CAS - "Orlovi" poraženi, hoće li biti poniženi?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.07.2015.
10:33
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije na terenu je dokazala da ne zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ali bi novi poraz na "diplomatskom" planu dokazao da naša zemlja, Fudbalski savez i reprezentacija nemaju način da se izbore sa moćnicima.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Usled očajnih rezultata koje su fudbalski reprezentativci Srbije do sada ostvarili u toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, narod u Srbiji odavno je izgubio volju da prati "Orlove" i nada se bilo kakavom uspehu.

Tim koji se trenutno nalazi pod komandom Radovana Ćurčića dobio je presudu o izostajanju sa još jednog međunarodnog takmičenja još dok je na klupi imao Advokata.

Pored rezultatskih nesupeha u kvalifikacijama koje za većinu drugih reprezentacija još uvek imaju značaj, narod u Srbiji pamtiće tekući kvalifikacioni ciklus po "šamaru" koji su nam "nepoznati počinioci" udarili u sred Beograda.

Tog 14. oktobra 2014. godine zakazali smo kao fudbalska nacija i kao nacija uopšte a razlozi su vam više nego poznati. Ukoliko se pitate zašto se ponovo prisećamo čuvenog "slučaja dron" to je zato što je na red došla konačna presuda.

Sud za sportsku arbitražu trebalo je da presudi povodom žalbi koje su podneli Fudbalski savezi Srbije i Albanije do 13. juna i duela "Orlova" sa Danskom u Kopenhagenu ali je donesena odluka o odlaganju presude.

Kao novi krajnji rok za donošenje presude označen je 10. jul tekuće godine ali nije nemoguće da ista bude saopštena dan ranije, što će reći danas.

Šta možemo da očekujemo?

Na žalost, teško je reći da je situacija ružičasta kada je reprezentacija Srbije u pitanju. Čini se da za "Orlove" postoji loš i očajan scenario jer smo od izvora u Danskoj saznali da postoji objektivna verovatnoća da CAS preinači presudu UEFA i odluči u korist FS Albanije.

Otuda strah u danskoj fudbalskoj javnosti da će Albaniji biti dodeljena tri boda iz duela sa Srbijom što bi naše južne susede stavilo u bolji položaj u odnosu na Dansku kada je borba za direktan plasman na Evropsko prvenstvo u pitanju.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani umeo je u prošlosti da preinači prvobitne odluke nekog sportskog organa i da donese potpuno drugačiju odluku pa ne bi trebalo da nas čudi ukoliko Srbija i srpski fudbal dožive još jedan "diplomatski" poraz.

Podsećamo da je UEFA utakmicu igranu 14. oktobra u Beogradu registrovala službenim rezultatom (3:0) u korist Srbije ali je za "zelenim stolom" oduzela "Orlovima" bodove koje im je dodelila.

Prekid je iniciran unošenjem drona sa zastavom "velike Albanije" ali i reakcijom reprezentativaca gostujuće selekcije kada su srpski fudbaleri želeli da uklone zastavu sa terena. Usledilo je utrčavanje navijača na teren i prekid posle kojeg su reprezentativci Albanije odbili da se vrate na teren.

Fudbalski savez Srbije kažnjen je zbog incidenata sa 100.000 franaka i dve utakmice igranja pred praznim tribinama, dok je Albanija kažnjena samo novčano.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 09.07.2015
19:11

Imamo loš tretman kao država i kao narod, pa i kao fudbalski entitet, tako da, bez obzira što je Revolt u pravu i što bi bilo suprotno logici da reprezentacija koja je odbila da izađe na teren dobije utakmicu službenim rezultatom, čak i to može da se desi. Istina je da to sada za nas i nema nekog značaja, ali je istina i da boli što se nekako više vrednuje činjenica da je par idiota (koje pritom država i aktuelna vlast uporno štite) utrčalo na teren, nego što je neko osmislio i izveo neviđenu provokaciju usred države sa kojom gosti imaju vrlo napete odnose. Moramo da naučimo da neko vreme živimo s tim, da nas niti vole niti poštuju, gotovo niko. Kad neko i uradi nešto za nas, to je uglavnom skupo naplaćeno ili kroz novac ili kroz nekakve političke ustupke. Ono što možemo da probamo kao država, a važno je, ne zbog nekog drugog, nego zbog nas, to je da idiote zauvek odstranimo sa sportskih borilišta i da se svako nasilje najoštrije kažnjava i nikom neoprašta. I drugi će nas više poštovati kad vide da smo to uradili.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 10.07.2015
12:39

Hvala, ostali smo sami sa sobom i svojim sopstvenim idiotima, na zalost ili na srecu, nisam vise siguran, nikad nisam ni bio kad bolje razmislim...

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 09.07.2015
12:20

Mislim da ce preinaciti presudu, utakmica ce biti registraovana 3:0 za Albaniju, ali ce im biti oduzeta 3 boda.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 10.07.2015
12:40

Nama su oduzeli, ne njima...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 10.07.2015
14:18

Em su im dali tri boda, em su nama oduzeli isto toliko, ne bih mogao dovoljno da opisem koliko se to samo razlikuje od prvobitne odluke, a ni ona uopste nije bila povoljna...

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 10.07.2015
14:15

Pa suprotno, kontas... :)

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 09.07.2015
12:05

najbolje je da vise ne igramo niti kvalifikacije za EP niti sledece za SP i onda od nule krenuti kvalifikacije za EP 2020 sa ovim klincima svetskim sampionima a oni do tada da igraju za mladu reprezentaciju...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 09.07.2015
11:57

KAKO bi odluka mogla da bude preinacena u njihovu korist?! Tri boda za nas su JEDINA! pravedna solucija jer su Englezi priznali i zabelezili da gosti NIZU zeleli da nastave utakmicu! Trebali smo da istupimo jos dok se nismo dodatno obrukali, upropastili nas time skroz i u startu!!!

avatar
Diego Forlán Corazzo
Friday, 10.07.2015
12:32

E moj Revolte, dzabe to pricas, sad vidis da je u nasem slucaju sve moguce i da cak neki opravdavaju tu odluku.

avatar
Diego Forlán Corazzo
Friday, 10.07.2015
15:19

Znam kako to izgleda, pises pola sata, a ono se ni ne posalje zbog toga i manje komentarisem i krace komentare pisem.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 10.07.2015
12:45

Izvini, poslao sam ti odgovor cim sam video repliku, ali nekome ne odgovara da se to objavi, ne mogu vise da mucim ni sebe ni svoju dusu mucenjem te vrste, a imalo bi tu i sta da se procita...

avatar
Teleoptik 162km
Thursday, 09.07.2015
11:32

Sutra Tole da napusti FSS ja se treznim u ponedeljak.

avatar
Amar Zo
Thursday, 09.07.2015
11:07

Ma boli me uvo sad , sto se mene tice mogu da im daju 10 bodova jer mi igrom ne zasluzujemo ni onaj 1 iz Jermenije