Čukarički - Evropa 'pod obavezno'

Autor: Beta Beta
utorak 16.02.2016.
14:04
Izvor: Beta

Prvi operativac sportskog sektora FK Čukarički poručio je da će "Brđani" u prolećnom delu sezone biti fokusirani na izlazak u Evropu.

Beta/ZoranMilovanović/Dr
Beta/ZoranMilovanović/Dr

Povezane vesti

Sportski direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević rekao je danas da je cilj njegove ekipe da obezbedi učešće u evropskim takmičenjima.

"Obavezan je izlazak u Evropu. Naši igrači su profesionalci koji mogu i moraju da prihvate ambiciju kluba. U suprotnom ne bi ni bili tu. Verujem da će svojim kvalitetom, upornošću i znanjem uspeti da ostvare planirano. Za sada nema razloga da mislim drugačije", rekao je Matijašević za klupski sajt.

Čukarički je prvi deo sezone u Superligi Srbije završio na drugom mestu na tabeli sa 37 bodova. Matijašević je naveo da je klub s Banovog brda imao mnogo posla u zimskom prelaznom roku.

"Bilo je posla. Naše ambicije su zahtevale da se prelazni rok obavi što je moguće bolje. Morali smo da osvežimo ekipu. Sa pojedinim igračima je prekinuta saradnja iz ovog ili onog razloga. Ne bih ulazio u detalje. To su Nikola Karaklajić, Li Adi, Dejan Boljević i Marko Ranđelović. Klub im želi sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Matijašević.

Sportski direktor Čukaričkog je istakao da je u interesu kluba da igrači, pre svega, pronađu angažman u inostranstvu.

"Srbija je druga opcija, bez obzira o kojem je klubu reč. Konačnu odluku o svemu donosi predsednik Dragan Obradović u dogovoru sa Zoranom Popovićem, njegovim stručnim štabom i sa mnom. Procenili smo da je vrlo važno da 'kostur' tima bude sačuvan i onda ćemo na leto videti šta i kako. Svesni smo da ima igrača koji žele da promene sredinu. Nećemo biti sebični i trudićemo se da sve strane budu zadovoljne", naveo je Matijašević.

Čukarički je u zimskom prelaznom roku angažovo štopera Đorđa Đurića, zadnjeg veznog Dušana Lagatora, napadača Filip Kneževića, napadača Nemanju Radonjića i levog beka Stefana Živkovića.

"Zbog obaveza u prelaznom roku nisam bio na Kipru i ne mogu da budem objektivan kad se priča o tome koliko su se novi igrači i na koji način uklopili u tim. Ali, bio sam u kontaktu sa Popovićem i njegovi su utisci uglavnom pozitivni. Đurić je definitivno pojačao konkurenciji na mestu štopera. Tražili smo rešenje za levog beka i to rešenje smo pronašli u Živkoviću kojeg je Čukarički želeo da angažuje još letos. Od njega se mnogo očekuje. Prijatno je iznenadio Lagator. Reč je o mladom momku, sa mnogo talenta i potencijala", rekao je Matijašević.

Filip Knežević je, kako je rekao sportski direktor Čukaričkog, jedan od igrača koji su obeležili prvi deo prvenstva.

"Bili smo iznenađeni što igrač takvog profila nije otišao u inostranstvo, ali isto tako, kad se pojavila mogućnost, nismo oklevali ni jednog trenutka ga angažujemo. Brzo smo se dogovorili oko uslova. Verujemo da se radi o igraču koji će biti značajno pojačanje i koji će svojim kvalitetom uticati da napad Čukaričkog bude još opasniji. Na tom transferu se radilo poslednjih deset dana prelaznog roka i lično sam veoma zadovoljan zbog završenog posla", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 16.02.2016
16:01

Pa kad zavrsis kao drugi, izlazak u Evropu, tj, kvalifikacije se podrazumeva. Realno umesto da probamo da zapretimo za titulu i udjemo u LE, mi pricamo o izlasku? Nadam se da ce se ovi malo uozbiljiti, jer uloga aucajdera u ovom sampionatu Cuki ne pripada. I treba cuvati igace imamo uslove da oni dodju kod nas, a i da zadrzimo odredjene, samo se nadam da ce tako i biti, a ne ko za Slavketa, opa u Zvezdu.