Crvena zvezda - Voždovac 2-2 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 04.10.2014.
18:01
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda večeras pred svojim navijačima doživela neočekivani kiks protiv Voždovca. ''Zmajevi'' osvojili bod na Marakani!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U prvih pet minuta znatno zanimljivije je bilo gledati navijače Crvene zvezde na severnoj tribini, nego ono što se dešava na terenu.

Tek očekujemo prava uzbuđenja...

I upravo tako! Voždovac od sedmog minuta vodi sa 1:0. Injac je strelac! Slobodan udarac iznudili su gosti na desnoj strani terena, na četrdesetak metara od gola Rajkovića. Stefan Babović je odlično centrrirao, a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Crvene zvezde bio je Injac, koji je sa nekih šest - sedam metara poslao optu u donji desni ugao gola Predraga Rajkovića.

Na taj način prekinuta je serija nesavladivosti mladog golmana Zvezde! Ovo je njegov prvi primljeni gol od početka sezone!

Očekuje se odgovor Crvene zvezde, međutim ekipa Nenada Lalatovića u prvih dvadesetak minuta nije uspela ni jedan jedini put da ozbiljnije ugrozi gol Supića.

Ipak, Zvezda ima konstantnu inicijativu, utisak je da se pritisak domaćih polako pojačava, a posle kornera u 21. minutu Petković je iskosa sa leve strane gađao preko gola.

I Zvezdin pritisak je doneo rezultat već u 23. minutu - Nenad Gavrić, 1:1! Đorđe Despotović je bio začetnik te akcije, uposlio je Lazovića na desnoj strani, ovaj oštro centrira na drugu stativu, gde je na pravom mestu Gavrić i lopta je u Supićevoj mreži.

Samo dva minuta kasnije, umalo potpuni preokret Zvezde. Ovog puta Despotović je bio u sjajnoj šansi izbio je sam ispred Supića, ali je njegov udarac glavom završio iznad prečke.

Zvezdina inicijativa se nastavlja, gosti izuzev onog vodećeg gola nemoćni da bilo šta konkretnije urade na polovini Zvezde.

Ipak, u 35. minutu greška Petkovića na sredini terena koji pripada Zvezdi, Škerjanc je uzeo tu loptu, raspalio po njoj sa nekih dvadesetak metara, ali je ona završila zamalo preko gola.

Međutim, to je bila samo najava onoga što se dogodilo sedam minuta kasnije - Voždovac ponovo vodi - 1:2, Nikola Beljić je strelac!

Bila je to nova greška domaćih ispred svog kaznenog prostora, ovog puta je loše reagovao kapiten Mijailović, kao i Lazić, lopta je došla do Beljića, koji je snažnim udarcem iskosa sa desne strane naterao Rajkovića da drugi put u ovom poluvremenu vadi loptu iz mreže.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Lazović je imao priliku da iz slobodnog udarca sa 18 metara donese drugo izjednačenje domaćima, ali je pogodio živi zid, pa ''Zmajevi'' vode posle prvih 45 minuta.

I pored negativnog rezultata, trener Crvene zvezde Nenad Lalatović nije izvršio nijednu izmenu u poluvremenu.

A posle samo tri minuta igre u nastavku, Zvezda je izjednačila na 2:2! Kapiten Mijailović!

Posle kornera sa desne strane, lopta je išla po ivici kaznenog prostora Voždovca, na kraju došla do Mijailovića, koji snažno šutira iskosa sa leve strane, lopta je zakačila jednog igrača gostiju i od stative se odbila u mrežu. Zvezdin kapiten se tako na najbolji način iskupio za onu grešku kod drugog gola gostiju.

U tim trenucima i ''Delije'' prave prelepu koreografiju na severu, a njihovi ljubimci nastavljaju sa napadima. Novu priliku imao je Nejc Pečnik, ali je njegov udarac sa 14 metara izblokiran na putu ka golu.

U 60. minutu igre nova opasnost po gol gostiju. Miloš Bosančić je centrirao sa leve strane, Lazić je krenuo na tu loptu, ali se sudario sa golmanom Supićem, kome je zatim ukazana pomoć. Srećom, golman Voždovca je prošao bez ozbiljnije povrede i meč je ubrzo nastavljen.

Gosti kako se bliži finiš meča, pokušavaju da ''ukradu'' koji minut, ali trener Zoran Milinković u 70. minuta uvodi svog novog aduta u napadačkim redovima - na terenu je nekadašnji napadač Partizana Obiora Odita, koji je zamenio strelca prvog gola Nenada Injca.

Minut kasnije nova prilika za Zvezdu, Lazović je umakao defanzivcima ''Zmajeva'', ušao u kazneni prostor, iskosa po desnoj strani, ali njegov udarac nije bio precizan.

U 74. minutu oštar centaršut Sava Pavićevića u peterac gostiju, ali Despotović kasni na prvoj stativi, dok na drugoj nije bilo nikoga da tu loptu ugura u gol...

A nešto kasnije, trener Zvezde konačno pojačava svoje napadačke redove - na terenu je Luka Jović, umesto Gavrića.

Zvezda u finišu vrši sve jači pritisak, ali on nije doneo rezultat, ostalo je 2:2!

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić (Ristić od 89.), Pečnik, Lazović, Gavrić (Jović od 76.) i Despotović.

Voždovac: Supić, Petrović, Mihajlov, Nikolić, Kitanovski, Zlatković, Pavlović, Beljić, Škerjanc, Babović, Injac (Odita od 70.).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke