Ćiribu, ćiriba, može li i Srbija da igra k'o Barsa?

Autor: Darko Mitrović
petak 27.05.2016.
11:05
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Stihovi poznate pesme posvećene fudbalerima Vojvodine sami se nameću posle najnovije izjave selektora Slavoljuba Muslina.

BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/MO
BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/MO

Povezane vesti

Novi selektor našeg nacionalnog tima debitovao je pobedom u prijateljskoj utakmici protiv Kiprana u Užicu (2:1), ali posle meča nije bio u potpunosti zadovoljan.

Pre svega, zabrinula ga je neefikasnost, jer dobra igra nije krunisana sa još nekoliko pogodaka, pošto naš tim nije iskoristio više izglednih prilika za postizanje gola.

A kada su se utiisci slegli, Muslin je imao još ponešto da zameri svojim igračima, pogotovo na igrii tokom drugog poluvremena.

''Jasno se pokazalo kada smo primili gol od Kiprana da su se vratili neki demoni iz prošlosti. Viđen je manjak samopouzdanja, konfuzija.

Nezadovoljan sam drugim poluvremenom - nismo odigrali kako smo se dogovorili, slabo smo se kretali i manje centrirali. Ali bilo je i dobrih stvari. Ne može se očekivati posle samo dva treninga da se izbrišu tragovi prošlih vremena''
, objašnjava Muslin u izjavi za ''Blic''.

Posle svih neuspeha u prethodnih nekoliko godina, Muslin ističe da je sada i ''mrvica'' dovoljna da ekipu izbaci iz koloseka.

On podseća da se tako nešto događa i najboljima, navodeći primer Barselone, koja je imala 14 bodova prednosti u Primeri, ali je na kraju dovela u pitanje osvajanje titule.

Primetno je da od dolaska na mesto selektora Muslin sve češće pominje Barselonu i Gvardiolin sistem, koji želi da primeni i u reprezentaciji Srbije.

''Barsu volim još iz Krojfovog vremena, a tako je i danas. Uz Bajern, naravno. Gvardiolin najčešći sistem igre je 3-4-3, koji se i meni posebno sviđa. Verujem da je to najbolji recept. Ne želim time da kažem da ćemo da igramo kao Barselona, ne treba biti prepotentan.

Dakle, forsiraću ovaj sistem ubuduće i pokušaću da ne menjam previše. Biće problema dok se ne uhodamo, ali optimista sam. Hoću po svaku cenu da vratim samopouzdanje ekipi, verujem u ove momke'',
poručio je Muslin.

On je izrazio nadu da će do jeseni i početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, uspeti da iskristališe najboljih 11 igrača, uz nadu da će oni imati i zavidne minutaže u svojim klubovima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 27.05.2016
21:20

Uz NAJLEPŠE ŽELJE reći ću i ja nešto.nPrvo, većini ovih ugrača nikada ne bih bio trener. nDrugo, SISTEM igre ili FORMACIJA sigurno počivaju na analizi igrača. Pored 3-4-3, moguće su i transformacije u 3-5-2 i dr. Meni se Barsino DAVLJENJE LOPTE, a koje se zasniva na brazilskom pelceru, se ne sviđa. nTreće, kada je u pitanju IZBOR IGRAČA u zadnjoj liniji, nisam siguran da je Nastasić, zbog visokog težišta i dugih poluga, profil igrača za levog štopera, ali na žalost nemamo boljeg...nOba zadnja vezna su krakata, a tu opet nema hitrine. I nisu po vokaciji defanzivci. Tu fali profuil igrača kao što je bio Duljaj. nKada su u pitanju bekovi - spoljnji vezni, Kolarov je spor. nSa levakom na krilu, nema simetrije Kostiću. nU špicu nemamo boljeg rešenja od Mitrovića a njegova prirodna zamena je Škuletić. Međutim, ostaje da se traži i jedan sasvim drugačiji profil špica: brz, hitar, pokretljiv. Nemamo Inzagija, Drigbu i sl. a to je već pitanje kvaliteta a ne profila.

avatar
indija durot
Friday, 27.05.2016
16:01

Odakle Muslinu samo ideja da barsa igra sa 3 stopera...Juce je izjavio da zeli da prekopira taktiku barse 343.

avatar
Friday, 27.05.2016
19:31

Nije valjda tako rekao? Ne Barselona nego Gvardiola u Bajern Minhenu jer je i tu formaciju koristio...

avatar
Friday, 27.05.2016
14:26

Rajkovic (Jovanovic, Radunovic)- Ivanovic (Gajic), Subotic (Maksimovic/ Veljkovic), Nastasic (Rajkovic/Babic), Antonov (Obradovic/Mladenovic)- Zivkovic (Tosic/Basta), Maksimovic (Grujic/Gudelj), Matic (Radoja/Fejsa), Kostic (Sulejmani/Katai)- Ljajic (Tadic/Milinkovic-Savic/Ivanic)- Mitrovic (Stojiljkovic/Skuletic).

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 27.05.2016
12:27

Bravo selektore! Miriše mi na Antićevo vreme. Ali samo polako i bez velike euforije. Mitrović i Tadić su odličan tandem.