Crvena zvezda - Javor Matis 1-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.08.2015.
18:59
Izvor: Sportske.net

Derbi sedmog kola Superlige odigran na našem najvećem stadionu. Sastale su se dve prvoplasirane ekipe, vodila se direktna borba za lidersku poziciju, a Zvezda je na kraju slavila golom Kataija.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Uoči današnjeg meča, Javor Matis ima bod prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a ovo su startne postave:

Crvena zvezda: Rajković – Petković, Pavićević (Luković od 90.), Jovanović, Ristić – Donald, Grujić – Vered (Plavšić od 46.), Katai, Vijera – Jović (Stojanović od 71.).

Javor: Đogatović – Crnomarković, Milović, Gajić, Miletić – Docić, Đokić – Zečević, Silva Eliomar, Gafurov (Vujović od 75.) – Dražić (Josović od 62.)
.

PRVO POLUVREME

Dakle, u odsustvu povređenog Ibanjeza i ''pocrvenelog'' Anđelkovića, poziciju levog beka u ekipi Crvene zvezde večeras pokriva Mihailo Ristić.

Miran početak utakmice pred oko 20.000 gledalaca, još uvek čekamo prvu priliku pred jednim, ili drugim golom.

I ona se dogodila u osmom minutu, a stvorili su je fudbaleri Crvene zvezde. Bila je to stopostotna prilika za crveno-bele, prvo za Kataija, pa za Luku Jovića, ali je oba puta fenomenalno intervenisao golman Ivanjičana Vladan Đogatović.

Samo minut kasnije, prva veća opasnost i pred golom Zvezde, Gajić je odlično šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala tik pored stative.

Igra se rasplamsava, sve je zanimljivije na terenu Marakane.

A kakvu je samo priliku za goste propustio Gafurov! Igrao se 17. minut, duga lopta upućena ka Gafurovu koji je pobegao Zvezdinoj odbrani, izbio sam ispred Rajkovića iskosa sa leve strane, ali je veoma loše šutirao levom nogom i ova velika šansa za vođstvo Javor Matisa je propala!

Sporna situacija u 23. minutu u kaznenom prostoru Javor Matisa! Ugo Vijera je na dvadesetak metara od gola prihvatio loptu, a kada je ušao u kazneni prostor, sudario se sa golmanom Đogatovićem, uz kontakt i sa Crnomarkovićem, ali za sudiju Vasića to nije bio jedanaesterac.

Arbitar se zatim konsultovao i sa svojim pomoćnikom, i posle većanja odluka nije promenjena - nema penala za Zvezdu!

Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Ali, nije se dugo čekalo da se mreža Ivanjičana ipak zatrese. U 36. minutu odlična akcija domaćih, Marko Petković je na levoj strani pronašao Kataija, koji je ušao u kazneni prostor, prevario svog čuvara, a onda preciznim udarcem poslao loptu u suprotni ugao - 1:0!

Gol možete da vidite OVDE.

DRUGO POLUVREME

U drugih 45 minuta Zvezda ulazi sa Plavšićem na terenu, umesto ne previše zapaženog Idana Vereda.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti, i to u 48. minutu, kada je Miletić iznudio slobodan udarac, ali Docić nije uspeo da savlada sigurnog Rajkovića.

Zvezda je pripretila u 56.minutu, kada je sa dvadesetak metara šutirao Donald, lopta je zakačila jednog igrača gostiju, ali nije prevarila Đogatovića, koji ju je izbio u korner.

Na drugoj strani pokušao je Dražić u 59. minutu, šutirao je glavom sa nekih sedam metara, ali pravo u Rajkovića. Minut kasnije, još bolja prilika za Gafurova, ali i on gađa pravo u Zvezdinog golmana.

U ovim trenucima, na severnoj tribini Marakane, Zvezdini navijači započinju upotrebu veće količine pirotehničkih sredstava. Dim se širi iznad terena.

Nova prilika za crveno-bele viđena je u 72. minutu, kada je Petković odlično centrirao sa desne strane, ali Vijera nije uspeo da sa desetak metara pošalje loptu u mrežu.

Minut kasnije, opasna kontra Ivanjičana, bila je to situacija tri na tri, ispred kaznenog prostora Zvezde, ali na kraju Eliomar šalje loš pas na levu stranu i akcija je propala.

I u 77. minutu Petković sa desne strane pronalazi Vijeru, ali on je uspeo da iznudi samo korner.

Vijera je najbolju priliku imao u 85. minutu, kada je izbio sam ispred Đogatovića, ali golman gostiju je na vreme istrčao i osujetio ovu priliku crveno-belih.

U samom finišu spotan detalj i u kaznenom prostoru Zvezde, pao je Zečević posle duela sa Pavićevićem, ali se sudija Vasić nije oglasio.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 23.08.2015
22:29

Ovu pobedu cini jos sladjom ono sramno sudjenje jer onaj mali sudija je cinio sve da Zvezda ne pobedi. Nije samo zbog nedosudjenog penala, nego je igracima Javora tolerisao vrlo grubu igru kao da su Real, a ne Javor. Sramota.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 24.08.2015
12:30

Prati malo kako svi igraju nad vieirom,ubise ga,samo prati uzivo se najbolje vidi

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 24.08.2015
22:09

Provalio sam da grujic takodje trpi sve nalete i duele kao i donald,jako tesko padaju

avatar
Srbija voli Zvezdu
Monday, 24.08.2015
16:27

Ma pratim ubise coveka, a isto tako biju i Vereda.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 23.08.2015
22:22

Malom Risticu svaka cast kako je odigrao na poziciji levog beka. Nadam se da ga je Andjelkovic gledao i da je nesto naucio.

avatar
i.sarajevo
Sunday, 23.08.2015
21:38

dobra utakmica, porevagu su napravili zvezdini pojedinci koji su kvalitetniji od igraca javora,ali i njima cestitke na postenoj borbi

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 23.08.2015
20:14

Plavšića prije nego Vereda.. bar dok ovaj malo ne proradi

avatar
Monday, 24.08.2015
10:27

Da je bila prvenstvena igrao bi sigurno Plavšić pre Vereda, ali ova utakmice je poslužila da se razigraju na jednoj strani Plavšić, a na drugoj Josović, Vujović i Švonja i sigurno ne bi umesto Pavićevića uveo Lukovića na 1:0 nego umesto Ristića ili nekog iz ofanzivne linije.

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 24.08.2015
17:07

Zanimljiva koncepcija tvog mozga

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 23.08.2015
20:01

Samo da mi je znat na čemu li je ovaj komentator, prvo umjesto Kataija vidi Ristića, a onda ubijeđen da je Jović dao gok.. :D

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 23.08.2015
19:41
avatar
Miroslav Topalovic
Sunday, 23.08.2015
19:32

ovaj sudija je vec pogubio konce na utakmici.prekrsaj nije napravio golman vec igrac javora koji je pratio vijeiru, a to mislim da je je bilo van 16,ali crveni svakako,i jos par zituh koje je propustio da da na obe strane.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 23.08.2015
19:31

gafurov nije smeo da da gol neko gura zvezdu

avatar
Gorann
Sunday, 23.08.2015
21:06

Nije znao da ga da.

avatar
Nikola_pg
Sunday, 23.08.2015
19:25

Je li realno da ovo nije penaaaal.... alooooooo!!!!!!!!!

avatar
Monday, 24.08.2015
10:28

Za Javor realno jeste, a za Zvezdu nije jer je prekršaj van šesnaesterca!