Čukarički rešio imovinsko-pravni status!

Autor: Beta Beta
utorak 14.07.2015.
17:18
Izvor: Beta

Fudbalski klub Čukarički i opština Čukarica potpisali su u utorak ugovor o načinu korišćenja sportskog kompleksa kojim je rešen imovinsko-pravni status kluba i zaštićena državna imovina.

BETA/BETAPHOTO/FK CUKARICKI/ZORAN MILOVANOVIC/DS
BETA/BETAPHOTO/FK CUKARICKI/ZORAN MILOVANOVIC/DS

Povezane vesti

To je prvi model ugovora između države i privatnog kluba i napravljen je na deset godina uz mogućnost da se u zavisnosti od investicija produži za još deset godina.

"Za FK Čukarički je sklapanje ovog ugovora izuzetno važno za nastavak rada i postizanja sportskih rezultata. Nastavićemo da se kao dobar domaćin staramo i unapređujemo sportski kompleks u cilju da kod nas uskoro nastupi i reprezentacija Srbije. Ekipa FK Čukarički daje svoj maksimum da na utakmicama na evropskom takmičenju promoviše Srbiju kroz prave vrednosti odnosno rad i zalaganje", navodi se u saopštenju kluba.

Ugovor, koji štiti državnu imovinu, kao i planirana ulaganja vlasnika kluba, potpisali su u zgradi opštine Čukarica zamenik predsednika opštine Uroš Janković i direktor Čukaričkog Dragan Ilić. 

"Važno je da smo ugovorom zaštitili državnu imovinu, ali i interes fudbalskog kluba koji će sopstvenim ulaganjima doprineti razvoju sporta na Čukarici, kao i promociji opštine, grada i države. Opština i grad će se truditi da kao nosioci projekta pribave sve neophodne dozvole, a klub će nastaviti da ulaže sredstva u izgradnju kompleksa. Ovim ugovorom skinuli smo sa države veliki teret održavanja takvog jednog kompleksa koje je izuzetno skupo, a sa druge strane omogućili pravnu sigurnost za uložena sredstva", rekao je Janković

Kako se navodi u saopštenju, cilj kluba je da kompletnom izgradnjom sportskog kompleksa na Banovom brdu omogući nesmetan razvoj Čukaričkog i ispuni normative neophodne za takmičenja u Superligi i pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zver Memphis
Tuesday, 14.07.2015
17:55

CUKARICKI 1 ZVEZDA 0

avatar
MiodragKg
Tuesday, 14.07.2015
17:40

Svaka cast, tako to izgleda kada pravi domacin vodi klub,a svi vifimo kako izgledakada klub vode razni mesetari.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 14.07.2015
17:20

Bravo za Cuku!