Čukarički prodaje četvoricu, stiglo i prvo pojačanje

Autor: Beta Beta
sreda 01.06.2016.
13:38
Izvor: Beta

Prvi operativac Čukaričkog Vladimir Matijašević otkrio je koja četvorica igrača imaju dozvolu da napuste klub u slučaju dobre ponude i obelodanio da su "Brđani" angažovali prvo pojačanje.

Beta/ZoranMilovanović/Dr
Beta/ZoranMilovanović/Dr

Povezane vesti

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je danas da će doći do promena u igračkom kadru tog fudbalskog kluba.

"U klubu su igrači koji su afirmisani, imaju mnogo utakmica u dresu Čukaričkog i naravno da postoji određena grupa kojoj nećemo praviti problem da nastave karijeru u drugoj sredini. Tu mislim na Andriju Pavlovića, Filipa Stojkovića, Nemanju Stevanovića i Dragoljuba Srnića", rekao je Matijašević za klupski sajt.

On je dodao da će pojedini igrači klub napustiti samo u slučaju da stigne dobra ponuda.

"Moraju sve tri strane da budu zadovoljne. Otvoreni smo za priču o transferima kad je reč o ovim igračima, a ako se odgovrajuća ponuda ne pojavi, ostaće ovde, profesionalci su i nastaviće da pružaju, kao i do sada, svoj maksimum", kazao je on.

Matijašević je rekao da je dolazak Alena Mašovića u Čukarički iz Voždovca "osveženje u ofanzivnoj liniji".

"Pokazao je da ima kvalitet. Na njemu je da opravda poverenje i da se nametne Lešnjaku. Tražićemo pojačanja u veznom redu i u odbrani", kazao je Matijašević.

Čukarički će treću godinu zaredom učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"To je bio naš osnovni cilj. Velika je stvar za razvoj ovog kluba da bude konstantan u Evropi, zbog imidža, reputacije, iskustva. Kad kažem konstantan, mislim na plasman u kvalifikacije od kojih očekujem pre svega da prođemo ponovo prvo kolo. U drugom kolu mnogo toga zavisiće od žreba, kao i od našeg igračkog kadra. Moramo da se vodimo realnim ciljevima i ambicijama", rekao je Matijašević.

Sportski direktor Čukaričkog rekao je da je doskorašnji napadač Nenad Mirosavljević postao potpredsednik kluba.

"On ima ogromno fudbalsko znanje i iskustvo, kao i kontakte. Sve to biće od velike koristi klubu i drago mi je zbog njegovog ostanka u Čukaričkom. O Mirosavljeviću ljudski i profesionalno imam samo najbolje mišljenje" dodao je Matijašević.

Čukarički u svom sastavu ima i dvojicu reprezentativaca. Andriju Pavlović je u selekciji Srbije i Filipa Stojković u selekciji Crne Gore.

"Cilj Čukaričkog je da stvara igrače koji će pre svega jednog dana biti dovoljno dobri da obuku dres naše zemlje. Ukoliko dođe do toga da moraju da biraju, uvek ćemo ih savetovati da odaberu Srbiju. Što se tiče Andrije veoma smo ponosni na njega. Bila je ovo duga i naporna sezona za tog momka. Pokazao je izuzetnu mentalnu stabilnost i snagu da ostane uporan i kad ga nije htelo. Sa druge strane mi smo verovali u njega. Na kraju je proradio, imao je fantastičnu sezonu i zbog toga je nagrađen pozivom u A tim", rekao je Matijašević i dodao da poštuje rad selektora Srbije Slavoljuba Muslina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Wednesday, 01.06.2016
14:05

Veoma realno razmisljanje, svaka cast. Treba prvo izgraditi brend, infrastrukturu, dovesti navijace, kojih trenutno nema ili ih ima vrlo malo, pa tek onda pokusati osvojiti titulu i naravno uci u Evropu. Cuka ima zdravu osnovu, svaki igrac iz Srbije zeli tamo, jer je jedini klub u kome plate ne kasne, uz to je uvijek bio korektan prema igracima.

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 01.06.2016
15:04

Zato drzava treba da reaguje i proda Partizan I Zvezdu. Ali, to je vec neka druga prica.