Crno-beli, nema opuštanja! (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.07.2014.
10:30
Izvor: Sportske.net

Nakon svojevrsnog putešestvija sa srećnim krajem fudbaleri Partizana stigli su na Farska Ostrva gde ih večeras očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Osim što bi trebalo da overe plasman u narednu rundu i dvomeč sa Ludogorecom, crn

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana stigli su u ponedeljak oko ponoći u Toršavn, nakon višečasovnog čekanja na polazak iz Beograda a potom i sletanja u Kopenhagen zbog magle koja se nadvila nad severnim delom Evrope.

Uprkos činjenici da plan putovanja nije ispoštovan i da im je do Farskih ostrva bilo potrebno "tri dana jahanja", izabranici Marka Nikolića moraće večeras da izađu na teren i pokažu čvrstinu karaktera i volje u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pre sedam dana Partizan je u Humskoj savladao ekipu HB Toršavna rezultatom 3:0 tako da je na revanš poneo dovoljnu zalihu koja bi morala da bude dovoljna Beograđanima da se domognu trećeg kola kvalifikacija i reprize prošlosezonskog dvomeča sa Ludogorecom.

Osim problema prilikom puta u redovima Partizana postoje i manji kadrovski problemi jer Branislav Trajković nije otputovao na Farska Ostrva zbog povrede, dok Miroslav Vulićević i Vladimir Volkov još uvek nisu u potpunosti oporavili od povreda ramena, odnosno leđnog mišića.

Ako se tome doda činjenica da put Farskih Ostrva nisu krenuli ni omladinski reprezentativci Danilo Pantić i Andrija Živković koji se nalaze sa nacionalnim timom na EP za igrače mlađe od 19 godina, jasno je da se Marko Nikolić susreće sa problemima.

U takvoj konstelaciji stvari može se očekivati da Nikolić izvede "kombinovani" sastav što otvara mogućnost za debi novajlije Branka Ilića ali i priliku za one koji se tokom priprema nisu izborili za mesto startera.

Crno-beli će tokom prepodneva izaći na teren "Olimpijskog stadiona" u Toršavnu kako bi ga "osetili" pred večerašnji okršaj jer zbog pomenutih problema sa dolaskom na Farska Ostrva nije bilo vremena da se tokom jučerašnjeg dana odradi trening.

Tri gola prednosti koje su crno-beli doneli na Toršavn predstavljaju lepu zalihu ali iskustva iz ranijih godina i činjenica da odlazak na Farska Ostrva više nikome ne predstavlja priliku za lep izlet na sever Evrope govore da izabranici Marka Nikolića moraju da budu oprezni.

O tome kako je igrati protiv reprezentacije Farskih Ostrva i tamošnjih klubova govore i iskustva naše nacionalne selekcije ali i timova kao što je jedan Salcburg koji se opekao protiv hladnih Farana.

Reprezentacija Srbije se poslednji put sastajala sa selekcijom Farskih Ostrva u kvalifikacijama za EURO 2012. Iako je oba puta slavila, pokazalo se da Farani odavno nisu "topovsko meso" kakvo su Mijatović i družina devedesetih koristili da naprave što bolju gol razliku.

Srbija je na Farskim Ostrvima slavila rezultatom 0:3 i to zahvaljujući ranim golovima Danka Lazovića i Dejana Stankovića, dok je Žigić u nadoknadi vremena potvrdio trijumf. Još kompilovaniji posao "Orlove" je sačekao u Beogradu kada su Farani imali 2:1 sve do završnice meča i pogotka Zdravka Kuzmanovića.

Jasno je, dakle, da Partizan ne čeka lak posao na gostovanju HB Toršavnu ali je isto tako očigledno da ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje moraju da donesu rezultat crno-belima, posebno ako se uzme u obzir i činjenica da Partizan mora da radi na popravljanju svog koeficijenta.

Navijače će verovatno zanimati i to da večeras neće biti direktnog prenosa revanš meča drugog kola kvalifikacija za LŠ sa Farskih Ostrva jer Javni medijski servis Srbije do danas nije uspeo da se dogovori sa nosiocima prava.

Revanš susret drugog kola kvalifikacija za LŠ između HB Toršavna i Partizana igra se od 20 časova a crno-beli brane prednost od tri gola a "jure" novi dvomeč sa Ludogorecom koji bi večeras takođe trebalo da overi plasman u narednu rundu takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke