Crno-beli, pričajte sa Stamenim kao Raća Petrović! (20.15)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.08.2014.
12:52
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije večeras igra verovatno drugi najvažniji meč ostatka tekuće sezone, onaj najvažniji biće revanš sa Nefčijem u Bakuu. Crno-beli večeras imaju zadatak da Azerbejdžance i nekadašnjeg golmana Zvezde ugoste gospodski, ali da ih isprate na šti

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon neuspeha koji su još jednom doživeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona i mnogo turbulencija zbog lošeg finansijskog stanja u klubu, fudbaleri Partizana večeras igraju prvu utakmicu plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope.

Odlukom UEFA Partizan će večeras biti domaćin, iako je na žrebu određeno da u prvom meču plej-ofa gostuje Nefčiju u Bakuu.

Duel crno-belih iz Beograda i Bakua biće svojevrsni rimejk onoga što smo imali prilike da gledamo u septembru 2012. godine kada je Partizan ugostio Nefči u prvom meču grupne faze Lige Evrope.

Nismo se tada nagledali dobrog fudbala ni golova pa je deo razjarene mase na tribinama uživao u vređanju golmana Nefčija Saše Stamenkovića.

Večerašnji okršaj Partizana i Nefčija biće prilika da se naš klub pokaže u boljem svetlu u svakom smislu te reči.

Primarni zadatak izabranika Marka Nikolića biće da na terenu dokažu da su kvalitetniji od Nefčija i da već u Beogradu naprave rezultat koji bi im garantovao miran revanš. Sa druge strane, navijači Partizana trebalo bi da se fokusiraju na podršku svojim igračima i da uvredama na račun Saše Stamenkovića ne daju dodatni motiv golmanu Nefčija.

Pravi recept za fudbalere i navijače Partizana je 138. "večiti derbi" kada je sa tribina odzvanjalo "Mi smo Grobari, najjači smo, najjači" dok je na trenu Raća Petrović torpedovao Sašu Stamenkovića udarcem sa više od 20 metara udaljenosti.



Ne treba trošiti previše reči na to koliko bi u finansijskom ali u prosto sportskom smislu plasman u grupnu fazu LE bio važan za crno-bele. Podsetićemo samo da je Partizan do sada pet puta igrao u grupnoj fazi takmičenja iz kojih je nastala Liga Evrope a poslednji put 2012. godine.

Dodajmo još da će Marko Nikolić večeras moći da računa na sve igrače osim na povređenog Vladimira Volkova i Branislava Trajkovića koji je odstranjen iz ekipe.

Partizan na megdan Nefčiju trebalo da izađe u sledećem sastavu:
Lukač, Vulićević, Gulan, B. Ilić, Stanković, Brašanac, Drinčić, A. Živković, Grbić, Lazović, Škuletić.

Utakmica se igra na stadionu u Humskoj a početak je zakazan za 20 časova i 15 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke