''Čuka'' na pragu finala Kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.03.2015.
17:58
Izvor: Sportske.net

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije, Čukarički je na svom terenu ubedljivo savladao Voždovac i značajno se približio plasmanu u finale.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Samo tri dana posle remija u prvenstvenom susretu (0-0), Čukarički i Voždovac su danas odmerili snage i u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Ovog puta, domaćin je bio Čukarički, koji je na pravi način iskoristio prednost domaćeg terena i na kraju slavio rezultatom 2-0, što je značajna prednost pred revanš na stadionu Voždovca.

Junak pobede ''Brđana'' je iskusni napadač Čukaričkog Nenad Mirosavljević, strelac oba pogotka u ovoj utakmici.

Vođstvo domaćima Mirosavljević je doneo u 15. minutu, a prednost je duplirao u finišu prvog poluvremena. Igrao se 39. minut, Filip Stojković je dobro centrirao sa desne strane, Igor Matić je samo zakačio tu loptu, ali dovoljno da ona dođe do Mirosavljevića, koji ju je sačekao na drugoj stativi i sproveo u Supićevu mrežu - 2:0.

U nastavku, Čukarički je bez većih problema održavao prednost, ali je u finišu Milan Jokić imao odličnu šansu da Voždovcu obezbedi mnogo povoljniji rezultat pred revanš. Posle dodavanja Karaklajića, Jokić je odlično šutirao pod prečku sa ivice kaznenog prostora, ali je golman domaćih Stevanović odlično reagovao i izbio tu loptu u korner.

A da sve bude gore po ''Zmajeve'' sa Voždovca, u poslednjim minutima utakmice, ''uspeli'' su da zarade i dva crvena kartona!

Najpre je Deni Pavlović zbog prigovora dobio drugi žuti karton, a onda je Nemanja Zlatković nagazio protivničkog igrača koji je ležao na zemlji, pa sudija Bojan Nikolić ponovo nije imao dilemu - i njega je poslao ranije u svlačionicu.

Revanš utakmica na programu je 8. aprila, na stadionu Voždovca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke