Čudesni Stojke - Partizanu veliki bod u Bernu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.09.2017.
20:50
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su započeli takmičenje u Ligi Evrope remijem sa Jang bojsom u Bernu, a najveće zasluge za to što je Partizan ostao neporažen idu Vladimiru Stojkoviću.

EPA/PETER KLAUNZER
EPA/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Šampion Srbije otvorio je takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope na gostovanju u Bernu gde je večeras remizirao 1:1 (1:1) sa ekipom Jang bojs.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu a slobodno se može reći da je Partizan u Beograd poneo bod zahvaljujući maestralnom Vladimiru Stojkoviću.

Golove pogledajte OVDE!

Jang bojs: Fon Balmus - Mbabu, Fon Berger, Nuhu, Lotomba - Vasnaht, Sanogo, Sou, Sulejmani (od 84' Šik) - Nsame, Asale (od 68' Engamaleu);

Partizan: Stojković - Vulićević, Miletić, Ostojić, Miletić - Everton, Jevtović, Janković, Tošić (od 89' Pantić) - Ožegović (od 64' Solomon), Tavamba;

Već tokom uvodnih deset minuta meča dobili smo nagoveštaj da će utakmica biti dinamična i da prilika neće izostati, s tim što je veći broj u prvom poluvremenu stvorila doamaća ekipa.

Partizan je utakmicu otvorio prilično dobro. Posle osam minuta igre "pukla" je kontra po levoj strani koju je Tavamba završio nepreciznim udarcem u situaciji kada je trebalo da asistira Zoranu Tošiću koji je na desnoj strani imao otvoren put ka šesnaestercu.

Minut kasnije Jang bojs dolazi do prvog šuta ali Vladimir Stojković biva odlično postavljen pa nije imao problema da zaustavi loptu koja je išla u okvir gola.

Usledio je period od pet minuta igre tokom kojeg je pao po gol na obe strane. Vođstvo Partizanu doneo je Marko Janković u 11. minutu posle odlične akcije Tavambe i Tošića koja je levokrilnom fudbaleru omogućila da uđe u šansu.

Crnogorski internacionalac uspeo je da iskontroliše loptu i da odmah zatim izbaci svog čuvara iz igre posle čega je usledio snažan i precizan udarac za vođstvo Partizana od 1:0!

Momenat kada je Partizan poveo kao da je označio početak dominacije domaćeg tima koja je potrajala sve do kraja prvog dela meča a tokom koje je centralnu ulogu u ekipi Partizana odigrao Vladimir Stojković.

Golman Partizana nije mogao ništa u 14. minutu kada je posle gužve u kaznenom prostoru lopta "sela" na nogu Kristijanu Fasnahtu koji je snažnim udarcem uspeo da je smesti u mrežu i poravna rezultat na 1:1!

Kako je već rečeno, usledio je period igre kada je domaća ekipa pretila i u više navrata uspevala da stigne do prilika za postizanje gola, ali je nepremostiva prepreka bio golaman Partizana.

Do odlaska na odmor Vladimir Stojković je tri puta skidao lopte koje su već bile viđene u mreži, a u dva navrata mu je pripomogao štoper Bojan Ostojić.

Zahvaljujući golmanu Partizan je na odmor uspeo da ode sa aktivnim rezultatom, a u nastavku se slika na terenu dosta promenila.

Ono što je bilo primetno u završnici prvog poluvremena bio je čudan kriterijum sudije Kovača koji je i na početku drugog dela doneo nekoliko iritantnih odluka.

Ognjen Ožegović i Zoran Tošić su "požuteli" zbog navodnog simuliranja, a u više navrata je Kovač propuštao priliku da svira prekršaj za goste kada je bilo jasno da postoji nedozvoljen kontakt.

Tokom uvodnih 15 minuta nastavka Partizan je uspeo da preuzme inicijativu ali se mora priznati da su izostale stopostone prilike koje bi mogle  da dovedu do promene rezultata.

Kako je vreme odmicalo domaći su se oslobađali pritiska pa je ponovo na scenu morao da stupi Vladimir Stojković.

