Crvena zvezda - Čukarički 1:2 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.04.2016.
17:59
Izvor: Sportske.net

Derbi trećeg kola plej-ofa odigranna našem najvećem stadionu, ali bez prisustva publike. ''Brđani'' slavili sa 2:1!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kao što već znate, Zvezdin stadion je suspendovan zbog nereda na 151. večitom derbiju, a u slučaju eventualnog trijumfa crveno-belih, šampionski pehar će se i zvanično preseliti na ''Marakanu''.

Pravdu na današnjem meču deli sudija Milan Ilić sa svojim pomoćnicima, a ovo su startne postave današnjih rivala.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković (Petković od 48.), M. Stojanović, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Grujić (Srnić od 70.), Ristić (Plavšić od 63.), Katai, Orlandić.

Čukarički: Stevanović, Stojković, Ostojić, Regan (Matić od 46.), Janković (Pjasentin od 67.), Đurić, Jovanović, Živković, Pavlović, Knežević (Mandić od 67.), Mašović.


PRVO POLUVREME

I jedni i drugi su u današnji meč ušli oslabljeni, bez nekolicine standarnih prvotimaca, pa će biti zanimljivo videti ko će se bolje snaći u ovim okolnostima.

U ekipi Crvene zvezde posebnu pažnju privlači mladi štoper Miloš Stojanović, koji će igrati iz kapitena Lukovića u odbrambenoj liniji crveno-belih.

Fudbaleri Čukaričkog su na teren izašli u majicama na kojima je pisalo: ''Bojke, uz tebe smo'', uz znak podrške svom saigraču Petru Bojiću, koji je povređen u prošlom kolu protiv Partizana.

Neposredno pred početak meča, minutom ćutanja odata je pošta ubijenom navijaču Crvene zvezde, koji je nastradao proteklog vikenda u Čačku.

Miran početak utakmice, bez opasnosti u kaznenim prostorima dva tima. Utisak je da Zvezda polako preuzima kontrolu na terenu, ali je prvi nešto ozbiljniji pokušaj viđen na drugoj strani terena, u devetom minutu, kada je Andrija Pavlović šutirao pored gola, iskosa sa leve strane.

Minut kasnije, mnogo bolja situacija za Pavlovića posle kiksa Aleksandra Lukovića. Zvezdin kapiten mu je praktično poklonio loptu na nekih 18 metara od gola, ali je najbolji strelac Čukaričkog, umesto snažnog šuta, samo dodao loptu u ruke Damira Kahrimana.

A onda, 13. minut i najbolja prilika za Crvenu zvezdu od početka meča! Ristić je proigrao Kataija u kaznenom prostoru, iskosa sa leve strane, gađao je u suprotni ugao, a lopta je pogodila stativu i odbila se u polje.

Odmah zatim, Orlandić je iznudio slobodan udarac za Zvezdu na ivici kaznenog prostora. Idealna situacija za Luisa Ibanjeza, koji odlično šutira, ali golman Stevanović uspeva da odbije tu loptu i sačuva svoju mrežu. Ostaje 0:0.

Ipak, rasplamsava se borba, postaje sve zanimljivije na terenu.

I na isteku prvih pola sata igre, Čukarički je poveo sa 1:0!

Slobodan udarac za ''Brđane'' iznudio je Filip Stojković na desnoj strani terena, Živković je odlično izveo slobodan udarac, pronašao Pavlovića koji šutira udarcem glavom, lopta je na putu ka golu zakačila i Le Taleka i završila u mreži nemoćnog Damira Kahrimana.

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

Zvezda, naravno, želi što pre da izjednači, Luis Ibanjez je odmah zatim bio u opasnom prodoru, pao je u kaznenom prostoru, ali je sudija Ilić procenio da je pokušao da simulira prekršaj, pa je beku crveno-belih pokazao žuti karton.

Domaći su potpuno preuzeli inicijativu posle primljenog gola, pa smo u narednim minutima videli i pokušaj Donalda iz slobodnog udarca, kada je Stevanović lako odbranio, a onda i još jednu sjajnu priliku za Kataija, ovoga puta iskosa sa desne strane. Pokušao je Katai da lobuje golmana gostiju, ali je zamalo bio neprecizan, lopta završava tik pored stative.

