Crno-belo finale Kupa - Partizan ili ''Čuka''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.05.2015.
12:11
Izvor: Sportske.net

Fudbalski događaj dana u Srbiji je večerašnje finale Kupa između Partizana i Čukaričkog. Klub iz Humske juri ''duplu krunu'', a ''Brđani'' se nadaju istorijskom trofeju.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Večeras od 20 časova i 30 minuta na stadionu ''Rajko Mitić'' vodiće se borba za drugi ovosezonski trofej - trofej Kupa Srbije.

Sastaju se dve ekipe koje su u najvećem delu sezone igrale najbolji fudbal na ovim prostorima, pa je za očekivati kvalitetan i zanimljiv meč do samog kraja.

Partizan je blagi favorit, ako je merilo superligaška tabela, ali Čukarički je odavno potvrdio da u svaki meč ulazi samouvereno, bez preteranog respekta, ma kako da se protivnik zove.

Nedavni prvenstveni meč ove dve ekipe na Banovom brdu završen je bez pobednika, bilo je 2-2, posle čega je uprava Partizana odlučila da smeni trenera Marka Nikolića, jer se tada prednost crno-belih na čelu tabele ''istopila'' na samo dva boda razlike u odnosu na Zvezdu.

Sa Zoranom Milinkovićem na klupi, Partizan je zatim ušao u seriju pobeda, osigurao titulu, a sada klub iz Humske želi da prvi put od 2011. godine i trofej nacionalnog Kupa donese u svoje vitrine. Bio bi to Partizanov 13. trofej nacionalnog Kupa.

S druge strane, i Čukarički ima svoje velike motive, a sama činjenica da bi im to bio prvi trofej u klupskoj istoriji, na najboji način ilustruje kakvu želju za uspehom ima ekipa Vladana Milojevića.

Trijumf nad Partizanom bio bi i kruna sjajne sezone Čukaričkog i nagrada za odlične igre u dužem vremenskom periodu.

I jednima i drugima će dodatni motiv biti i novčana nagrada, pošto će osvajač Kupa inkasirati 10 miliona dinara.

Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju finalu Kupa informacija da će TV ''Arena Sport'' direktno prenositi večerašnji meč.

Pravdu će deliti Vlado Glođović iz Vrbasa, sa svojim pomoćnicima.

Čukarički:
Stevanović, Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, Regan, Matić, Bojić, Stojiljković, S. Srnić.

Partizan:
Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, A. Živković, Babović, Brašanac, S. Ilić, Šaponjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 20.05.2015
14:54

* nego Ninkovic(u)

avatar
Wednesday, 20.05.2015
14:14

Ajde Cuka do titlue prva u istoriji!

avatar
DovlaBalkan
Wednesday, 20.05.2015
13:39

svaka cast za obe ucasnike ko god pobedio ali partizanov tim nece ostati takav isti

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 20.05.2015
13:01

Mozda bi bilo bolje da pocne Dzigi, a Sale da udje sredinom drugog:-D

avatar
magister
Wednesday, 20.05.2015
13:31

Prvo, ovako ipak deluje da ima nekakvog reda (ko je rezerva, a ko starter), a drugo, suviše se rano zaboravlja koliko se dugo o Džigiju priča, koliko je dugo predstavljan kao dolazeća zvezda, a koliko je malo on to zasluživao igrom, pa i ne samo igrom nego i nekakvim fudbalskim potezima na terenu. On i dalje deluje indolentno, a Saletova defanzivna uloga (koja nikad nije bila preterano jaka i velika) je pojam za Džigijevu. Najviše me podseća na Ramzija iz Arsenala, na tom mestu otprilike i igra, samo što Ramzi, iako nije nešto, povremeno pravi izuzetne poteze, recimo po jedan do dva u proseku na utakmici, a za Džigija ne znam da li ih je napravio pet u dosadašnjoj karijeri (mislim na izuzetne, i prihvatam da je mlad; i ja želim da se konačno stvarno dokaže).

avatar
magister
Wednesday, 20.05.2015
21:03

Da li je moguće da je prenos samo na Areni? Pa ovoj je nacionalni kup? Baš sramota. A što se tiče Brašanca, čini mi se da je postojaniji igrač i da se mnogo više trudi. Ako bih ga poredio s nekim iz engleskog fudbala to bi po načinu igre pre bio Pol Skols. A Andrija Živković bi mogao da se ugleda na Robena. I eto nas u LŠ.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 20.05.2015
13:47

P.S. Daleko od toga da Ramzi nema slicnosti sa Ninkovicem, mozda cak i velikih slicnosti...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 20.05.2015
13:42

Dugo nisam gledao Arsenal, ali mislim da je Ramzi/Remzi slicniji npr. Brasancu nego Ninkovic. Dzigi me vise podseca na Nasrija:-) Slazem se da se ovako zna neki red, ali na ovakvim utakmicama se postaje igrac, kad ce Dzigerica da eksplodira ako ne danas:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 20.05.2015
12:13