Dvadeset minuta pre kraja utakmice Jang bojs stiže do nove stopostotne šanse. Strelac izjednačujućeg gola za domaće Fasnaht našao se na ivici peterca i imao stopostotnu šansu ali je Stojković ponovo "izvukao" magičnu intervenciju. Lopta se potom odbila u polje ali je Stojke ponovo uspeo da zaustavi udarac protivničkog igrača sa distance.

Uprkos velikom broju stvorenih prilika Jang bojs je na kraju mogao da ostane i bez boda ali su Leandre Tavamba i Teofilus Solomon poštedeli Švajcarce.

Pomenuti fudbaleri Partizana našli su se u odličnim šansama u 81. i 87. minutu ali je u prvoj situaciji Tavamba šutirao izuzetno neprecizno, dok je fudbaler Rijeke na pozajmici u Partizanu tukao pravo u golmana.

Partizan raspored

Narednu utakmicu u Ligi Evrope Partizan će odigrati na svom terenu ali neće imati pomoć svojih navijača jer će 28. septembra ugostiti kijevski Dinamo pred praznim tribinama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sinđelić
Thursday, 14.09.2017
21:46

Odličan Stojke, čovek je u životnoj formi. Šteta što nije došao ranije, možda bi sada gledali Partizan utorkom i sredom, umesto četvrtka.

avatar
Predrag Drobnjak
Thursday, 14.09.2017
21:35

Ako Solomon zaigra umesto Ozegovica, Suma iza njega i po stranama fantasticni Jankovic i Tosic, imali bismo mozda najbolji napad u poslednjih 5-6-10 godina.Solomon neodoljivo podseca na Diaru u prvom mandatu u Partizanu, svaki put pri prijemu lopte izbacuje protivnike!Everton i Stojke dusa Partizana.Dobra partija, mogli smo i da pobedimo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 14.09.2017
22:02

Samo još Jevtovića da se odreknemo i slažem se sa svim.

avatar
Uroš M.
Friday, 15.09.2017
01:19

Radin i mi smo top!

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 14.09.2017
21:34

Sramotno sudjenje svaka cast Partizanu na kraju rezultat nije los naravno

avatar
AlexPFC
Thursday, 14.09.2017
21:19

Odličan meč a posebno drugo poluvreme kada smo ih nadigrali. Remi je realan rezultat večeras. Jang B. je iskoristio prednost domaćeg terena i veštačke trave na kojoj su navikli da igraju pa su opravdano imali više lopte u svom posedu i više gol šansi. Prvo poluvreme je zbog svega toga pripalo njima. Ali u drugom poluvremenu smo bili mnogo brži i konkretniji. Veoma lako smo zaustavljali njihove pokušaje i iz toga organizovali veoma brze i jednostavne polu kontre. Žao mi je što Solomon nije iskoristio svoju priliku, mada posle odličnog driblinga nije imao dovoljno prostora da uputi jači i precizniji šut. Stojke kao po običaju dokazuje zašto je trenutno naš najbolji golman. Izvukao nas je nekoliko puta i svojim odličnim odbranama dodatno ulio sigurnost celoj ekipi. Ceo naš tim je odigrao smireno i bez panike u delikatnim situacijama, čak je i Miletić(sa kosom) odigrao prilično dobro ali je u napadu imao nekoliko loših pasova. Tavamba se borio koliko je mogao ali njegovi današnji čuvari su bili malo brži i spretniji. Što se Ožegovića tiče, poručio bih mu da se više skoncentriše na igru i loptu koja je u njegovom posedu nego da gleda kako će na svaki dodir protivničkog fudbalera da padne u i oko šesneasterca. I za kraj treba istaći sudiju iz Rumunije. Taj čovek je definitivno promašio profesiju. Mislim da bi se mnogo bolje snašao kao sudija nekog ultimate fight meča. To što je on dozvolio Švajcarcima je zaista sve samo ne fudbal. Dosta čistih prekršaja nije sudio u našu korist. Sve u svemu zadovoljan sam bodom i kako vreme bude prolazilo očekujem našu sve bolju, sigurniju i efikasniju igru. Ovaj tim Partizana zaista može mnogo. Napred Partizan!

