'Čuka' srcem odnela bod sa "Marakane"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.11.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i ekipa Čukaričkog odigrali su nerešeno bez golova u derbi susretu 12. kola JSL. Crvena zvezda nije mogla do pobede iako je imala igrača više punih sat vremena a "Brđani" srčanošću zasluženo nose bod sa "Marakane".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Derbi meč 12. kola Jelen Superlige doneo je mnogo uzbuđenja ali ne i ono zbog čega su navijači došli na "Marakanu" pošto je utakmica završena remijem bez golova.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju Čukarički (0:0) iako su punih sat vremena imali igrača više nakon isključenja Rajka Brežančića u 27. minutu susreta.


Crvena zvezda
- 95 Rajković, 14 Pavićević, 4 Lazić, 6 Planić, 5 Mijailović, 55 Kovačević (od 73' Ristić), 27 Katai (od 46' Despotović), 20 Bosančić, 8 Lazović, 11 Pečnik (od 73' Jović), 7 Rakić

Čukarički - 12 Stevanović, 31 Brežančić, 4 Pijasentin, 5 Ugo Ukah, 22 Stojković, 8 Todorović (od 37' Janković), 20 Regan, 14 S. Srnić, 24 Bojić (od 81' Ostojić), 10 Matić, 9 Stojiljković (od 60' Pavlović)

Kompletan tok meča OVDE!

Prvo poluvreme večerašnjeg derbi susreta 12. kola Jelen Superlige može se podeliti na dve celine, na prvih 30 minuta ravnopravne igre u kojoj je domaćin bio nešto opasniji, i 15 neinteresantnih minuta koji su usledili nakon isključenja Rajka Brežančića.

Najopasniji fudbaler domaće ekipe tokom prvih 45 minuta bio je Slovenac Nejc Pečnik koji se u periodu od 7. do 40. minuta čak četiri puta našao pred golom Nemanje Stevanovića ali nijednom nije pogodio mrežu.

Prvi udarac Nejca Pečnika završio je visoko preko prečke dok je u 40. minutu promašio loptu iako se našao sam na ivici peterca. Šanse u kojima se našao između dve pomenute situacije, u 14. i 25. minutu bile su znatno zrelije i iz kategorije stopostotnih.

Nakon centaršuta Darka Lazovića u 14. minutu Pečnik je nadskočio svog čuvara, savladao Stevanovića, ali je Nigerijac Ugo Ukah sa gol linije izbacio loptu i sprečio vođstvo domaćih.

Jedinu veliku priliku u prvom poluvremenu gosti sa Banovog Brda stvorili su u 19. minutu kada je Slavoljub Srnić umakao odbrani Crvene zvezde ali je njegov odličan udarac još boljom intervencijom zaustavio Predrag Rajković.

Sredinom prvog dela igre, tačnije u 25. minutu, Rajko Brežančić ruši Darka Lazovića zbog čega biva javno opomenut, a iz tog prekida Bosančić pogađa Pečnika u glavu a ovaj tuče pravo u prečku!

Dva minuta kasnije Zvezda otvara kontru po sredini terena, Rajko Brežančić pravi novi prekršaj, a sudija Majo Vujović bez dvoumljenja šalje defanzivca Čukaričkog na tuširanje!

Od tog momenta pa do odlaska na odmor nismo imali prilike da vidimo nijednu ozbiljnu šansu, ne računajući opisanu situaciju iz 40. minuta. Gosti su bili primorani da se povuku a Zvezdine fudbalere kao da je zbunilo Brežančićevo isključenje i brojčana prednost.

Nejc Pecnik
Beta/BranislavBožić/Ev

Kako su gosti već u 27. minutu ostali sa desetoricom Nenad Lalatović je rešio da u drugom poluvremenu napadne "Brđane" sa dva napadača pa je u tu svrhu na teren poslao Đorđa Despotovića.

Već u prvim minutima nastavka igre domaći su nagovestili da će držati gol Nemanje Stevanovića pod opsadom ali do prave prilike za vođstvo nisu stigli sve do 65. minuta kada se Đorđe Rakić našao u stopostotnoj prilici ali je glavom šutirao pravo u dobro postavljenog golmana gostiju.

Izabranici Vladana Milojevića pokazivali su u tim trenucima visok nivo discipline u igri pa su u nekoliko navrata kroz brze transformacije iz faze odbrane uspevali da povuku kontru i zaprete domaćem sastavu.

Kako inicijativa fudbalera Nenada Lalatovića nije davala rezultate, a Nemanja Stevanović bivao sve sigurniji na golu Čukaričkog, trener Crvene zvezde bacio je sve karte na napad od 73. minuta.

U poslednjih 15 minuta Zvezda je napala "Brđane" sa trojicom napadača pošto se Đorđu Rakiću i Đorđu Despotoviću u špicu priključio Luka Jović.

Završnica utakmice donela je mnogo uzbuđenja a najveća su viđena desetak minuta pre kraja kada u samo jednom minutu obe ekipe stižu do stopostotnih prilika.

Prvo su gosti dočekali šansu da iz kontranapada ugroze Predraga Rajkovića ali je Slavoljub Srnić jako loše reagovao u situaciji kada se našao sam ispred golmana Crvene zvezde.

Odmah nakon te prilike Čukaričkog mogla je Zvezda do vođstva pošto je Đorđe Rakić prevario čuvare, obišao golmana ali je onda pogodio samo spoljni deo mreže.

U poslednjih deset minuta Zvezda nije uspela da stvori nijednu priliku iz koje bi stigla do tako željenog gola a gosti organizovanom igrom uspevaju da sačuvaju mrežu i tako odnesu bod sa našeg najvećeg stadiona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda 91
Sunday, 09.11.2014
00:26

Sramota,jad i beda. Posle se pitaju kako je manja posecenost nego prethodnuh godina. Vas trezan ne mogu gledati. Kopacke oduzeti svima i kupiti im baletanke jer za drugo nisu.

avatar
arthaslichking
Saturday, 08.11.2014
23:21

Bravo Cuka idemo do Evrope! Ali ovaj put da budemo malo vise u njoj. Niko nije pobedio pre no sto pobedi!

avatar
Don Silvio
Saturday, 08.11.2014
21:44

nisam gledao tekmu al definitivno je problem realizacija. pa neverovatno je koliko tesko daju golve, vezni red tanak bez zavrsnog pasa a i kad naprave nesto cupovi u napadu ne umeju to da iskoriste

avatar
Mario Žile Stajić
Saturday, 08.11.2014
21:33

Sreća naša pa je Čukarićki imao igrača manje inače bi nam dali lagano 2-3 komada . Ovo što ovi diletanti igraju nije fudbal nego je FUJBAL ...

avatar
Realan
Saturday, 08.11.2014
21:15

Da li vam je sada jasno da vi nemate tim za titulu???Skoro celu utakmicu igrate sa igracem vise i ne mozete da pobedite a taj crveni je vise nego smesan.Toliko o tome i komentarima sa jedne vesti kako bi se zvezda prosetala ovom ligom da je sve posteno.
Jel ovo ta setnja?

avatar
Saturday, 08.11.2014
21:33

Nemoj tako,oni su "najjaci"...Ne mogu da verujem da pojedini zvezdasi tvrde da su nabolji tim lige ,a minimum su 3 tima ispred njih

avatar
postmanns
Saturday, 08.11.2014
21:33

iskkljucenje,bilo i nije bilo,realno jeste bio faul prvi zestok,drugi blazi ali ipak sa ledja-licno,mislim da je sudija tim potezom unistio utakmicu jer je do tada na nesto i licila.Da li imamo tim za titulu...ne znam,mene u ovom trenu iskreno ne zanima titula,mene zanima izlazak iz krize i afirmisanje mladih igraca koje imamo u timu,nema potrebe da izlazimo sa ovakvom igrom u Evropu i da prodjemo kao Partizan.Sto se tice tima prosek je,nije problem tim-problem je sto nema igre,ali nikakve.Prvih par kola dok nisu registrovali "pojacanja" cak je to i izgledalo mnogo bolje,ovo sada,smesno da smesnije ne moze biti.

avatar
sashki
Saturday, 08.11.2014
21:14

Nije srcem vec njihov fenomenalni golman I neznanje zvezde Da napravi dva spojena pasa, I napravi jednu izucenu akciju. Sta rade oni na treninzima!?

avatar
Кун
Saturday, 08.11.2014
21:10

Ma dokle vise sa majstorijama Despotovica i Rakica, ja ne mogu da verujem bre, bezite iz kluba sto dalje!

avatar
czusrcu
Saturday, 08.11.2014
21:06

Bravo Lalatovicu strucnjace.Opet kukavicka taktika sa jednim napadacem na Marakani.Ja stvarno ne pamtim kad je Zvezda kuci igrala sa jednim napadacem.Bravo za izbor igraca samo mi pojasni koja je uloga Katajija u ekipi i isto tako strasnog kapitena kojeg nema ni u napada i ni u odbrani.A zamene su ti jos strasnije doklen bre Despotovic koji ne zna ni loptu da smiri.Zasto izvoditi Pecnika coveka koji je odigro najbolje u ovoj sezoni i bio uz Lazovica najboli na terenu.Doklen bre da gledamo ova drva daj vec jednom u igru od pocetka L.Jovica M.Ristica Grujica igraj sa dva napadaca izgubi sa 0-3 niko ti nista nece prigovoriti ali mani nas ovih drva.Jeste da je polako krenula grejna sezona ali imamo mi drve preko glave.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 08.11.2014
21:04

Već vidim da će sledeće kolo kasniti pet minuta

avatar
Ivke
Saturday, 08.11.2014
21:04

Mogu da razumem da nemamo kvalitet, ali staviti u istu ekipu Rakica, Despotovica i Jovica je samoubistvo. Kada treba da pravis visak na sredini sa igracem vise ti ubacujes tri centarfora. Iako sam mnogo puta branio Lalatovica, njegovo neznanje je ovoga puta presudilo.

avatar
postmanns
Saturday, 08.11.2014
20:59

Saka cast momci-pa vi veze s vezom nemate.Moj Lalatovicu,niti igre,niti ideje,niti formacije,izgradjenih akcija,lopte u prazno nikome,u gol aut....jadniju i tuzniju moju Zvezdu se ne secam da sam gledao skoro...da vam se zahvalim jos jednom,po ko zna koji put ste me razocarali i pokvarili mi dan.E moj Lalate,crni Lalate,da su ostali komplteni oducili bi i od to malo fudbala sto znaju ove nase "fudbalere".Ocena: Mnogo jadno.

avatar
Petar Petar
Saturday, 08.11.2014
20:59

Bravo za Cuku. sasvim zaluzeno. Sto se Zvezde tice, od sutra jos jace po Toletu i Partizanu nema druge, ocigledno je da je to jedino resenje za bolju igru.

avatar
djordjepandurevic
Saturday, 08.11.2014
20:59

Ovo vam je čist primjer na koji je način Zvezda postala "šampion".Čuka igra 70 minuta igra sa igračem manje i bude ravnopravan protivnik.Ali sve se vraća u normalu.Partizan šampion!

avatar
Roči Salamanka
Saturday, 08.11.2014
20:56

Jednostavno-kad nema penala,nema pobede!