Zvezdina ''desetka'' sve razigranija kako se bliži kraj poluvremena, imao je još dva obećavajuća napada, uz jedan odličan centaršut ka Orlandiću, koji nije uspeo da tu loptu prosledi u mrežu.

Ostaje 0:1 posle prvih 45 minuta igre.

DRUGO POLUVREME

U poluvremenu, jedna izmena u Čukaričkom, nedovoljno oporavljenog Regana zamenio je kapiten Matić, a u Zvezdi je tek što je počelo drugo poluvreme, Petković zamenio Cvetkovioća na poziciji desnog beka.

Crveno-beli su od samog starta drugog dela igre preuzeli inicijativu, konstantno vrše pritisak pred golom ''Brđana'', a u 51. minutu Nemanja Stevanović je još jednom odlično intervenisao, kada je Katai snažno šutirao u donji levi ugao.

Ređaju se i korneri za Zvezdu, ali Čukarički i dalje vodi.

A onda je usledio žestok odgovor gostiju. Prvo je Pavlović bio u sjajnoj prilici, ali je Kahriman odlično reagovao, da bi već u 54. minutu Donald skrivio penal na Jankoviću, a Andrija Pavlović još jednom pogađa, ovoga puta sa bele tačke - 0:2 na ''Rajku Mitiću''!

Drugi Pavlovićev gol pogledajte OVDE.

U 60. minutu nova sjajna kontra ''Brđana'', Knežević je probio po desnoj strani, centrirao ka Pavloviću, koji je zamalo neprecizan!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović reaguje novom izmenom - umesto Ristića na terenu je Srđan Plavšić.

Na drugoj strani, Filipa Kneževića je zamenio Staniša Mandić, a odmah zatim, već u 69. minutu meča, nova prilika za Andriju Pavlovića, koji je sada gađao iskosa sa leve strane, ali je Kahriman uspeo da odbije loptu.

Samo dva minuta, ''Brđanima'' je stigao odgovor na drugoj strani - Katai vraća nadu Zvezdi - 1:2!

Petković je sa desne strane odlično centrirao za Le Taleka, on je šutirao glavom i pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Katai i sproveo je u mrežu.

Bližimo se finišu meča, u 80. minutu još jedna odlična akcije Zvezde, preko Le Taleka i Kataija, koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali Stevanović ponovo odlično brani!

Uzvraćaju gosti preko Mandića i Jovanovića, čiji šut refleksno brani Kahriman. Mnogo sreće za Zvezdu u ovoj situaciji.

U 87. minutu gosti postižu gol posle nove kontre, ali ga je sudija Ilić poništio!

Uzbraća odmah zatim i Aleksandar Katai na drugoj strani, najbolja prilika za njega posle sjajne akcije sa Le Talekom, ali prečka zaustavlja njegov šut!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 27.04.2016
21:26

Zvezda bez navijaca nije ista Zvezda, a ni sreca nije bila na nasoj strani.

avatar
Legenda JSD
Wednesday, 27.04.2016
19:33

Nije da zasluzeno vode, ako uzmemo u obzir stativu Kataija, zatim i onaj promasen lob. Uz dosta srece su poveli, zaslugom Le Taleka. No nema veze, sreca prati hrabre. Cukaricki je dobra ekipa, eto zasluzili su malo srece pred kraj prvenstva kako bi zacementirali drugo mesto, koje sa punim pravom i zasluzuju :) Videcemo sta ce biti do kraja utakmice :) Uglavnom, bice Pavlovic i Stojkovic prava pojacanja :)

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 27.04.2016
19:01

Odlična utakmica, u drugom poluvremenu očekujem Zvezdin preokret i overu titule.

avatar
Wednesday, 27.04.2016
19:00

Orlandić je obično drvo!

avatar
Branislav
Wednesday, 27.04.2016
18:50

Strava tekma, ali za sad rez (0-1) mozda i nerealan.

avatar
mileta
Wednesday, 27.04.2016
18:42

Bice tu neki prelaz verovatno iz dvojke u keca.Cuka je ipak Zvezdin bratski klub.

avatar
magister
Wednesday, 27.04.2016
19:13

Logika? Pa Zvezda je već osvojila prvenstvo. Šta joj je sledeća najveća želja. Da nanese nekakvo zlo Partizanu. Kako? Pa tako što će omogućiti svom bratskom klubu da zadrži već veliku prednost.

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 27.04.2016
20:00