Crno-beli pokazali humanost na Uskrs

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.05.2016.
15:12
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Fudbaleri kluba iz Humske uključili su se u humanitranu akciju "Partizanovo uskršnje jaje" sa željom da pomognu izgradnju novog hemto-onkološkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvotimci Partizana pokazali su humanost na najradosniji hrišćanski praznik, pošto su se ukrljučili u kaciju "Partizanovo uskršnje jaje" zajedno sa akademskim slikarom Momom Bjekovićem.

Inspirisan ljubavlju prema crno-belim bajama Bejković je naslikao uskršnje jaje u akril tehnici, a fudbaleri su svojim potpisima dodano uvećali vrednost ovog umetničkog dela.

"Kad god odem na stadion vidim da mladi ljudi imaju poseban umetnički izraz koji iskazuju kroz pesmu, koreografiju, zastave… To je njihov doprinos umetnosti. Kao navijač, i pre svega profesionalni slikar, želeo sam na svoj način da i ja iskažem ono što osećam kroz neku vrstu  umetničkog transparenta. Tako je nastala i ova slika" kazao je Bjeković.

Humanitarna akcija "Partizanovo uskršnje jaje" osmišljena je zarad pomoći u izgradnji hemato–onkološkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka, pa će početna cena slike sa potpisima igrača Partizana biti 70.000 dinara.

Svi zainteresovani se mogu obratiti marketing službi FK Partizan na mail: [email protected] do 22. maja 2016. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke