CRNO-BELI SVET!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2017.
19:58
Izvor: Sportske.net

Šest dana posle šampionske titule, Partizan osvojio i Kup Srbije!

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Zanimljiva, sadržajna, a u samom finišu i dramatična utakmica odigrana je pred dvadesetak hiljada gledalaca u Humskoj, u borbi za drugi trofej sezone. Mnogo prilika, samo jedan gol, i to Milenkovićev za pobedu Partizana od 1:0 i duplu krunu crno-belih!

Crvena zvezda je odlično ušla u večerašnji meč. Mimo očekivanja, crveno-beli su od prvog minuta vršili veliki pritisak na polovini Partizana, a posle samo tridesetak sekundi igre, Slavoljub Srnić je iznudio prekršaj za slobodan udarac, uz žuti karton Partozanovom štoperu Bojanu Ostojiću.

Samo tri minuta kasnije, viđena je sporna situacija u kaznenom prostoru crno-belih. Posle centaršuta sa desne strane, Boaći je pao prilikom kontakta sa Milenkovićem, Zvezdina kompletna klupa je skočila, ali se sudija Mažić nije oglasio.

Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Zvezda je i u narednim minutima imala inicijativu, pokušavali su crveno-beli po bokovima da probiju odbranu Partizana, ali u tome nisu preterano uspevali. Ristić je solidno izveo slobodan udarac u 23. minutu, ali lopta odlazi tik iznad prečke Stevanovićevog gola.

Ali, kako je utakmica odmicala, Partizan se oslobađao pritiska i sve češće i sve opasnije pretio iz kontranapada.

Tri minuta posle Ristićevog ''slobodnjaka'', lepa akcija Partizana preko trija Mihajlović-Kosović-Leonardo, na kraju Brazilac šutira pravo u Kahrimana.

U 29. minutu nova opasna akcija crno-belih, Janković šutira sa nekih 18 metara, ali Kahriman izbija loptu u korner.

Samo minut kasnije, još jedna kontra, ovoga puta Đurđević proigrava Leonarda koji šutira iskosa sa leve strane, ali lopta završava tik pored leve stative Kahrimanovog gola.

U 36. minutu žuti karton za Donalda zbog prekršaja i slobodan udarac za Partizan, ali i Leonardo dobija javnu opomenu zbog prigovora Mažiću pre nego što je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane. Njegov udarac Kahriman je ponovo izbio u korner.

Sve to je bio uvod u ono što se dogodilo u 42. minutu. Bila je to još jedna brza akjcija crno-belih, ovoga puta je Vulićević centrirao sa desne strane, a Le Talek izbio loptu u korner.

Usledio je udarac iz ugla, a najviši u skoku pored Donalda i Boaćija bio je štoper Partizana Nikola Milenković, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu nemoćnog Kahrimana - 1:0, gol mladog defanzivca na oproštaju od crno-belog dresa, s obzirom da će naredne sezone igrati u Fiorentini.

Njegov gol pogledajte OVDE, kao i reakcije navijača jednog i drugog kluba tokom prvog poluvremena.

Foto: Beta/Miloš Miškov

kosovic ristic derbi

Zvezda je i na početku drugog poluvremena pokušala da izvrši pritisak na polovini Partizana, kao i u uvodnom delu utakmice, ali intenzitet njenih napada ni izbliza nije bio tako snažan.

Nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 63. minuta, kada su gosti još jednom tražili jedanaesterac, pošto je Nemanja Milić pao u kaznenom prostoru Partizana, ali se sudija Mažić opet nije oglasio, kao ni u četvrtom minutu.

Na drugoj strani Leonardo u 65. minutu propušta priliku da duplira vođstvo Partizana. Šutirao je glavom iz neposredne blizine, ali lopta završava iznad prečke.

Pet minuta kasnije, novi pokušaj Ristića sa distance, nekog od igrača Partizana je zakačila lopta, ali nije prevarila golmana Stevanovića.

Rasplamsala se borba u tim trenucima, pa je već u 70. minutu Leonardo još jednom ozbiljno pripretio Zvezdi posle akcije rezerviste Đuričkovića, Brazilac je šutirao iz okreta, ali lopta odlazi pored gola.

Nešto kasnije Đurđević je vukao još jednu kontru Partizana, bila je to situacija tri na dva, ali najbolji strelac crno-belih odlučuje da sam završi akciju nepreciznim šutem sa dvadesetak metara.

Zvezda je ponovo bila blizu izjednačenju u 83. minutu, kada je Kanga iznudio slobodan udarac na 18 metara od gola, po sredini. ''Slobodnjak'' je izveo Zvezdin kapiten Aleksandar Luković, ali nije bio precizan, šutirao je preko gola. Nova pretnja po gol Partizana višena je par minuta kasnije, kada je pokušao Petković, ali ni on nije bio precizan.

Takođe, na ulasku u sam finiš meča, posle Milijaševog kornera lopte je išla maltene po gol liniji crno-belih, ali Ostojić je na kraju uspeo da izbije loptu i otkloni opasnost.

Prava drama viđena je u poslednjem minutu nadoknade, kada su crveno-beli ponovo tražili penal, ali Vujaklija je oboran na ivici kaznenog prostora. Slobodan udarac za Zvezdu izveo je Milijaš, gađao je pod prečku, ali golman Partizana Stevanović izrasta u junaka meča.

Partizan: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Monir, Jevtović, Kosović, Mihajlović (Đuričković od 66.), Janković (Ilić od 89.), Leonardo (Radin od 84.), Đurđević.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Le Talek, Kanga, Boaći, Plavšić (Vujaklija od 68.), Donald, Anđelković, Srnić (Milić od 60.), Ristić (Milijaš od 86.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

67 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Sunday, 28.05.2017
09:38

40-ta u nizu, koji rekord je blizu?

avatar
Kladionicar
Monday, 29.05.2017
12:54

Sasvim realan niz, nema sta...

avatar
Kladionicar
Monday, 29.05.2017
19:06

Posto samo mi zatvaramo utakmice, zanima me tvoje misljenje o ovoliko vasih prelaza u zadnjih mesec dana. Posto dobro znamo kolika se frka digla posle Ofke.

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
13:05

Mozda i nije realan, ali vi jedine poraze na domacem planu imate od nas i na onoj, sada vec i cuvenoj, utakmici koju niste uspeli da zatvorite, mislim da to ipak i vise nego dovoljno govori i svedoci o nekim stvarima.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 27.05.2017
21:39

Dominiraj.. Hvala Terza ❤

avatar
Saturday, 27.05.2017
21:07

Leonardo!!! konacno neko ko zna da igra fudbal u JSL

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 27.05.2017
21:03

Blekiju želim puno sreće u Fiorentini i hvala mu na svemu! Da eksplodira u Kalču pa za 2 godine da ga vidimo u nekom od evropskih velikana i naredno leto na Svetskom prvenstvu u Rusiji a ovog leta da osvoji zlato na U21 EP.

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 27.05.2017
20:49

Bravo CRNO-BELI! Kreće CRNO - BELA nD O M I N A C I J A !!! Sad pravac Evropa! Zdravo i doviđenja, a sad pišite saopštenja! Plači mala plačiiiiiii!!!

avatar
Pfc Stepa
Saturday, 27.05.2017
20:45

Čengaj!!!!!!!!

avatar
Salone
Saturday, 27.05.2017
20:36

2 čista penala za Zvezdu i još možda 2... pametnom dosta.

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 27.05.2017
20:36

cestitam na osvajanju kup-a crno-belim jedno sapstenje

avatar
The Truth
Saturday, 27.05.2017
20:31

Bravo Partizane,penal za Zvezdu nije postojao.Mazic mora da sudi svaku bitnu tekmu!

avatar
LoleRava
Saturday, 27.05.2017
20:30

Cestitke na pobedi normalnim navijacima ovde,ajde da kazem da je zasluzena,fudbal se igra za golove,ne za posed lopte.Inace opet i ovo danas je bilo bolje nego prethodna tri puta,od htenja i borbe pa do svega,ali ne mozes sa najkriminalnijom odbranom u istoriji Zvezde nesto da napravis i sa dva tamnoputa fudbalera koja su tu da kvare nasu igru i organizuju njihovu,da su igrali Milijas(Racic) i Adzic umesto ovo dvojice nazovi fudbalera mozda bi i bilo nesto.Boaci,ponovicu,i ponavljam se vise puta,nije spic za nas,u ovim jacim utakmicama se vidi koji je njegov kvalitet,to jest nema ga.A u drugom delu fizicka sprema je ucinila svoje,posto nam nije bio potreban kondicioni trener,van pameti,ali Grof zna,kad smo igrali agresivno Partizan nije znao gde je i to je cinjenica,ali nemaju snage za nesto vise i duze.Jos du naglasim da Partizan bez Leonarda i Djurdevica postaje jako limitiran tim i to ce se videti.Svaka cast malom Jankovicu,odlican fudbaler,plus prekide izvodi sjajno.Monir dribla kao Dani Alves,sta bi sa covekom:).

avatar
Maximovic
Saturday, 27.05.2017
22:59

Hteo ti da priznas ili ne mi smo ipak igrali bez Evertona a tad pitanje dal bi nas vi dobili u tom pritisku na sredini. Zatim iako je Monir odigrao dobro na momente mi smo na tom delu terena bili najranjiviji jos ako se doda Mihajlovicev ocajan zavrsni pas po toj strani(ne znam ni dal ih je 3 spojio kod vaseg sesnesterca). Ja sam zadovoljan nasom igrom danas. U svakom slucaju stisli ste nas na pocetku ali bez i jedne opasne akcije u tom periodu zato i mislim da vam je Nikolic danas i prepustio inicijativu u pocetku i cekao kontre.

avatar
Dado35
Saturday, 27.05.2017
20:27

Nemanja vidić,Marko Djordjević😂😂😂

avatar
crveno beli
Saturday, 27.05.2017
20:27

Ove sezone najbolji derbi, Zvezda je imala vise od igre i napadala je videlo se da imaju zelju i da su izasli da pobede, ali nije imala ni jednu stopostotnu sansu.Partizan igrao na kontru i skoro svaki napad je bio opasan.Mazic je dobro sudio jedina greska je sto nije svirao penal nad Boacijem.Vidi se bolja Zvezdina igra od dolaska Djurovskog i da treba da ostane trener i sledece sezone.

avatar
Black King
Sunday, 28.05.2017
09:23

da se ne lazemo jeste zvezda odigrala bolje nego ostala tri derbija, ali penal po meni nije bio, kontkta jeste sto je uvek pri takvim prekidima, jednostavno vasi igraci su naviki da padaju za svaki kontakt , to se u evropi ne svira, pa koliko je mali plavsic puta poljubio travu posle nekog starta?

avatar
crveno beli
Sunday, 28.05.2017
12:27

Kako nije penal jesi gledao onaj drugi ugao? Skinuo mu je dres u jednom trenutku Boaci pokusava da se udalji od Milenkovica, a ovaj ga samo povukao i vratio nazad.Plavsic je igrac koji je jako slab njega malo odgurnes i na zemlji je.

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 27.05.2017
20:25

I El Monir sjajno odigrao. Imao je samo jedan pogrešan pas u sredinu iz čega je moglo biti problema ali generalno odličan bek. Stevanović junak utakmice.

avatar
England
Saturday, 27.05.2017
20:19

Da se izvinim za sve kritike koje sam uputio Stevanovicu zbog onih kikseva, bravo Nemanja, bravo Bleki, bravo momci!

avatar
Johnnyy
Saturday, 27.05.2017
20:14

Igrajmo taj tango smrti kao nekada pre...

avatar
Partibrejker
Saturday, 27.05.2017
21:11

Zvezde se gasi sjaj......

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 27.05.2017
20:11

Đurovski opet doneo duplu krunu !

avatar
hodocasnik
Saturday, 27.05.2017
20:11

Naslov sve kaze. Cao zdravo

avatar
Lazar Grobar
Saturday, 27.05.2017
20:09

Navikli da im sviraju svakakve pedale pa padaju i dok se namešta živi zid,sramite se !

avatar
Paul George
Saturday, 27.05.2017
20:07

Mogao je Partizan mnogo bolje, ovako gledano, mislim da je Zvezda odigrala najbolji derbi ove sezone, sto se nje tice.Ovo je Partizan morao ranije da resi, pregrst neiskoriscenih sansi.Sreca pa nismo kaznjeni, cestitke svim partizanovcima dupla kruna!Idemo dalje!FKP!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 27.05.2017
23:53

El Monir sem onog katastrofalnog dodavanja, me baš oduševio, mislim, da nam levi bek i ne treba. Milenković će biti novi Vidić.

avatar
Paul George
Sunday, 28.05.2017
12:49

Stoper, prva opcija, jedna alternativa na stoperu, centralni vezni uz Evertona, alternativa Vulicevicu i spic.Naravno uz ostanak Lea i Urosa i uz malo srece mozemo u Ligu sampiona.

avatar
Sporske me ugasile
Saturday, 27.05.2017
20:07

A valjda je vec svima jasno da je Partizan ove sezone mnogo bolji tim. Zvezda bi izgubila i onaj jedan derbi gde je bilo 1:1 da nije bilo onog gola iz gol-auta

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 28.05.2017
10:03

Partizan ima par igraca koji prave prevagu, nije to do celog tima. Videces vec i sam o cemu pricam kad ih prodaju... Sve cestitke, ali klasa se ne dokazuje ovde...

avatar
Sporske me ugasile
Sunday, 28.05.2017
12:32

Klasa se ne dokazuje ovde ,tacno ali je dokazao klasu u odnosu na Zvezdu. Videcemo oba tima u Evropi

avatar
X
Saturday, 27.05.2017
20:07

Mislim da je Zvezda u ova 4 derbija pokazala da je bolji tim. 3 poraza i jedan remi, mislim da je dovoljan dokaz.

avatar
Goran.984
Saturday, 27.05.2017
20:06

Jad i cemer od fudbala.. ilic moze igrati do 60 godine ovako,svaki mec po 5 min

avatar
Milan89
Saturday, 27.05.2017
20:05

Sve cestitke navijacima partizana Koji imaju obraza ovakvu pobedu da slave igrali su kao radnik iz surdulice dosli na svoj teren and s brane

avatar
Yes We Can
Saturday, 27.05.2017
20:05

Taj jedan gol razlike je slika odnosa snaga. Za toliko je Partizna uzeo titulu.

avatar
Nikola_pg
Saturday, 27.05.2017
20:05

Bolji su i treba im cestitati. Zasluzeno.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 27.05.2017
20:04

Kao neutralan gledalac mogu reci da je zasluzeno

avatar
AleksandarS
Saturday, 27.05.2017
20:04

Jel cemo sad da zivimo svi bolje?! :)

avatar
Vlada Canada
Saturday, 27.05.2017
20:04

Terzic mars iz kluba !!!

avatar
Kladionicar
Saturday, 27.05.2017
20:03

Steta, oducismo partizan od fudbala i izgubismo. Neverovatno sta Mazic nije video 2 puta, takodje zanimljiva odluka na kraju da Djurickovic dobije zuti a Muhamed (koji vec ima jedan) ne.

avatar
Partibrejker
Saturday, 27.05.2017
21:12

Objektivno nema šta.hahahahaah

avatar
Dača
Saturday, 27.05.2017
21:19

I tako vi već deceniju unazad celu Evropu odučavate od fudbala a oni vas dobijaju na prevaru. Laku noć do sledeće sezone i pozdravi nam terzića.

avatar
Nikola1990
Saturday, 27.05.2017
20:03

Zasluzeno! PFC

avatar
Saturday, 27.05.2017
20:01

Samo mi je malo krivo što se nismo sastali u 1/2 finalu da ih 5 puta pobedimo ove sezone ali možda je ovako i slađe - dupla kruna 2016/17!

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 27.05.2017
20:00

Prijatno i doviđenja, pa sad piši saopštenja.

avatar
Bari 1991
Saturday, 27.05.2017
20:00

mazicu stidi se svojih odluka bolji tim je izgubio

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 27.05.2017
20:06
avatar
Poznavalac
Saturday, 27.05.2017
19:59

Busi ha ha ha,busi ha ha ha..