avatar
Thursday, 14.09.2017
21:09

bravo za Stojketa ... samo je dokazao kvalitet po ko zna koji put

avatar
Plava Horda
Thursday, 14.09.2017
21:09

Stojke kraken. Moglo je malo hrabrije da se odigra ali nije vazno sto je Partizan uzeo bod, nego sto JB nije uzeo sva tri.

avatar
Sh
Thursday, 14.09.2017
21:03

Koliko nedostaje Djurdjevic, au..

avatar
Real/Partizan
Thursday, 14.09.2017
20:58

Sledeca Stojkovic, Vulicevic, Mitrovic, Miletic, Antonov, Tosic, Everton, Radin, Jankovic, Suma, Solomon :D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 14.09.2017
23:35

Da li će se Suma oporaviti?

avatar
Real/Partizan
Friday, 15.09.2017
13:40

Jer treba nam plejmejker to se videlo protiv Yba, Tavamba kad ne moze fizicki da bude dominantan ne treba da igra, videlo se to sad, ne moze on da bude plejmejker mislim da bi trebao da igra mozda spica da ulazi umesto Solomona odmoran 15ak m npred zavrsetak utakmice.. :D

avatar
Real/Partizan
Friday, 15.09.2017
13:38

Nadam se da hoce

avatar
Maximovic
Thursday, 14.09.2017
20:58

Pa nebi rekao da je veliki sobzirom da ih je sudija stitio kao da su beli medvedi. Sa druge strane mogli smo i da primimo ali zato smo mogli da ih pokidamo kao Videoton tako da je ovaj bod vise za njih bila premija nego za nas

avatar
Real/Partizan
Thursday, 14.09.2017
20:57

Jos i da naravno slucajno ne zaobidjem sudiju, koji je kao da je imao majicu od Yb-a ispod sudijske, sve je svirao za njih svaki kontakt, kod Ozegovica i kod Tosica je bilo kontakta lik je ju, ne sme da se psuje ovde inace bi ga nagradio, pz ljduovi

avatar
Sporske me ugasile
Thursday, 14.09.2017
20:56

Nije bas da je Partizan igrao bunker,kako vas naslov kaze. Jeste Stojke bio ponovo odlican ali je i Jang Bojs mogao da izgubi . Na kraju mozda i realan rezultat. Moglo je biti i 2:2

avatar
Real/Partizan
Thursday, 14.09.2017
20:56

Odbrana nam je katastrofalna, Ostojic je ekstremno spor, Mitorivca treba mesto njega, Miletic bek imao najbolju utakmicu izgleda, Stojkovic majstor, Solomon treba da pocne naravno iz ovoga sto sam video danas bio je bolji, ovo bas nikakve veze nema sa tim sto je Ozegovic u pitanju, Tavamba jako los, ne moze se sa pet metara promasiti citav gol, duele nije ni mogao dobiti, kontakti sa rukom cesti, izmena je trebala umesto Tavambe da udje Pantic i to mnogo ranije, pa da Jankovic ide u sredinu na njegovo mesto, bilo bi mnogo brze, nije naivan nijedan klub, Djukicu zameram kasne izmene isto je radio i protiv Olimpijakosa, jos jednom nzm kako on to nije primetio kao prof. trener, Tavamba je tu da snagom iz dominira nad odbranom suprtone ekipe, a ovde to nije mogao bio je beskorisan, uglavnom posten rezultat oni su realno imali vise prilika, mi smo zeleni, ne moze se tao brzo primiti gol, sve u svemu moze bolje..

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 14.09.2017
20:56

obavestite igrace da u evropi ne sude placene sudije iz nase lige dosta bacanja po terenu a ovaj reporter je suvi genije i kad ponove snimak on jadan bode ko svitac

avatar
zlogi
Thursday, 14.09.2017
20:55

ruku na srce Ozegovic je simulirao, mada nije bolji ni Tosic ali bilo je kontakta dovoljno za penal, tako da moglo bi se reci da smo osteceni...

