Crvena zvezda - Partizan 1:1 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 16.04.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Nerešeno, 1:1 na Marakani, Everton u 94. minutu anulirao vođstvo Zvezde, a onda zaradio isključenje!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Kao što znate, Crvena zvezda je ove sezone oba puta bila bolja od Partizana. Jesenas su crveno-beli na svom stadionu slavili sa 3:1, da bi na startu prolećnog dela sezone u Humskoj bilo 2:1 za ekipu Miodraga Božovića.

Ukoliko i danas trijumfuje, Zvezda bi stigla na samo bod od ''matematičke'' overe titule, a Partizan ima ogroman motiv da ovu sada već lošu seriju protiv ''večitog rivala'' prekine i potvrdi da je u ovom trenutku u boljoj formi od Zvezde.

Crno-beli večeras igraju bez povređenog Valerija Božinova, a Zvezdi u startnoj postavi nedostaje desni bek Marko Petković, koga je zamenio Miloš Cvetković.

Glavni arbitar večerašnjeg derbija je Aleksandar Vasić, a njegovi pomoćnici su Vladimir Jovanović i Milan Mihajlović.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, a uvodne minuta obeležava ''bakljada'' i topovski udari u režiji navijača sa južne tribine. Oblak dima se nadvio nad terenom, pa je sudija Aleksandar Vasić već posle minut i po igre morao da do daljnjeg prekine meč.

Očigledno se ovakve stvari ne kažnjavaju onako kako bi trebalo...

Srećom, dim se brzo povukao, pa je utakmica nastavljena.

A prva prilika za Crvenu zvezdu viđena je u petom minutu meča. Slobodan udarac sa desne strane odlično je izveo Luis Ibanjez, centrirao je ka Le Taleku koji je zahvatio loptu glavom, ali ju je poslao iznad prečke gola gostiju.

Zvezda je znatno bolja u prvih desetak minuta, crveno-beli imaju inicijativu, stvaraju šanse i Partizan može da bude zadovoljan što još nema golova.

Novu priliku za Zvezdu imao je Katai u 10. minutu, kada je njegov šut iskosa sa leve strane zaustavio Šaranov, a onda je posle kornera i centaršuta Ibanjeza, zamalo zakasnio Marko Grujić da tu loptu prosledi u mrežu.

U 13. minutu usledila je i greška nervoznog Gogue, koji je ni iz čega poklonio Zvezdi novi korner, a da je u ovaj meč ušao veoma loše, Partizanov ''Dominator'' je potvrdio i minut kasnije, kada je napravio i prekršaj za žuti karton.

Partizan i dalje potpuno bezopasan, a Zvezda je u 21. minutu izvela još jedan korner i ponovo bez rezultata.

Tek u 23. minutu prvi ozbiljniji napad Partizana, bila je to kontra po desnoj strani preko Stevanovića koji je centrirao ka Iliću ispred kojeg je Srnić izbio loptu u korner.

Rasplamsava se borba, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Zvezde posle ovog kornera, a onda je ''sevnula'' kontra crveno-belih, koju je upropastio Vijera ispred kaznenog prostora Partizana, gde je izgubio loptu.

Nova prilika za Partizan viđena je u 32. minutu, kada je Mihajlović probio po levoj strani, zatim centrirao za Stevanovića, ali ovaj nije uspeo da glavom zahvati tu loptu.

Na drugoj strani, Ugo Vijera ima problema sa skočnim zglobom posle jednog oštrijeg starta Gogue. Zvezdin napadač je par minuta bio van igre, ali se posle ukazane pomoći ipak vratio na teren.

U 37. minutu nova greška indisponiranog Gogue, koji je sada poklonio loptu Marku Grujiću, ali sve se to dogodilo na sredini terena, pa su crno-beli uspeli da neutrališu novu grešku svog štopera.

Ulazimo u sam finiš poluvremena, a u 41. minutu sjajna solo akcija Kataija, koji je prošao poree Bandalovskog, Evertona i Gogue, onda snažno šutirao, ali je golman Šaranov uspeo da izbije loptu u korner.

Do kraja poluvremena, usledile su nove početničke greške Sedrika Gogue ispred svog kaznenog prostora i Partizan ima mnogo sreće što je na poluvremenu rezultat 0:0.

A tokom pauze, incidenti na istočnoj, a onda i na severnoj tribini, gde su kulminirali sukobi najvatrenijih navijača Zvezde sa Žandarmerijom. Jedan deo ''Severa'' je ispražnjen tako što su navijači Zvezde potisnuti ka zapadnoj tribini...

DRUGO POLUVREME

Srećom, sve se brzo smirilo i drugi deo igre je počeo na vreme. Za sada nema izmena u sastavima ekipa.

I drugo poluvreme je Zvezda bolje započela. Posle samo minut igre je iznudila novi korner, a u gužvi pred golom crno-belih kapiten Zvezde Aleksandar Luković je pogodio stativu, ali je Šaranov ipak pokrio taj ugao.

Inicijativa Zvezde se nastavlja, Luis Ibanjez je u 48. minutu snažno šutirao iskosa sa leve strane, ali je Šaranov još jednom uspeo da izbije loptu u korner!

