Crno-belo finale Kupa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.04.2015.
20:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana boriće se za trofej u Kupu Srbije sa ekipom Čukaričkog pošto su još jednom pobedom nad Jagodinom obezbedili mesto u finalu najmasovnijeg takmičenja.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije plasirao se u finale nacionalnog Kupa posle četiri godine čime je zadržao mogućnost da tekuću sezonu završi sa "duplom krunom" u vitrinama.

Partizan je u revanš susretu polufinala Kupa savladao Jagodinu rezultatom 0:2 (0:2) pa je ukupnim skorom 5:0 u dvomeču sa "Ćuranima" osigurao šansu da se početkom maja bori za trofej sa ekipom Čukaričkog.

Golove pogledajte OVDE!

Jagodina - Perić, Savković (od 71' Janković), Antić, Mihajlović, Gašić, Živanović, Martinović (od 61' U. Nikolić), Popara, Đurić, Đekić, Šušnjar (od 74' Stoicev)

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, B. Ilić, Balažic, Brašanac, Drinčić (od 58' Marković), S. Ilić (od 61' Grbić), A. Živković, Babović, Šaponjić (od 75' Kojić)

Crno-beli su u revanš utakmicu ušli sa prednošću od 3 gola pa se nije očekivalo da imaju većih problema u misiji overe plasmana u finale, a kada je u drugom minutu pao vodeći gol bilo je jasno da je Jagodina "precrtana".

Smušenu intervenciju odbrane domaćeg tima Partizan je iskoristio i glavometom stigao do vodećeg gola. Slovenac Balažic pronašao je Ivana Šaponjića a ovaj glavom postigao prvenac u crno-belom dresu za vođstvo gostiju od 0:1!

Četiri minuta nakon vodećeg gola Partizana domaći stižu do najbolje prilike u prvom delu igre. Novak Martinović ušao je u šesnaesterac i tukao jako u levi ugao Živkovićevog gola ali je Partizanov čuvar mreže bio siguran.

Sredinom prvog dela igre zabeležili smo još dve prilike za crno-bele koje su imali Gregor Balažic i Saša Ilić, a drugi pogodak pao je u 27. minutu posle akcije Ivana Šaponjića i Andrije Živkovića.

Napadač Partizana dobio je upotrebljivu loptu sa leve strane, prosledio je ka Živkoviću, a mladi krilni fudbaler nekako uspeva da je doturi do gola i tako duplira prednost crno-belih!

Do odlaska na odmor Milan Đurić je zagrejao dlanove golmana Partizana ali promene rezultata nije bilo.

Partizan
Foto: partizan.rs

Nepunih sedam minuta u drugom delu proteklo je do momenta kada je Ivan Šaponjić ponovo bio u sjajnoj prilici da matira Nikolu Perića. Stefan Babović je lepo prebacio odbranu Jagodine, Šaponjić je izašao sam ispred Perića ali je onda nonšalantno reagovao i propustio odličnu priliku da postigne drugi gol.

Tri sjajne prilike da uhvate rezultatski priključak u revanš susretu Jagodinci su imali u periodu od 62. do 73. minuta ali je sva tri puta Živko Živković izlazio kao pobednik iz okršaja sa fudbalerima domaće ekipe.

Te intervencije golmana Partizana omogućile su crno-belima da zadrže prednost stečenu u prvom delu igre a nema sumnje da su i Živku Živkoviću ulile samopouzdanje pred završnicu šampionata i finale Kupa.

Partizan je tako sa ukupnih 5:0 eliminisao Jagodinu u polufinalu Kupa i plasirao se u finale gde će se za trofej boriti sa ekipom Čukaričkog.

Plasman u finale Kupa crno-beli su obezbedili prvi put posle četiri godine i one čuvene utakmice na "Marakani" igrane 11. maja 2011. godine kada je Partizan osvojio trofej posle povlačenja ekipe Vojvodine sa terena.

Finale je na programu 20. maja u Beogradu a najverovatnije će se igrati na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke