Čukarički dobio rivala - Pohod na Ligu šampiona kreće iz Slovenije!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.08.2016.
14:25
Izvor: Sportske.net

Omladinski šampion Srbije dobio je rivala sa kojim će se boriti za plasman u osminu finala šampionske staze Lige šampiona.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Srpski predstavnik u novoj sezoni Lige šampiona za omladince biće fudbaleri Čukaričkog koji su u više nego interesantnoj borbi za titulu u minuloj sezoni bili bolji od konkurenata.

"Brđani" su na današnjem žrebu saznali koji im sve klubovi stoje na putu ka završnici Lige šampiona za omladince, a može se reći da Čukarički nije loše prošao.

Protivnik srpskog šampiona u prvoj rundi šampionske staze Lige šampiona za omladince biće slovenački Domžale koji je prošle godine bio rival ekipi Rada!

Prva utakmica na programu je 28. septembra i biće odigrana u Sloveniji, dok je revanš zakazan za 19. oktobar na Banovom Brdu.

Ukoliko omladonci Čukaričkog uspešno preskoče prvu prepreku u drugoj rundi ih čeka bolji iz duela norveškog Rozenborga i švedskog AIK-a. Mečevi druge runde na programu su 1/2 i 22/23 novembra.

Recimo da će osam klubova koji slave u drugoj rundi šampionske staze Lige šampiona za omladince imati priliku da uđu u samu završnicu takmičenja jer će u plej-ofu igrati protiv drugoplasiranih ekipa iz grupne faze.

Za one koji nisu upućeni grupna faza Lige šampiona za omladince igra se paralelno sa Ligom šampiona za seniore i tu učestvuju omladinske selekcije klubova koji su izborili učešće u seniorskoj konkurenciji.

Evo svih parova prvog i drugog kola šampionske staze Lige šampiona za omladince:

Puškaš Akademija - PAOK VS Brejdabrik - Ajaks
APOEL - Roma VS Helsinki - Kork Siti
Nitra - Malaga VS Anderleht - Mitjiland
Rozenborg - AIK VS Domžale - Čukarički
Altinrodu - Levski VS Sparta - Mladost
Vitorul - Šerif VS Zrinjski - Cirih
Makabi Haifa - Šahtjor Soligors VS Gabala - Dinamo Moskva
Salcburg - Vardar VS Dinamo Tbilisi - Kairat

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke