Čovićeva poruka Terziću: ''Zvezdaši ne treba da se svađaju, a ni da lažu!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.01.2016.
21:16
Izvor: Sportske.net

Nebojša Čović ponovo se osvrnuo na dešavanja oko najavljenih, pa neodržanih izbora tokom jeseni u Crvenoj zvezdi.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

On je u nastavku novogodišnjeg intervjua za sajt mojacrvenzvezda.net, podsetio na vreme kada je aktivno delovao i u rukovodstvu Fudbalskog kluba, na rezultate koje je uspeo da ostvari, a pogotovo nasmanjenje duga za čak 15 milioina evra od novembra 2012. do maja 2013. godine!

Zbog izbornih dešavanja, Nebojša Čović nije u dobrim odnosima sa Zvezdanom Terzićem, jesenas je bilo i par medijskih polemika njih dvojice.

''Ne vidim nijedan razlog oko čega se svađamo. FK Crvena zvezda je u izuzetno teškom stanju. Tamo je potreban svaki kvalitetan čovek. Terzić je tu zamenio teze. I to mi je krivo. A druga zamena teza i laganje je da sam ja kriv za licencu.

Reći ću vam vrlo iskreno. Ja sam od novembra meseca 2012. godine, kada sam sticajem okolnosti došao u FK Crvena zvezda, radio između 16 i 18 sati na Marakani. Ali, nisam izlazio sa stadiona.

Dok nismo sredili izveštaj u kome smo videli da imamo 48 miliona evra minusa. Pa smo napravili grafikone, modele, i napravili smo plan kako da idemo dalje. Mi smo do maja meseca 2013. godine skinuli 15 miliona i došli do 33 miliona evra'',objašnjava Čović.

Međutim, onda je prema njegovim rečima, krenula''nenormalna trka dovođenja igrača''sumnjivog kvaliteta, što je praktično bila i svojevrsna najava njegovog povlačenja.

''Ja to ne shvatam. Ja sam završio licencu za Zvezdu 2013. godine, i domaću i stranu. I postavio plan kako da radimo dalje. Ja nijednog igrača nisam doveo.

Učestvovao sam u dovođenju Miloša Ninkovića, isključivo prijateljski. Miloš Zvezdu nije koštao nijedan dinar. Onda je bilo pokušaja da se plati menadžerskoj agenciji obeštećenje 120.000 evra.

Meni su hteli da podvale.

Ali, kada sam video da to uzima maha, ne može 10 ljudi da se bavi finansijama. Što je ovo, a što je ono, što su ovi prioriteti, što su oni prioriteti… Ja sam tada reka 'Da podvučemo crtu, ostajemo na 33 miliona evra minusa i ja se povlačim , neću se ovim više operativno baviti.'

Taj posao je posle preuzeo Miško Zečević i radio dalje. Nekorektno je od Terzića'', dodaje Čović.

S tim u vezi je imao i jednu poruku za generalnog direktora Crvene zvezde.

''Ja nisam želeo da mu odgovorim, jer mislim da Zvezdaši ne treba da se svađaju. A tek mislim da Zvezdaši ne treba da lažu. Posle je rekao, u svoj toj halabuci, da je Džajić otišao, a potpredsednik koji se bavio time nije otišao. Džajić je otišao jer mu se smučilo, da se ne lažemo. Pakleno je teško bilo'', naglasio je Čović.

Usledilo je i objašnjenje zbog čega se nije kandidovao na najavljenim izborima, s obzirom da se njegova kandidatura najavljivala.

''Neću da se kandidujem, kada ste namerno prekršili statut u proceduri raspisivanja izbora. Znam i ja da bih pobedio, nije mi to problem. Pobediš, ali onda te od tog trenutka gaze, jer si izabran u nekakvoj prljavoj proceduri.

Šta će mi to? 

Ja možda ne znam fudbal, nisam se bavio fudbalom, nisam bio na utakmicama. Ali, ja znam da učim, i da mnogo brzo učim. Ne znam fudbal koliko znam košarku, ali znam ljude koji poznaju fudbal bolje od drugih.

Ali su iskreni. 

Klub mora domaćinski da se vodi. Priznaćete da nije bio vođen domaćinski, čim je došao do 48 miliona evra duga. I to sve lepo piše u analizama koje su date u novembru 2012. godine.

Nikada nisam imao problem sa Terzićem, ali on bi voleo da jesam. To me ne dodiruje. Nisam nikada imao problem sa Goranom Vesićem, a znam da se pune glave'', poručio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fortissimo
Wednesday, 06.01.2016
01:33

Rece covek koji ne laze...

avatar
Black Tooth
Tuesday, 05.01.2016
19:02

rece 15 miliona manje i ostade ziv haha

avatar
Airton Senna
Tuesday, 05.01.2016
16:03
avatar
hcXpfc
Tuesday, 05.01.2016
10:25

Čovek za pola godine skine trećinu duga koji je pravljen u periodu od minimum 10 godina pre toga! Kakav mađioničar!

avatar
REVOLTindijapakistan
Tuesday, 05.01.2016
12:03

Kako ide moljakanje od države da vam pokloni stadion, treba li opet narikače da unajmite...

avatar
hcXpfc
Tuesday, 05.01.2016
14:43

Da nije ona rupa, koju ste u napadima megalomanskih kompleksa zvali Marakana, pravljena od zvezdinih para? Kakvu propagandnu mašinu imate ne bi me čudilo da i to ozvaničite kao jedinu i pravu istinu! Ne bi bilo prvi put!

avatar
bora majstor
Tuesday, 05.01.2016
01:05

poceli pacovi da se glodju