avatar
Povratak kralja 56
Thursday, 14.09.2017
20:55

Sreća u nesreći da smo naviknuti na ovakvo suđenje iz SL pa smo zahvaljujući tome bili bolji u 2p iako je suđenje bilo podjednako katastrofalno u oba. Ovo se već dešava u nizu: Zaglebje (d), Zaglebje (g), Olimpijakos (d), Olimpijakos (g), Videoton (d), Jang Bojs sada: osim što je njima bila dozvoljena odbrana rukama kojima su nas gurali, udarali lakat Mbabua u lice Miletića je čist crveni karton, a nije dobio ni žuti, udarac u nogu Tošića je čist penal, a ne žuti za Tošića, nije nam dato ni da igramo ni da pobedimo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 14.09.2017
22:05

Zaboravio si i čisti prekršaj nad ožegovićem na ivici 16 metara. Đukiću zameram što Jevtović ne prati Ligu Evrope preko televizora...

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 14.09.2017
23:11

buncanje foliranje non stop negodovanje ni mazic vam ne bi sudio bolje

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 14.09.2017
20:54

Prezadovoljan sam. Dobiti 2 puta Skenderbeg i jednom bojse i kraj. Sudija katastrofa

avatar
Sporske me ugasile
Thursday, 14.09.2017
22:02

Moglo je i bolje al eto. Nadam se da cemo one kozopenjace dobiti oba puta.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 14.09.2017
23:35

Možemo i protiv Dinama nerešeno.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 14.09.2017
23:18
avatar
Emperador(2018)
Thursday, 14.09.2017
23:17
avatar
Eazy-E
Thursday, 14.09.2017
20:54

U drugom poluvremenu smo ih ubili od igre.Mogli smo I 3 boda ali nema veze bravo momci

avatar
Mario98
Thursday, 14.09.2017
20:54

Pre svega svaka cast Stojkovicu , pa svima,nije bila losa igra,svi su se borili!Jankovic-Tosic strasan tandem

avatar
Malo veliki covek
Thursday, 14.09.2017
20:54

Moze li mi neko objasniti koja je uloga sudije na terenu? Isto tako ocekujem zalbu uprave Partizana i dozivotnu zabranu sudije I.Kovach-a koji je direktno uticao na rezultat utakmice.

avatar
Poznavalac
Thursday, 14.09.2017
20:54

Dobar rezultat,ostajemo u igru za plasman u prva dva mesta..igra borbena,fali tu kreativnost na sredini terena..ozegovic jako dobar kao i jankovic i tosic i everton.standardno..stojke bog!jevtovic nevidjena rupa,igrac manje na terenu..

avatar
bonfim
Thursday, 14.09.2017
20:53

ne volim ga,ali trenutno ubedljivo nas najbolji golman..

avatar
stevic
Thursday, 14.09.2017
20:53

Dobro je bod je bolji od poraza,kad bi i zvezda bila neporazena veceras to bi bio uspešan dan za nas fudbal

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 14.09.2017
20:52

Dal smo uzeli bod, il smo izgubili dva? Ovaj Jang bojs klasicne one ekipe koje ne volim, trci, sutiraj, ubaci,... Bolja verzija Videtona, a slicni Ludogorecu, Aelu,.. ekipe protiv kojih se nismo bas snasli. Ako uzmemo bod protiv Dinama u Beogradu, u naredne tri utakmice krojimo sudbinu za nokaut fazu.

avatar
Αχιλλεάς
Thursday, 14.09.2017
23:20

Dynamo mora da se dobije

avatar
nenadnenad1234
Friday, 15.09.2017
14:28

Racunaj Dinamo da dobije sve kod sebe kuci i da svima uzme bod na strani, znaci ti si vec plus dva boda dobar. Dobi Jang Bojs i Skendeberg na JNA i Skendebergu uzmi bod na strani i valjda ce biti dovoljno za prolaz dalje.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 14.09.2017
23:36

Najrealniji rezultat je bilo nerešeno, iako je i meni krivo, ali mogli smo i da izgubimo... Samo da smo izdržali onaj naval posle datog gola.

avatar
Kako~Bilo~
Thursday, 14.09.2017
20:52

Koji je ovaj Tavamba balvan...pravi balvan...trebao je Solomon umijesto njega da udje..

avatar
Thursday, 14.09.2017
20:51

Hvala Stojke majstore , bravo kralju ...

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 14.09.2017
20:51