A problem za Zvezdu koji je bio evidentan i tokom prvog poluvremena, izbio je na površinu i početkom drugog, pa je Ugo Vijera morao da izađe iz igre zbog povrede. Njegovo mesto zauzeo je iskusni Sikimić.

Par minuta kasnije, još jedna izmena u Zvezdi - nedovoljno oporavljenog Marka Grujića zamenio je Srđan Plavšić.

Odmah zatim, velika gužva pred golom Zvezde i najveća prilika za Partizan od početka utakmice. Darko Brašanac je na kraju šutirao iskosa sa desne strane, ali je Kahriman odlično reagovao i sprečio vođstvo crno-belih!

Sredinom prvog poluvremena novi prekid zbog bakljade navijača Partizana, ponovo su akteri na terenu morali da sačekaju da se dimna zavesa raziđe.

U 73. minutu još jedna prilika za Partizan, ovoga puta je Bandalovski odlično centrirao, ali je Mihajlović samo okrznuo tu loptu glavom i nije uspeo da je prosledi u mrežu.

U tim trenucima i prva izmena u Partizanu. Kapitena Sašu Ilića zamenio je Valeri Božinov, a na drugoj strani umesto Srnića na terenu je Mihailo Ristić.

Posle mirnijeg perioda igre, u 81. minutu stopostotna prilika za Zvezdu, Katai je umakao svojim čuvarima posle odličnog pasa Le Taleka, ušao je u kazneni prostor, ali je njegov šut iskosa sa desne strane još jednom zaustavio odlični golman Partizana Bojan Šaranov.

Ali, onda, 85. minut i GOOOL!!! Zvezda vodi 1:0, Sikimić!!! Bio je to prelep pogodak Zvezdinog rezerviste, koji je prihvatio loptu na nekih petnaestak metara od gola i snažnim udarcem je poslao u sam gornji desni ugao!

Kako je to učinio, možete da pogledate OVDE.

Crvena zvezda: Kahriman - Cvetković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek, Srnić (Ristić od 78.), Grujić (Plavšić od 57.), Katai - Vieira (Sikimić od 53.).

Partizan: Šaranov - Bandalovski, Jovanović, Gogua, Bogosavac - Everton, Kosović, Brašanac - Mihajlović, Stevanović - Ilić (Božinov od 73.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 17.04.2016
16:25

Zvezda je zasluzila pobedu, bila je bolja juce medjutim sami smo krivi zbog neiskoriscenih sansi i sto je rezultat na kraju bio neresen. Sve u svemu cestitke momcima, Sasa Ilic kako se ponasao na terenu je zasluzio da dobije crveni karton do kraja utamice. Rendulic je bio odlican, verujem da ce ubuduce biti u startnoj postavi.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 16.04.2016
22:47

Neverovatno da je Ilić završio bez crvenog kartona, ovaj Everton mnogo ranije crveni ali najneverovatnije je to da je Bogosavac završio utakmicu bez ijednog kartona ikao je zaslužio crveni...zato je Rendulić dobio dva žuta a napravio jedan prekršaj.

avatar
PeraKojot
Saturday, 16.04.2016
20:48

Rendulic odlican!

avatar
Legenda JSD
Saturday, 16.04.2016
20:30

Zvezda izdominirala. Objasnili smo ko su gospodari fudbala u Srbiji. Cak i sa 50% snage mogli smo ovu tekmu privesti kraju, da sudija nije navlacio za partizan. Realno stanje na tabeli, prva Zvezda, druga Cuka. Tako ce biti i na kraju. Zvezda bez poraza do kraja!

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 16.04.2016
20:06

i to ti je reprezentativni golman, hahaha...

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 17.04.2016
18:15

Nisam ocekivao od tebe ttakve komentare

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 18.04.2016
12:13

Realno i iskreno kiks kakav moze da se tolerise Manojlovicu, Rajkovicu, Stevanovicu, Jovanovicu i ostalim klincima ali Kahriman i Bajic onakve golove da prime u tim godinama, izvini nema opravdanja...

avatar
Saturday, 16.04.2016
18:41

Читам ове саставе и питам се ко су сви ови људи :D Ко ово више прати???

avatar
Legenda JSD
Saturday, 16.04.2016
20:32

Prati cela javnost, da se ne lazemo. Da je sudija ne vreme dao crveni Sakisu, ili malom ridjem, Zvezda bi sa 50% snage razbila mali partizan. Opet moraju sudije da ih spasavaju!

avatar
Saturday, 16.04.2016
21:55

Ја који пратим спорт нисам ни знао да се данас игра утакмица док нисам ушао овде да погледам спортске вести. Ти си вероватно млађи и још те држи то. Тако сам се и ја ложио пре 10ак година, а сада ми све то смешно. Изузев бивше СФРЈ ко уопште у свету зна за Звезду и Партизан? Можда оно мало света што прати кошарку. На дерби би можда ишао ако би ми платили дневницу и да пошаљу кола по мене, а и тад није сигурно :D

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 16.04.2016
21:42

haha videće se u Evropi kome navlače.. Mi ovakvi mali ulazimo u LE a vi ispadate lagano u prvom kolu kvalifikacija, eventualno u drugom!