za rukom Lazoviću, Savićeviću i Pečniku uradio je Nenad Milijaš osam minuta pre odlaska na odmor. Sa gotovo 30 metara kapiten Crvene zvezde odapeo je projektil ka golu Nikole Perića iz slobodnog udarca a lopta se od stative odbila u mrežu za prednost domaćih od 1:0.

Jagodina je tokom čitavog prvog poluvremena svega dva puta šutnula u okvir gola Predraga Rajkovića a svakako je pokušaj Ivana Cvetkovića iz prekida u 30. minutu bio najbolja prilika da gosti dođu do gola u prvom delu igre.

Put ka drugoj pobedi u novoj sezoni JSL Zvezda je trasirala već na startu drugog poluvremena kada je Đorđe Rakić savladao Nikolu Perića posle situacije koja je u najmanju ruku sporna.

Iskusni napadač onemogućio je golmana Jagodine da interveniše u golmanskom prostoru a kako sudija Nikolić nije zaštitio Perića centarforu Crvene zvezde nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu za 2:0!


Videlo se već u narednim minutima da Jagodina neće biti u stanju da se vrati u utakmicu a posle pokušaja Lazića i Pečnika domaći stižu do trećeg gola preko Darka Lazovića.

Krilni napadač iskoristio je teledirigovan pas Nenada Milijaša a potom rutinski matirao Perića za konačnih 3:0.

Do kraja utakmice Jagodina je imala prilike preko Šušnjara, Savkovića i Ivanovića ali je Rajković bio na visini zadatka pa je drugu utakmicu za redom sačuvao svoju mrežu mirnom.

Nenad Lalatović i večeras je dao priliku mladim igračima pošto je izvršio sve tri izmene a Zvezda je upisala drugi trijumf na oproštaju Nenada Milijaša od "Delija".

Naredne nedelje Zvezda gostuje Vojvodini što će biti derbi trećeg kola, dok Jagodina dočekuje Radnički iz Niša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke