Ćirković: "Bio sam sklonjen iz tima bez objašnjenja"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.01.2017.
15:34
Izvor: Sportske.net

Povratnik u prvi tim Partizana Lazar Ćirković progovorio je o svom položaju u klubu tokom prethodnih godinu dana i otkrio kakvi su mu planovi za budućnost.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Tekući pripremni period od posebnog je značaja za jednog fudbalera Partizana koji je u poslednjih godinu dana prošao pravu golgotu. Dolazak Ivana Tomića na klupu crno-belih zatvorio je Lazaru Ćirkoviću vrata prvog tima, pa je Nišlija već godinu dana bez takmičarskog meča u crno-belom dresu.

"Svi znaju da neko vreme nisam bio član prvog tima, ali sam već izjavljivao kako sam taj period ostavio iza sebe i da ne želim da ga se prisećam. Ni za jednog igrača nije prijatno kada se nađe u takvoj situaciji, ali i to je fudbal" počeo je svoju priču Lazar Ćirković.

Poslednju utakmicu u Partizanovom dresu Ćirković je odigrao 16. decembra 2015. godine protiv čačanskog Borca, a na početku tekuće sezone nije klub ga nije licencirao za Superligu.

"Trener koji je u tom momentu vodio ekipu je mislio da je tako najbolje, moram reći bez nekog specijalnog obrazloženja. Bio sam sklonjen iz tima, ali ne želim da razmišljam mnogo o tome, gledam trenutnu situaciju i razmišljam samo o onome što će se događati u bliskoj budućnosti" ističe Ćirković.

Svoj debi u klubu iz Humske Lazar Ćirković je imao u jesen 2014. na meču prvog kola grupne faze Lige Evrope sa Totenhemom. Nedugo zatim stigla je ponuda Anderlehta koji Partizan nije želeo da prihvati.

"Krenulo je dobro, igrali smo u Ligi Evrope i bili prvi u prvenstvu, stigla je ponuda Anderlehta ali je klub odlučio da me ne pusti. Šta se dalje dešavalo ja ne znam, niti sam na to mogao da utičem" kaže Ćirković.

U prethodnom periodu bio je pod velikim pritiskom zbog situacije u kojoj se našao, ali i pored ponuda kojih je bilo nije želeo da napusti Humsku.

"Bilo je nekih varijanti za odlazak, ali sam u tim momentima smatrao da treba da ostanem. Nije mi bilo lako, samo ja znam šta je bilo u mojoj glavi i kako sam pregurao taj period. To je jedna velika škola, a nadam se da će mi taj korak unazad doneti dva ili tri napred. To je moje viđenje stvari" istakao je štoper crno-belih.

Lazar Ćirković nije propustio priliku da se zahvali stručnom štabu na čelu sa Markom Nikolićem koji će u narednom periodu pokušati da ga vrati u na pravi put.

"Zahvalan sam stručnom štabu na čelu sa Markom Nikolićem što sam ponovo član prvog tima. Moje je da radim, da se na pripremama nametnem i da na proleće budem bitan šraf ove ekipe" zaključio je Lazar Ćirković.

Rođeni Nišlija je sa crno-belima vezan ugovorom do kraja juna 2018. godine, pa nema sumnje da će Partizan gledati da profitira od eventualnih dobrih igara Lazara Ćirkovića u narednom periodu. Za početak je najvažnije da je mladi štoper ponovo deo prvog tima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Sunday, 22.01.2017
22:35

Ja ti želim sve najbolje, ali van Partizana.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
10:42

Da je on jedini takav ili da imamo jos samo jednog takvog, bilo bi odlicno:-D Ovako imamo kostur, tacno kao jedan kicmeni stub od golmana do spica:-D

avatar
Navijač Partizana
Sunday, 22.01.2017
17:36

Secam se da je mnogo gresio u ligi evrope

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
20:15

Najvise je pogresio kada je presao kod nas, takav kiks se tesko zaboravlja:-D

avatar
Samoiskreno
Sunday, 22.01.2017
17:17

Na žalost onih koji, još uvek, gledaju i prate nas fudbal, još jedan dokaz kako igrač ispasta isključivo zbog odnosa svog menadžera, sa, upravom kluba i trenerom. Kada ima zadpvoljavajucu kombinciju, igrač igra, kada nema, nije ni blizu prvog tima. Nema veze ni kvalitet niti bilo sta drugo, samo da li su u kombinaciji uprava, trener, menadžer...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
17:11

Bezobraznice jedan, svakome bi bilo dovoljno da pogleda snimak Derbija na kojem si ti igrao i sve bi mu odmah bilo jasno - steta sto nismo prodali tebe i Goguu, tu smo izgubili bas mnogo...

avatar
Povratak kralja #48
Sunday, 22.01.2017
16:57

Odigrao je fenomenalno jednu evropsku utakmicu, protiv Totehnema u LE, stigla je odlična ponuda od Anderlehta, klub ga nije pustio, bio je potreban, nije uspeo da preboli, pao je u igri, počeo je da pravi greške ala Miloš Ostojić i naravno da tako, bez agresivnosti, volje, profesionalnosti ne može da se pristupi utakmicama u Partizanu. Možda bi trebalo da pogleda svoje nastupe u sezoni 2015/16 pod Milinkovićem da bi mu bilo jasno zašto ga nije bilo u prvom timu.

avatar
Danijel Sturridge
Sunday, 22.01.2017
16:46

Kad ima samopouzdanje onda je odlican al cim navijaci krenu da ga pljuju postane najgori igrac ..