Čukarički - Partizan 2-2 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.03.2015.
17:00
Izvor: Sportske.net

Na Banovom brdu je u toku derbi 20. kola Jelen Superlige. Odličan meč, pravi derbi, Čukarički bio blizu pobede, ali Partizan u samom finišu izjednačio na 2-2, golom Branka Ilića!

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Posle ubedljivih pobeda u polufinalu Kupa Srbije, Čukarički i Partizan danas vode bitku za bodove.

Ekipa Marka Nikolića je u današnji meč ušla sa samo bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pa gosti svakako imaju imperativ pobede protiv vrlo kvalitetne ekipe Čukaričkog.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Ostojić, Rendulić, Brežančić, D. Srnić, Regan, Bojić, S.Srnić, Stojiljković, Mandić (Mirosavljević od 61.).

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, Ilić, Volkov, Drinčić, Babović, A. Živković (Šaponjić od 76.), Ninković (Brašanac od 62.), Grbić (S. Ilić od 70.), Kojić.

PRVO POLUVREME

Partizan pokušava da od starta nametne svoj ritam, u petom minutu viđena je i prva ozbiljnija akcija gostiju, ali je posle centaršuta sa desne strane, Nemanja Kojić bio ''kratak'' u skoku i lopta je prohujala na suprotnu stranu.

Ali, od 8. minuta Čukarički vodi - Bojić je strelac, 1-0! Bojić je dobio loptu od Srnića, odlučio se na udarac sa dvadesetak metara i to je učinio na najbolji mogući način - Živko Živković je nemoćan!

Bojićev gol možete da vidite OVDE.

Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor Partizana.

Petar Grbić je u 15. minutu odlično probio po desnoj strani, još bolje pronašao usamljenog Stefana Babovića, a kapiten crno-belih u današnjem meču preciznim šutem sa desetak metara iskosa sa leve strane šalje loptu u Stevanovićevu mrežu - 1:1!

Babovićev pogodak OVDE.

Nešto kasnije usledio je kraći prekid, Volkov se požalio na povredu, ali je meč ubrzo nastavljen. Bek Partizana je ostao na terenu.

Rasplamsavba se borba, utakmica za sada u potpunosti opravdava epitet derbija. U 22. minutu je najpre domaći tim pokušao da izvede kontranapad, koji je zaustavio Nikola Drinčić i omogućio protivudar svog tima. Na kraju je Bandalovski centrirao sa desne strane za Nikolu Ninkovića, on je šutirao iz prve, sa istog mesta sa koga je Babović postigao vodeći gol, ali je loptu poslao iznad prečke.

Uzvraćaju ''Brđani'' u 26. minutu! Mandić je odlično prošao po desnoj strani, centrirao za Stoiljkovića, koji je šutirao glavom, ali je pogodio Balažica. Domaći su tražili jedanaesterac, smatrajući da je štopera Partizana lopta pogodila u ruku, ali naš najbolji arbitar Milorad Mažić je dobro video - snimak je kasnije pokazao da je Balažica lopta pogodila u leđa.

U 41. minutu zapaženi Mandić se probio u kazneni prostor Partizana, posle duge lopte koja mu je upućena sa polovine Čukaričkog, ali je zaustavljen u trenutku kada je pokušao da uputi šut ka golu Živkovića. Iznudio je korner, koji kasnije nije doneo nikakav rezultat domaćima.

Do kraja poluvremena, bez većih prilika, igralo se uglavnom na sredini terena.

DRUGO POLUVREME

Uvodni minuti nastavka meča protiču bez većih uzbuđenja, otprilike gledamo ono što se dešavalo i u finišu prvog poluvremena.

I konačno, u 52. minutu odlična prilika za Čukarički. Volkov je izgubio loptu na sredini terena, usledila je brza kontra Stoiljkovića, koji je prošao pored Balažica, šutirao iskosa sa desne strane, gađao je suprotni ugao, ali je lopta završila pored stative Živkovićevog gola.

Domaći sve opasniji, Partizanova odbrana pod sve većim pritiskom, u 57. minutu Stoiljković pokušava sa dvadesetak metara, ali ovog puta lopta odlazi preko gola.

Pola sata pre kraja utakmice, prve izmene na obe strane. Napad Čukaričkog sada predvodi iskusni Nenad Mirosavljević, koji je ušao umesto Mandića, a u Partizanu je Ninkovića zamenio Brašanac.

I upravo je Brašanac imao prvu pravu priliku za Partizan u drugom poluvremenu. Posle centaršuta sa desne strane u 67. minutu, Andrija Živković je glavom spustio loptu za Brašanca, koji šutira sa nekih osam metara, ali je golman Stevanović na vreme istrčao, ''skratio ugao'' i zaustavio tu loptu.

U 70. minutu, nova izmena u Partizanu, kapiten Saša Ilić je zamenio Grbića, a minut kasnije Drinčić u svom stilu šutira iz slobodnog udarca, ali je lopta nekoga zakačila na putu ka golu domaćih i otišla pored gola.

To je bio uvod u nove prilike na obe strane. U 72. je Nemanja Kojić iz izgledne prilike sa desetak metara šutirao pravo u Stevanovića, a na drugoj strani odmah se ukazala nova prilika Stoiljkoviću, koji je ponovo neprecizan. Ostaje 1-1!

Ali, samo do 73. minuta - 2:1 za Čukarički, Stoiljković je konačno savladao Živka Živkovića!

Odlična akcija braće Srnić po desnoj strani, usledio je idealan centaršut za Stoiljkovića, koji šutira glavom, lopta pogađa stativu i odbija se u mrežu - 2:1
!

Trener Partizana više nema šta da čeka - na terenu je i mladi napadač Ivan Šaponjić, umesto Andrije Živkovića.

Ali, umalo da domaći dođu i do trećeg gola u 80. minutu. Ponovo akcija po desnoj strani, Mirosavljević ovoga puta centrira za Slavoljuba Srnića, ali on nije precizan.

Partizan je ovom ofanzivnijom formacijom ostavio mnogo više prostora domaćima, koji sve češće prete iz kontranapada.

Ipak, Partizan uspeva da izjednači u finišu - Branko Ilič posle kornera donosi drugo izjednačenje crno-belima - 2:2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke